Moje oczko w głowie cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz.6

Post »

Tereniu oczywiście ,że ukorzenię ,albo wyślę patyczki .Ja przeważnie ukorzeniam ja z odkładów .W ubiegłym roku wydałam jej sadzonki już wyrośnięte .Szkoda ,że nie wiedziałam tego wcześniej, bo wiosna byłyby już ukorzenione ;:196 U forumowej koleżanki Basi kwitnie na niebiesko, a u mnie tylko na różowo .Z tego widać kto ma jaką glebę
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zgubiłam Cię, a tu okazało się, że masz nowy wątek. Śliczne kolory, ciekawe rośliny. Ile Ty tam jeszcze chowasz niespodzianek ;:173
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Tereniu, piękne masz wspomnienia. Ja jakoś nie zaglądam w tym roku do tyłu, bo nie mam czasu, za to kupiłam już nasiona. Chyba mam wszystko co mi będzie potrzebne. Przez ten brak zimy u mnie, aż mnie łapki świerzbią. Nie wiem co mam zrobić, begonie w kartonie zaczynają rosnąć, a do wiosny daleko.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam wszystkich gości bardzo serdecznie w ten szaro bury dzień ;:4 przepraszam że nie byłam wczoraj z wami ale rozłożyłam pudła z nasionkami i wsiąkłam ;:306
Ewuniu witaj nowy gościu , miło mi Cię gościć ;:180 zapraszam częściej ;:65
Co do róży The Fair to na wiosnę się przypomnę ;:108
Dziękuje i również pozdrawiam :wit
Marysiu witaj ;:196 Pogoda straszna - głowa pęka z bólu . Właśnie pada deszcz i jest strasznie ślisko .
O jakieś patyczki możesz się uśmiechnąć tylko nie wiem jakie będą - parę mam już zamówionych , muszę to wszystko zapisać i zobaczymy jak przezimują ;:108
Pisałam że te rośliny co zostawiłam w tym starym domku na nowej działce to przemarzły ;:145 niektóre może odbiją od korzenia ale większość już nie ;:185
Miłego dnia ;:168
Krysiu dzisiaj szaro buro już i pada deszcz . Komeline miałam na jednej i na drugiej działce - pięknie kwitła ale tak jak mówisz - trudno jej zrobić zdjęcia ;:223
Ja ją ścinałam jak przekwitła i potem znowu ładnie kwitła już do zimy . Krysiu ja chyba jeszcze nie dorosłam do takich planowanych cudnych rabatek jak u Ciebie .

Tereniu dziękuje i witam serdecznie ;:196
Cieszę się że mnie odwiedzasz i że Ci się u mnie podoba :D Zapraszam jak tylko możesz i masz czas ;:65
Przedsmak Raju - fajnie powiedziane - bardzo bym chciała ;:108 ;:108
Jadziu witam serdecznie cieszę się że Ci się podobają :D
Ja też życzę Ci miłego dnia ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula bardzo dziękuje .
Ja też bym już chciała wiosny i słoneczka i spacerku po ogrodzie ;:108 ale już nie długo , jeszcze troszkę i będziemy się cieszyć .
Iwonko to Ty komeliny nie wykopujesz na zimę ??? przeżyje u Ciebie w gruncie ??? ale masz dobrze ;:196
Alu dziękuję i życzę Ci miłego dnia ;:196
Cieszę się że Ci się podoba :D
Jadziu jaka Ty jesteś kochana ;:196 Mogą być i patyczki , żeby Cie nie męczyć ;:108 Już ją widzę oczyma wyobraźni jak kwitnie ;:138 ;:138 ;:138
Dorotko witaj ;:196 Dziękuje za miłe słowa i pozdrawiam serdecznie .
Danusiu Ja też nic nie robię i nie mam czasu nie wiem co się ze mną dzieje :) Ja jeszcze czekam na nasionka z Akcji wymiany - niby szybciutko zamówiłam a nie mogę się czekać , czyżby zamówienie nie doszło ;:223 Mnie też łapki świerzbią i dlatego wczoraj zgubiłam się w nasionkach ;:108 O widzisz - muszę zajrzeć do moich cebulowych .
Pozdrawiam Wszystkich dziękuję za odwiedziny i życzę miłego dnia ;:4

