Witam, piękne ,spore oczko Moja rurka wpadła do środka styropianowego kołnierza, dobrze, że jak do tej pory nie mam większych mrozów. W następnym roku dam taką rurę jak ty, super pomysł.
Oby do wiosny
właśnie oby do wiosny, dziś zajrzałam do środka (łapiąc za rurę mogę podnieść wieczko) pływały dwa żuczki karasie mam nadzieję, że reszta też żyje, a najniższą temperaturę w nocy zanotowałam - 22
Witaj . Czy filtr dobrze spełnia swoje zadanie . Też mam oczko i tylko pompkę i kupiłabym filtr , ale u mnie jest dużo ryb i nie wiem czy ten dałby radę a cena jest dobra bo widziałam na alegro .
Pozdrawiam Beata
Czy można wykonać takie oczko z wykorzystaniem wylewki epoksydowej? Czy wymagało by to odpowiedniej formy do zastygnięcia? Czy tylko detale naokoło będą mogły być wykonane z tych elementów?
daniellak pisze:Czy można wykonać takie oczko z wykorzystaniem wylewki epoksydowej? Czy wymagało by to odpowiedniej formy do zastygnięcia? Czy tylko detale naokoło będą mogły być wykonane z tych elementów?
Na to pytanie nie potrafię Ci odpowiedzieć, może poszukaj u innych.
Moje oczko wykonałam z folii.
Wszystko ,no prawie wszystko ładnie wygląda. Koniecznie trzeba zlikwidować ten różaniec z kamieni. Wystarczy wyjąc co jakiś kamień dać trochę podłoża i wsadzić roślinne. Krótko mówiąc brakuje tu strefy bagiennoblotnej. Pracy dużo nie ma a efekt murowany.
Mam własnie taki zamiar, wiosną wyciągnę troche kamieni i zrobię strefę bagienną.
Ale już zauważyłam, że niektóre rośliny i bez tego sobie radzą, bo pomiędzy kamieniami zaczęły wyrastać.
Dzięki za wszystkie porady.