Jaki gatunek iglaka rośnie najszybciej?
Re: Jaki gatunek iglaka rośnie najszybciej?
ale rozumiem że metasekwoja traci igły na zimę , kiedy potem odrastają w maju czy czerwcu?
duduś
- Lorrie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Tak,teraz trochę łyso wygląda 

-
- 100p
- Od: 1 sty 2015, o 23:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grzegorzu, ja poleciłabym ci jodłę kalifornijską lub nordmaniana. U mnie na piasku tak zasuwają, że sąsiadowi półka odpadła, jak zobacztł ile urosło to w ciągu 2 lat
Wystarczy, że podlejesz w upały a reszta należy do nich. Sama jestem zaskoczona tymo przyrostami.A ile ptaków tam sobie siedzi. Jodła koreańska też na piachu dobrz rośnie. Inne niż wszechobecne od drugiej wojny świerki... i topole

-
- 200p
- Od: 9 lis 2013, o 14:24
U mnie najszybciej rośnie swierk serbski i zwyczajny, a także sosony zwyczajne, nie do pobicia 

-
- 50p
- Od: 16 mar 2013, o 23:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Świerk sitkajski rośnie bardzo szybko! 

Jałowiec płożącyo najszybszym wzroście
Dzień Dobry - który z jałowców płożących ma najszybszy/najsilniejszy wzrost ? Innymi słowy jaki wybrać aby jak najszybciej uzyskać zielony a najlepiej srebrno-niebiesko-stalowy dywan ? Jaka odmiana rośnie najszybciej i niebrązowieje i jest gęsty i łatwy w pielęgnacji i utrzymaniu ?
-
- 200p
- Od: 9 lis 2013, o 14:24
Ja z doświadczenia mogę Ci polecić jałowca "Blue Carpet". Na słońcu ma piękne wybarwienie, nie brunatnieje na zimę i szybko rośnie. Z zielonych natomiast dobrze sprawdza się "Mint Julep". Rośnie naprawdę szybko.