Żywe kamienie? ( Lithops Sp )cz.1
Re: Lithops - żywe kamienie
Obecnie stoją na południowym parapecie w ziemie z tego co wyczytałam powinny zostać przeniesione w chłodne i jasne miejsce .Dla mnie to nie jest problem. Są to dorosłe okazy i wydają się być w dobrej kondycji podłoże jest całkiem suche.
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A co to za miejsce, które będzie jaśniejsze od południowego parapetu? Nic nie piszesz o temperaturach, które możesz zapewnić roślinkom.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- marlenka
- 500p
- Od: 26 lut 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mama zrobiła mi psikusa i podlała zimującego L. Póki co jeszcze żyje ale znacznie się wyciągnął. Może przeżyje do wiosny o ile mama znowu nie zrobi wbrew mnie i go nie napoi. Nie wiem ile jeszcze mam jej tłumaczyć, że jego się nie podlewa, że on ma być taki pomarszczony
Czy kamyki mogą już teraz przechodzić wylinkę ? Bo chyba z moim dzieje się coś dziwnego...
Z tego co się orientuję, młode roślinki przechodzą wylinkę kilka razy w roku, ale nie wiem czy akurat zimą.
Pozdrawiam, Kuba
Ale to nie jest młody okaz.
- Dajana1200
- 50p
- Od: 16 sie 2013, o 12:09
Witam gorąco
chciałabym pokazać mojego kamyczka - jedynaka niestety. Na dzień dzisiejszy wygląda tak i jakoś dziwnie szybko rośnie w górę
chciałabym pokazać mojego kamyczka - jedynaka niestety. Na dzień dzisiejszy wygląda tak i jakoś dziwnie szybko rośnie w górę
Mój mały jak zaczął linieć w tamtym roku gdzieś na jesień, tak dalej nic nie drgnął Nie wiem czy to ruszy
- Dajana1200
- 50p
- Od: 16 sie 2013, o 12:09
troszkę go podlałam w sumie z tydzień temu...
ale to przez wodę mógł się wyciągnąć? rośliny z reguły wyciągają się przy małym dostępie do światła.
Jednak temu nie brakuje, bo stoi na południowym oknie
ale to przez wodę mógł się wyciągnąć? rośliny z reguły wyciągają się przy małym dostępie do światła.
Jednak temu nie brakuje, bo stoi na południowym oknie
Lithopsy zimują i nie należy ich teraz podlewać
Dajana1200 kamyczek jest teraz na zimowaniu. Jak dajesz mu wody to chce rosnąć, a w zimie nie ma za jasno i się wyciąga. Taka jest moja opinia, ale powinien się wypowiedzieć bardziej doświadczony forumowicz.
Pozdrawiam, Kuba