Oj Ruda Ruda dla koloru zapewne - przecież truskawka da inny kolor i brzoskwinia inny:;230Ruda2011 pisze: Wiktor próbuję ogarnąć to zdjęcie umysłem i .... nie daję rady. Co to jest "kompakt" i po coś Ty na szczycie słoik dżemu ustawił ?
Zrób to sam, czyli pomysły Forumków cz.3
Re: Zrób to sam, czyli pomysły Forumków cz.3
Pozdrawiam. Ewa
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Magda cudne cudeńka
Wiktor1061 nie bierz do siebie naszych dowcipasków. Podoba mi się lampa. Fox kosztu zużytej energii nie bierzemy pod uwagę - wszystko co świeci pobiera ją. A różnica w cenie lampy - łał
Jeżeli jesteśmy przy świątecznych "zrób to sam" - moja radosna produkcja ...... kapusty kiszonej
Wiktor1061 nie bierz do siebie naszych dowcipasków. Podoba mi się lampa. Fox kosztu zużytej energii nie bierzemy pod uwagę - wszystko co świeci pobiera ją. A różnica w cenie lampy - łał
Jeżeli jesteśmy przy świątecznych "zrób to sam" - moja radosna produkcja ...... kapusty kiszonej
Mariolu sorki ale solary są samowystarczalne /bez kabelków i kosztów/ Mam takie 3 szt ale to na wypadek gdyby mrówki po nocy wracały z imprezki i zbłądziły
Ja robię przymiarkę co by ze dwie lampki solarne zastosować do podświetlenia numeru na domu.
Ja robię przymiarkę co by ze dwie lampki solarne zastosować do podświetlenia numeru na domu.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 16 maja 2013, o 00:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kobitki moje kochane
Tu nie chodzi o koszt energii, przecież jak długo świeci taka lampka na grillu ?
druga sprawa jak ktoś by miał podłączyć na stałe , proponuje czujnik ruch.
A po za tym ta satysfakcja !!!
Tu nie chodzi o koszt energii, przecież jak długo świeci taka lampka na grillu ?
druga sprawa jak ktoś by miał podłączyć na stałe , proponuje czujnik ruch.
A po za tym ta satysfakcja !!!
Piękne stroiki.
Cudo.
Ale i kapusta też cudo!
Normalnie cuda cuda ogłaszają na zdjęciach
Pozdrawiam
Ps: po edycji postanowiłem się pokazać również świątecznie
- się wziąłem
- i zrobiłem "młodemu" na ocenę do szkoły
Cudo.
Ale i kapusta też cudo!
Normalnie cuda cuda ogłaszają na zdjęciach
Pozdrawiam
Ps: po edycji postanowiłem się pokazać również świątecznie
- się wziąłem
- i zrobiłem "młodemu" na ocenę do szkoły
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
bobiczek ( oj, do jasnej pogodynki, wstaw Ty imię w stopkę ) szopka - śliczna . Gapię się na szopkowe "wrota" jak przysłowiowy wół w niemalowane. Te wrota, łał . Fantastyczny pomysł . Zgapiam
Z czego zrobiłeś i czym zakonserwowałeś.
Dostaniesz chyba 6+ za tę szopkę. A młody .....??? Za młody na takie dzieło czy "tato, zrób bo ja nie umiem ...."
Dla moich dzieci każdy sposób od wymigania się od takich prac był dobry. Wypróbowały 1000 zanim zakończyły edukację. A ja zawsze dawałam się nabrać
Dostaniesz chyba 6+ za tę szopkę. A młody .....??? Za młody na takie dzieło czy "tato, zrób bo ja nie umiem ...."
Dla moich dzieci każdy sposób od wymigania się od takich prac był dobry. Wypróbowały 1000 zanim zakończyły edukację. A ja zawsze dawałam się nabrać
-
- 200p
- Od: 9 maja 2013, o 21:44
A podziękował bardzoRuda2011 pisze:bobiczek ( oj, do jasnej pogodynki, wstaw Ty imię w stopkę ) szopka - śliczna . Gapię się na szopkowe "wrota" jak przysłowiowy wół w niemalowane. Te wrota, łał . Fantastyczny pomysł . Zgapiam
Jak zawsze niczego nie kupiłem prócz butelki Vicolu za 6zł.
Bo wszystkie użyte do budowy to zużyte - stylisko od łopaty, stara boazeria, leszczyna zza płotu, zasuszona na ogródku trzcina, sznurek od snopowiązałki ( nie wiem skąd on się wziął bo nigdy ani snopowiązałki ani kombajnu nie miałem )
Pozbierane igliwo z modrzewia, trochę trawy ozdobnej.
Potem tylko przykleiłem tym Vicolem taką trawę wielką pozbieraną zza płotu
i gotowe
A przy okazji machnąłem na szybko karmnik.
Wpierw się zastanawiałem jaka to sikorka potrafi zeżreć słoninę razem z takim grubym drutem. A jak już się wyjaśniło kto to zeżarł, to mi pod nosem mruknął że nie ma nigdzie tabliczki że to karmnik tylko dla ptaków
Też pięknie - z włoskich orzechów te skorupy, prawda? Czego to te nasze dzieci nie wymyślą
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szopka super.
A odnośnie karmnika, to jestem ciekawa, czy kot czeka na następną dostawę słoniny, czy sikorek ?
A odnośnie karmnika, to jestem ciekawa, czy kot czeka na następną dostawę słoniny, czy sikorek ?
-
- 200p
- Od: 9 maja 2013, o 21:44
bobiczek pisze:A podziękował bardzoRuda2011 pisze:bobiczek ( oj, do jasnej pogodynki, wstaw Ty imię w stopkę ) szopka - śliczna . Gapię się na szopkowe "wrota" jak przysłowiowy wół w niemalowane. Te wrota, łał . Fantastyczny pomysł . Zgapiam
Jak zawsze niczego nie kupiłem prócz butelki Vicolu za 6zł.
Bo wszystkie użyte do budowy to zużyte - stylisko od łopaty, stara boazeria, leszczyna zza płotu, zasuszona na ogródku trzcina, sznurek od snopowiązałki ( nie wiem skąd on się wziął bo nigdy ani snopowiązałki ani kombajnu nie miałem )
Pozbierane igliwo z modrzewia, trochę trawy ozdobnej.
Potem tylko przykleiłem tym Vicolem taką trawę wielką pozbieraną zza płotu
i gotowe
A przy okazji machnąłem na szybko karmnik.
Wpierw się zastanawiałem jaka to sikorka potrafi zeżreć słoninę razem z takim grubym drutem. A jak już się wyjaśniło kto to zeżarł, to mi pod nosem mruknął że nie ma nigdzie tabliczki że to karmnik tylko dla ptaków
Też pięknie - z włoskich orzechów te skorupy, prawda? Czego to te nasze dzieci nie wymyślą
Tak, to połówki skorupek orzecha włoskiego klejone do stożka z brystolu klejem na gorąco. Pomysł mój, a choinka ma aż 102cm
-
- Od: 29 sty 2012, o 15:19
Taki zrobiłam system napełniania pojemnika wodą do podlewania doniczkowych. Nie muszę nawet trzymać, łatwo się zakłada i zdejmuje
I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia