Szczepienie pomidorów
- piotrek7725
- 200p
- Od: 20 cze 2012, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Szczepienie pomidorów
A zrazy skąd należy pobierać, z dorosłych roślin czy z siewek?
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zrazy z siewek. Proponuję parę filmików na yootubie i będzie wszystko jasne.
Ponieważ uprawiam pomidory na balkonie, to chciałabym uzyskać z nich jak największy plon. Zamierzam w tym roku szczepić, tylko jeszcze nie wiem na jakiej odmianie. Początkowo myślałam o koraliku( najbardziej wytrzymała odmiana jak dla mnie).
Myślicie, ze dobrym pomysłem będzie szczepienie takich odmian jak brandywine na koktajlówce koraliku?.
Myślicie, ze dobrym pomysłem będzie szczepienie takich odmian jak brandywine na koktajlówce koraliku?.
Aga
- Maraga
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
Klipsy do szczepienia mam od wczoraj.
W tym miejscu jeszcze raz dziękuję Piotrkowi
Teraz czas na zabawę.
Wybrać odpowiednią odmianę na podkładkę i tę właściwą.
Tylko ziemi odpowiedniej brak
W tym miejscu jeszcze raz dziękuję Piotrkowi
Teraz czas na zabawę.
Wybrać odpowiednią odmianę na podkładkę i tę właściwą.
Tylko ziemi odpowiedniej brak
Ja również mam klipsy od Piotrka
Nie sądziłam, że klipsy to takie maleństwa. Na filmikach youtube, wyglądały na dużo dużo większe.
Mam stracha czy uda mi się zaszczepić pomidory. a dokładniej mówiąc czy uda mi się wielkosciowo dopasować podkładkę do odmiany szlachetnej.
Nie sądziłam, że klipsy to takie maleństwa. Na filmikach youtube, wyglądały na dużo dużo większe.
Mam stracha czy uda mi się zaszczepić pomidory. a dokładniej mówiąc czy uda mi się wielkosciowo dopasować podkładkę do odmiany szlachetnej.
Aga
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
Samsu!
Będziemy uczyć się to robić.
Myślę,że to nie będzie wielkim problemem.Małe siewki są mniej więcej podobnej grubości.
I na pewno zrosną się,dobrze złożone i przymocowane tym klipsikiem.
Tylko trzeba pilnować odpowiedniej temperatury i wilgotności.
Życzę powodzenia w szczepieniu!
Pozdrawiam Maria.
Będziemy uczyć się to robić.
Myślę,że to nie będzie wielkim problemem.Małe siewki są mniej więcej podobnej grubości.
I na pewno zrosną się,dobrze złożone i przymocowane tym klipsikiem.
Tylko trzeba pilnować odpowiedniej temperatury i wilgotności.
Życzę powodzenia w szczepieniu!
Pozdrawiam Maria.
- piotrek7725
- 200p
- Od: 20 cze 2012, o 22:28
Dobra dobra, nie dziękujcie tylko do roboty wyciągać wnioski i opisywać efekty na forum "dla potomnych"
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A do mnie klipsy jeszcze nie dotarły. Ale tak jest zwykle, wszyscy zgłaszają, że dostali a ja jeszcze ze 2 dni muszę czekać.Taki kaprys na poczcie u mnie mają. Ale jutro po Koralika się udam i sieję.
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie jesteś sam Ja też jeszcze nie dostałam. Co nie przeszkadza mi planować,co ,na czym i kiedy będę szczepić
Pozdrawiam serdecznie- Ela
Re: Wszystko o pomidorach cz. 9
Dzisiaj dostalem katalog ogrodniczy. Zaciekawila mnie jedna nowosc i chcialem sie podzielic nia z Forumowiczami.
Jest to ziemniako-pomidor. Na jednym krzaku rosna pomidory i ziemniaki. Mozna juz zamawiac sadzonki, ktore kosztuja okolo 10 Euro.
jeśli kogos interesuja te sadzonki o nazwie "TomTato", to zalaczam trzy linki z krotkimi filmami. Mysle ze na pewno ktorys z szanownych Kolegow/zanek/ sprobuje cos takiego wyprodukowac.
https://www.youtube.com/watch?v=I4Ky1cyTuzk ;
https://www.youtube.com/watch?v=vey4pY4OwD0;
https://www.youtube.com/watch?v=AXA2vP7gm0U;
Jest to ziemniako-pomidor. Na jednym krzaku rosna pomidory i ziemniaki. Mozna juz zamawiac sadzonki, ktore kosztuja okolo 10 Euro.
jeśli kogos interesuja te sadzonki o nazwie "TomTato", to zalaczam trzy linki z krotkimi filmami. Mysle ze na pewno ktorys z szanownych Kolegow/zanek/ sprobuje cos takiego wyprodukowac.
https://www.youtube.com/watch?v=I4Ky1cyTuzk ;
https://www.youtube.com/watch?v=vey4pY4OwD0;
https://www.youtube.com/watch?v=AXA2vP7gm0U;
? jeśli chcesz być szczęśliwy jeden dzień, to upij się; jeśli chcesz być szczęśliwy jeden tydzień, to ożeń się,
jeśli chceszbyć szczęśliwy całe życie ? to załóż ogród? -------------- Pozdrawiam Riczi
Moja mala oaza
jeśli chceszbyć szczęśliwy całe życie ? to załóż ogród? -------------- Pozdrawiam Riczi
Moja mala oaza
- Margo_margo
- Od: 27 lip 2014, o 13:08
Jak rozumiem ZZ gwarantowana w zestawie?
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
O tym wynalazku juz było głośno jakieś dwa-trzy lata temu. Ot,ciekawostka taka Z tego co mi wiadomo,to plony zarówno ziemniaków jak i pomidorów są o połowę mniejsze niz w standardowej uprawie.
Szczepienie pomidora na ziemniaku łatwe nie będzie,naukowcy pracowali nad tym kilka lat . Ale chętni mogą próbować- a może sie uda?
Szczepienie pomidora na ziemniaku łatwe nie będzie,naukowcy pracowali nad tym kilka lat . Ale chętni mogą próbować- a może sie uda?
Pozdrawiam serdecznie- Ela
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
W sumie można spróbować ,w końcu to jedna rodzina psiankowatych...a ZZ jak dobra to może być jako okrasa