Nie wierzę że ich zabrakło.
Napiszcie jak w tym sezonie owocował K-178 tzn. ile gron, ilość owoców w gronie,smak.Ewentualne foto bardzo mile widziane.

Pozdrawiam.

Też chciałabym wiedzieć, bo...Faworyt pisze:Napiszcie jak w tym sezonie owocował K-178 tzn. ile gron, ilość owoców w gronie,smak.Ewentualne foto bardzo mile widziane.![]()
...
ostatnia szansa pisze:Chciałam ustalić dane dotyczące pomidora opisanego jak K/178 F3 - samokończący malinowy, bardzo plenny. W 2013 roku sadziłam tego pomidora (sztuk 1) z nasion opisanych z akcji jako 178 F? Zuzia55.
Chciałam dowiedzieć się jak wyglądają kolejne pokolenia tego pomidora u innych którzy go siali w 2013 i 2014 roku.
U mnie ten pomidor był wysoki o niekończącym się wzroście.
W 2014 nie siałam ale mam nasionka zebrane z moich owoców w 2013 r.
ostatnia szansa pisze:K/178
Owoce rzeczywiście malinowe, twarde, na pierwszych 3 gronach miałam 10 sztuk po ok. 40 dag każdy (bardzo podobne do siebie w kształcie lekko spłaszczonej kuli), na kolejnych jeszcze kilka po po ok. 30 dag (może gdybym dała później jeść to byłyby większe).
Nie wyglądały na tak ciężkie ale jak się brało do ręki to budziło u mnie zdziwienie.
Chciałabym aby te cecha plenności i ciągłego wzrostu powtórzyły się w 2015 roku. Smak może rzeczywiście nie nadzwyczajny - po prostu zwykły pomidor, dlatego nie miałam go w 2014 roku bo próbowałam kolejne odmiany, ale na pewno spróbuje znów.
...
na zdjęciu pomidor z dłubanki z truskawkowego . To materiał na nową odmianę , pochodzący z rozszczepienia odmiany F1. Nasiona poszły między ludzi . Jeśli u kogoś taki wyrośnie , następnym razem będzie już lepiej powtarzał , jednak do całkowitego ustalenia nowej odmiany pozostanie jeszcze 6 lat ...