Liliowiec - co to za odmiana ?
- Daro71
- 10p - Początkujący
- Od: 16 paź 2014, o 14:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: LILIOWIEC - co to za odmiana ?
Kolorystyka liliowców jest bardzo złożona, wygląda na liliowiec rdzawy
- dj713
- 10p - Początkujący
- Od: 13 maja 2010, o 10:55
Re: Liliowiec - co to za odmiana ?
Na sto procent nie jest to liliowiec rdzawy.
Liliowca rdzawego mam w swojej kolekcji, jest on posadzony w innym miejscu i w zależności od słońca, przebarwia się od jasnego do ciemnego pomarańczu.
Mój czerwony liliowiec był kupowany w Centrum Ogrodniczym Botanikus jako liliowiec wielokwiatowy ciemno-czerwony. I tylko tyle było w opisie odmiany
Liliowca rdzawego mam w swojej kolekcji, jest on posadzony w innym miejscu i w zależności od słońca, przebarwia się od jasnego do ciemnego pomarańczu.
Mój czerwony liliowiec był kupowany w Centrum Ogrodniczym Botanikus jako liliowiec wielokwiatowy ciemno-czerwony. I tylko tyle było w opisie odmiany
- dj713
- 10p - Początkujący
Szukając nowych bylin na Allegro, natknęłam się na liliowca 'Siloam Red Toy'.
Czy ktoś pokusi się o porównanie zdjęć? Czy może być to ta sama odmiana, jaką mam na rabacie?
zdjęcie ze strony http://www.tuinenmienruys.nl/nl/watertu ... m-red-toy/
Czy ktoś pokusi się o porównanie zdjęć? Czy może być to ta sama odmiana, jaką mam na rabacie?
zdjęcie ze strony http://www.tuinenmienruys.nl/nl/watertu ... m-red-toy/
- śnieżka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam liliowiec , Siloam Red Toy', to raczej miniaturka- wys. ok. 50 cm, kwiaty średnicy ok. 7 cm, to zdjęcie jego kwiatka.
Wspominasz, że Twój jest wysoki i ma sztywne płatki kwiatów, ale konkretnie o jakiej wysokości mówimy? Po zdjęciach można podejrzewać, że jest to podobne do odmiany , Red Romance', którą można kupić pod nazwą ,Krasnaja Zwiazda' lub coś podobnego.
Całkiem możliwe jest, że ten liliowiec jest nieodmianowy.
W celu sprawdzenia proszę poszukać w sieci info o tych odmianach.
Oto fotka kwiatka odmiany 'Red Romance'
Wspominasz, że Twój jest wysoki i ma sztywne płatki kwiatów, ale konkretnie o jakiej wysokości mówimy? Po zdjęciach można podejrzewać, że jest to podobne do odmiany , Red Romance', którą można kupić pod nazwą ,Krasnaja Zwiazda' lub coś podobnego.
Całkiem możliwe jest, że ten liliowiec jest nieodmianowy.
W celu sprawdzenia proszę poszukać w sieci info o tych odmianach.
Oto fotka kwiatka odmiany 'Red Romance'
- dj713
- 10p - Początkujący
Mój liliowiec jest zdecydowanie wyższy. Jest wysokości liliowca rdzawego. Z metr ma na pewno.
No cóż. Dziękuję za chęć zidentyfikowania odmiany. A już myślałam, że trafiłam...
No cóż. Dziękuję za chęć zidentyfikowania odmiany. A już myślałam, że trafiłam...