Ogród 100 róż cz. III
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród 100 róż cz. III
Piekne jest to ostatnie zdjęcie
- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jaka cudna Harlow Carr ... Morze kwiatów ... .
Od dłuższego czasu ta róża chodzi mi po głowie , a żadna z polskich szkółek jej nie ma . Szkoda, bo na wszelkich zdjęciach widzę ją bardzo obficie kwitnącą. Czyli coś między rabatówką a krzaczastą, prawda Aniu?
Jestem ciekawa, co w ogóle o niej sądzisz?
Od dłuższego czasu ta róża chodzi mi po głowie , a żadna z polskich szkółek jej nie ma . Szkoda, bo na wszelkich zdjęciach widzę ją bardzo obficie kwitnącą. Czyli coś między rabatówką a krzaczastą, prawda Aniu?
Jestem ciekawa, co w ogóle o niej sądzisz?
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Harlow Carr - cudo
Dorcia, dziękuję
Monika, Harlow Carr swego czasu była w F. Tam nawet dokupiłam swój drugi egzemplarz. Może się jeszcze pojawi.
To zdecydowanie krzaczasta róża. Niektóre źródła podają jej wysokość nawet do 2m. U mnie w drugim sezonie wypuszczała właśnie takie długaśne, irytujące pędy. W ubiegłym roku rosła jednak wzorcowo Ma bardzo romantyczne kwiaty, które utrzymują się stosunkowo długo. Jest zdrowa. Kwitnie bardzo obficie... Ideał?
Monia, też jestem pod wrażeniem tegorocznego kwitnienia
Monika, Harlow Carr swego czasu była w F. Tam nawet dokupiłam swój drugi egzemplarz. Może się jeszcze pojawi.
To zdecydowanie krzaczasta róża. Niektóre źródła podają jej wysokość nawet do 2m. U mnie w drugim sezonie wypuszczała właśnie takie długaśne, irytujące pędy. W ubiegłym roku rosła jednak wzorcowo Ma bardzo romantyczne kwiaty, które utrzymują się stosunkowo długo. Jest zdrowa. Kwitnie bardzo obficie... Ideał?
Monia, też jestem pod wrażeniem tegorocznego kwitnienia
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu takie ideały mogę zapraszać ...Harlow Car cudna
Pashmina w piegach też mi się podoba,lubię róże wyjątkowe,a ona taka właśnie jest
Jubilee Celebration przypomina mi tęczę
Pashmina w piegach też mi się podoba,lubię róże wyjątkowe,a ona taka właśnie jest
Jubilee Celebration przypomina mi tęczę
- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Nie mam wyjścia - muszę zapolować na Harlow Carr. Jeśli nie w F. to gdzieś przyłączę się do zamówienia w zagranicznych szkółkach i już . W przeciwnym razie dalej będzie śnić mi się po nocach ... .
Jubilee Celebration ma przepiękne kwiaty, cudowny zapach i ... beznadziejny zwis . Nie wiem, jak długo to jeszcze wytrzymam . Ma już ponad dwa sezony.
Jubilee Celebration ma przepiękne kwiaty, cudowny zapach i ... beznadziejny zwis . Nie wiem, jak długo to jeszcze wytrzymam . Ma już ponad dwa sezony.
- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Ania,
Odkąd zobaczyłam Harlow Car w folderze reklamowym Austina, nie wyszła mi z głowy. Czy można wymienić Sister Elizabeth na nią? Czy ona się zgra z CR? Sister przeniosłabym na inne miejsce... Bo nie oddam jej za nic. Lubię takie dziwne róże.
Edit
O, Rozetę Monikę też męczy Harlow Car
Odkąd zobaczyłam Harlow Car w folderze reklamowym Austina, nie wyszła mi z głowy. Czy można wymienić Sister Elizabeth na nią? Czy ona się zgra z CR? Sister przeniosłabym na inne miejsce... Bo nie oddam jej za nic. Lubię takie dziwne róże.
Edit
O, Rozetę Monikę też męczy Harlow Car
Pozdrawiam
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A mnie zaraziłaś Herzogin Christianą
Najbardziej opisem, że ma trwałe kwiaty. Na tym mi najbardziej zalezy
Coś jednak masz do tego Falstafa
Napisz mi zaraz jak ma z nim postępować, czy raczej wymienić na inną różę w takim kolorze
Najbardziej opisem, że ma trwałe kwiaty. Na tym mi najbardziej zalezy
Coś jednak masz do tego Falstafa
Napisz mi zaraz jak ma z nim postępować, czy raczej wymienić na inną różę w takim kolorze
- Marzena2007
- 50p
- Od: 22 sty 2012, o 19:31
Ana napisz co masz do Falstaffa bo nabyłam drogą kupna 2 szt i co klops?
A ja się zachwycam Princessami ;) mam obie i liczę na ferię kwitnienia w tym sezonie
A ja się zachwycam Princessami ;) mam obie i liczę na ferię kwitnienia w tym sezonie
Madżenka " "Madżenie ogrodnika... " w innej wirtualnej przestrzeni
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Ja się pozbyłam Falstaffa - kolor ładny, ale są lepsze róże w tym lub podobnym kolorku jak chociażby cudna nowość Heathcliff. Falstaff miał u mnie mało obfite kwitnienie i chorował. Faktem jest, że ja nie stosuję oprysków oraz to, że rósł w kiepskim miejscu, ale ... i tak go nie pokochałam.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
A ja mam Aniu taką nietypową prośbę. Utkwiło mi w pamięci jedno zdjęcie, na któym pokazałaś żółtą jeżówkę w towarzystwie takiej jasnopomarańczowej róży i chyba stało przy tym jakieś poidełko albo inna metalowa czarna ozdoba. To zestawienie tak mnie zachwyciło, że chciałabym coś takiego zaaranżować u siebie. Czy masz jeszcze jakieś ujęcia tego zakątka?
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Aniu ,gdym miała więcej miejsca to zaprosiłabym jeszcze niejedną różę a w szczególności Jubile celebration ,bo zachwyciła mnie w realu zapachem, budową kwiatu i kolorem Jednak na razie żadna nie ma szans chyba ,że wiosną któraś opuści mój ogródek ,bo i tak może być
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Ja też się zapisuję na Harlow Car Męczy mnie już od jakiegoś czasu
Justi, robisz jakieś grupowe zamówienie? Namierzyłaś ją w jakiejś polskiej szkółce czy trzeba sprowadzać? Boję się tylko że mnie zrujnuje
Justi, robisz jakieś grupowe zamówienie? Namierzyłaś ją w jakiejś polskiej szkółce czy trzeba sprowadzać? Boję się tylko że mnie zrujnuje