Zielono mi...
Re: Zielono mi...
Dziękuję !
Nie nawożę roślin nawozami takimi do kwiatów, ale co tydzień jak sprzątam akwarium to wodę przelewam do butelek i może to dzięki temu, bo do akwarium wlewam nawóz-konkretnie profito. A w tym akwarium to wiadomo, nawóz naturalny od rybek i krewetek No i ''rozkłada'' się to, co rybki nie zjedzą, czyli np. robaczki, pokarm w płatkach itp.
Nie nawożę roślin nawozami takimi do kwiatów, ale co tydzień jak sprzątam akwarium to wodę przelewam do butelek i może to dzięki temu, bo do akwarium wlewam nawóz-konkretnie profito. A w tym akwarium to wiadomo, nawóz naturalny od rybek i krewetek No i ''rozkłada'' się to, co rybki nie zjedzą, czyli np. robaczki, pokarm w płatkach itp.
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A to bardzo dobry nawoz!
- ewa321
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie ma za co
Pstryknij przy okazji tą Twoją chorowitą Goeppertia 'Oppenheimiana', może ktoś coś pomoże ...
Po to mamy FO
Pstryknij przy okazji tą Twoją chorowitą Goeppertia 'Oppenheimiana', może ktoś coś pomoże ...
Po to mamy FO
Pozdrawiam i zapraszam
- Marcin01988
- 500p
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O czyli robisz tak jak ja Też wodę z akwarium jak podmieniam zlewam ja w butelki i podlewam nią moje rośliny. Akurat ja od czasu do czasu jednak tych nawozów do kwiatów używam, ale raz na jakiś czas.
Nawozu używałam kiedyś przez dłuższy czas, takiego z dżdżownic Jednak poprawy nie zauważyłam, dlatego przestałam stosować nawóz.
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
nową Forumowiczkę
Kolekcja jeszcze może niewielka, ale jak pięknie się rozwija.
No i dobrze wiedzieć, że i młodych ludzi cieszy zielona pasja.
Kolekcja jeszcze może niewielka, ale jak pięknie się rozwija.
No i dobrze wiedzieć, że i młodych ludzi cieszy zielona pasja.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Witam również elcia1974
Niewielka, ale stale się poszerza!
Powiem szczerze, że ja sama jestem zdziwiona tą pasją. Trzeba przyznać, że moi rówieśnicy również
Niewielka, ale stale się poszerza!
Powiem szczerze, że ja sama jestem zdziwiona tą pasją. Trzeba przyznać, że moi rówieśnicy również
Witam znów po dłuższej nieobecności. Wieje u mnie pustkami. Nadrobię trochę dzisiejszymi nowościami
Po pierwsze nowy nabytek- Ficus Varieties. Kiedyś fikusa mieliśmy w domu , był wieeeelki, niestety nie został przywieziony po przeprowadzce.
Niestety-jak to na kwiaty ze sklepów przystało- ficus ma skazę, co nie znaczy, że go nie lubię.
Od babci dostałam takiego kwiatka (na razie się ukorzenia), ale nie mogę znaleźć nigdzie cóż to takiego...
I kilka aktualności.
Zamiokulkas wypuścił nową odnóżkę, co mnie bardzo cieszy
Hiacynt.... ach ten hiacynt. Jeden wypuścił kwiatka, ten kwiatek usechł, wyszedł następny, usechł, itd. itd. Może ten wyjdzie cały normalnie
Juka, jaka ona już duża!
Ponadto Dracena poszła w górę, fiołek zgubił kwiatki, cytrynki wypuszczają nowe listki co chwilę, także dzieje się, dzieje!
Pozdrawiam!
Po pierwsze nowy nabytek- Ficus Varieties. Kiedyś fikusa mieliśmy w domu , był wieeeelki, niestety nie został przywieziony po przeprowadzce.
Niestety-jak to na kwiaty ze sklepów przystało- ficus ma skazę, co nie znaczy, że go nie lubię.
Od babci dostałam takiego kwiatka (na razie się ukorzenia), ale nie mogę znaleźć nigdzie cóż to takiego...
I kilka aktualności.
Zamiokulkas wypuścił nową odnóżkę, co mnie bardzo cieszy
Hiacynt.... ach ten hiacynt. Jeden wypuścił kwiatka, ten kwiatek usechł, wyszedł następny, usechł, itd. itd. Może ten wyjdzie cały normalnie
Juka, jaka ona już duża!
Ponadto Dracena poszła w górę, fiołek zgubił kwiatki, cytrynki wypuszczają nowe listki co chwilę, także dzieje się, dzieje!
Pozdrawiam!
- Ania76
- 200p
- Od: 6 sty 2006, o 18:46
Na ostatnim zdjęciu jest to Yukka a ukorzeniasz Begonię corallina.
Wiem, wiem, że jest to Yucca, podpisałam ją. Ale przecież nazwa Juka też obowiązuje.Ania76 pisze:Na ostatnim zdjęciu jest to Yukka
A za nazwę zakorzenianego kwiatka dziękuję.
- Ania76
- 200p
- Od: 6 sty 2006, o 18:46
Oj coś Ja pokręciłam
Nie zauważyłam, że podpisałaś zdjęcie, że to Juka, dlatego napisałam nazwę
Yukka, Juka to oczywiście to samo
Nie zauważyłam, że podpisałaś zdjęcie, że to Juka, dlatego napisałam nazwę
Yukka, Juka to oczywiście to samo
Witam
Nowy-stary nabytek- Oplątwa modra (Tillandsia cyanea). Ostatni kwiat kupiony w 2014r. dokładnie 30 grudnia, wtedy powiedziałam sobie, że to już ostatni kwiat na TEN (2014r.) rok. Kupiona została bez kwiatka, przedwczoraj wypuściła pączusia
Teraz dwa ''pożyczone'' od dentysty roślinki. Przynajmniej jedno pozytywne skojarzenie z dentystą będę miała
Jedno mi się podobało, bo ma takie jakby krzaczki, ale nie wiem cóż to takiego..
A drugie to kalanchoe. Zauważyłam, że to dość popularna roślina ostatnio
Na razie roślinki wypuszczają korzonki.
Pozdrawiam
Nowy-stary nabytek- Oplątwa modra (Tillandsia cyanea). Ostatni kwiat kupiony w 2014r. dokładnie 30 grudnia, wtedy powiedziałam sobie, że to już ostatni kwiat na TEN (2014r.) rok. Kupiona została bez kwiatka, przedwczoraj wypuściła pączusia
Teraz dwa ''pożyczone'' od dentysty roślinki. Przynajmniej jedno pozytywne skojarzenie z dentystą będę miała
Jedno mi się podobało, bo ma takie jakby krzaczki, ale nie wiem cóż to takiego..
A drugie to kalanchoe. Zauważyłam, że to dość popularna roślina ostatnio
Na razie roślinki wypuszczają korzonki.
Pozdrawiam
Hmm... Wydaje mi się, że ten wątek tylko dla siebie "uzupełniam"... Chyba go usunę.