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Oj Tereniu szkoda, bo miałaś tam bardzo dużo roślin, ale bez możliwości ogrzania od czasu do czasu pomieszczenia nie miały szans.
Za dużo miałaś na głowie jesienią ;:131 Jak ładnie wygląda mikołajek w takiej dużej kępie :D śliczna chryzantema! a patyczkami się nie przejmuj ;:185
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu Twoja Liatra rośnie w suchszym miejscu ???Moja jakoś po przesadzeniu sie w tym roku zbuntowała i zakwitła tylko paroma kwiatami tak aby aby .Dla mnie to żaden kłopot
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Tereniu, mam pytanie czy metodą w gazetach udało się ukorzenić jakieś inne roślinki oprócz róż? Podoba mi się Twój pomysł na skarpę obsadzoną barwinkiem bardzo ładnie to wygląda.
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu zobaczymy może coś przeżyje - szkoda że nie zabrałam do domu ale pokój bym musiała wyłączyć z używania ;:108
Patyczki hortensji na pewno będą - tylko nie wiem teraz z których ;:196 A tej chryzantemy Ci nie dawałam ??? to na wiosnę pomyślimy .
Wszystkie kwiatki w dużych kępach ładnie wyglądają i chciałabym żeby u mnie się tak rozrosły ;:108
Jadziu Liatra rośnie w suchym miejscu bo na starej działce a tam jest bardzo sucho , co nie podleje to usycha ;:223 A widzisz to muszę przemyśleć bo miałam ją właśnie na wiosnę przesadzić na nową działkę ;:108
Dziękuje i pozdrawiam cieplutko ;:196
Ewo powiem Ci strzeże że nie próbowałam innych roślinek tak ukorzeniać w gazetach ;:185 miałam takie plany ale problemy pokrzyżowały mi plany - może w tym roku spróbuję ;:108 Cieszę się że Ci się podoba moja skarpa :D
Miłego dnia życzę ;:168

Obrazek
Obrazek
Marysiu na pewno będą z tej bo jest duży krzaczek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Tereniu :wit
Niezliczona ilość niesamowicie przepięknie kwitnących roślin ;:oj
Widok niesamowity,coś naprawdę fantastycznego,wyjść się z Twojego ogrodu Tereniunie chce.Mógłbym w nim spędzić nawet kilka dni i nocy i napawać się pięknem różnokolorowych kwiatów i krzewów i ich zapachów pewnie aż do bólu głowy ;:215
Ujęcia na zdjęciach wprost mistrzowskie ale wiesz co........jestem dla Ciebie pełen podziwu bo zdaję sobie sprawę ile takie urządzanie tak pięknego ogrodu kosztuje pracy i wysiłku ;:108
Wielkie ale to naprawdę wielkie brawa dla Ciebie i Twojego M. ;:433
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No nie Tereniu nie wykopuję, wiesz u nas takie temperatury, że wiele roślin jest w stanie przezimować w gruncie, najgorzej jest jak przymrozi a nie ma śniegu, wtedy się martwię ;:108
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Teresko :wit
Jakie piekne zestawienie kwiatów latrie i lilia tygrysia ,warszawianki i kłosowiec ''chyba :D
Jeżóweczki z latriami ,krwawnik i odętek biały , mikołajek świetnie wygląda w takiej dużej grupie .

Hortensję masz bardzo ładną wszystkie kwiatuszki śliczne ;:333
Buziaki ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu jako to jest VF to mam ;:108
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Tereniu moja liatra też rośnie w słonecznym i suchym miejscu i troszkę kiepsko kwitnie.Ale nie mam jej gdzie przesadzić bo u mnie wszędzie deficyt wody :roll:
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arku witaj :wit Cieszę się że Ci się podoba u mnie - więc zapraszam częściej ;:65 zaglądaj i ciesz oczy ;:108
Dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam .
Iwonko ale masz dobrze ;:63 ;:63 aż ci zazdroszczę :) zapomniałam wykopać i zostawiłam na nowej działce komeline , zobaczymy czy przeżyje ??
Witaj Alu ;:196 Dziękuję i bardzo się cieszę że Ci się podoba :D
Pozdrawiam ;:168
Marysiu ;:196 tak to VF - no cóż może innych nie będziesz mieć .
Jadziu ;:196 U mnie na starej działce wszędzie jest susza - to co podlewam to żyje :wink:

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”