Pelargonia - wysiew nasion Cz.3
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pelargonia - wysiew nasion cz.2
Dana pelargonie trzeba siać w styczniu bo inaczej kwitną póżno.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja w ubiegłym roku też siałam na początku stycznia.
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też już posiałam, ale w tym roku ograniczam się z wysiewami jeśli chodzi o ilości, i posiałam tylko 10szt. po pół paczki 2 kolorów, ba nawet jedna już wykiełkowała W tamtym roku robiłam to coś około 20 lutego bo się zagapiłam i z perspektywy czasu uważam, że to już późno, tym bardziej, że coś mi siewy pelargonii nie szły W tym zabrałam się za to wcześniej i konkretnie, liczę na przynajmniej 5 szt czyli ok 50%. :P Posiałam taką fuksjową ciemną, i rożnową jaśniejszą z ciemniejszymi nakrapianiami.
- Andzia1967
- 200p
- Od: 1 kwie 2013, o 12:31
A ja otrzymałam rano przesyłkę z nasionkami i wobec tego posadziłam drugą partię pelargonii
Różowa -10 sztuk
Łososiowa - 10 sztuk
Reszta (czyli biała i 2 różowe )będzie wysadzona po 15 stycznia. Moja zwisająca mix posiana w niedzielę 4 stycznia na 12 nasionek dziś mam 8 wykiełkowanych
Pozdrawiam Ania
Różowa -10 sztuk
Łososiowa - 10 sztuk
Reszta (czyli biała i 2 różowe )będzie wysadzona po 15 stycznia. Moja zwisająca mix posiana w niedzielę 4 stycznia na 12 nasionek dziś mam 8 wykiełkowanych
Pozdrawiam Ania
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Re: Pelargonie z nasion
Witam serdecznie
Wysiałam dzisiaj nasionka pelargonii . Miałam ich 11 , 6 wysiałam bez namaczania a 5 moczyło się w wodzie cala noc i zobaczę czy będzie jakaś różnica we wschodach. Pozostało tylko czekać i mieć nadzieję, że chociaż część urośnie i zakwitnie. Pozdrawiam
Wysiałam dzisiaj nasionka pelargonii . Miałam ich 11 , 6 wysiałam bez namaczania a 5 moczyło się w wodzie cala noc i zobaczę czy będzie jakaś różnica we wschodach. Pozostało tylko czekać i mieć nadzieję, że chociaż część urośnie i zakwitnie. Pozdrawiam
- ANIACIOS
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 maja 2014, o 11:53
Jeju a ja jeszcze nawet nasionek nie kupiłam coś w tym roku się ociągam w tamtym roku wysiałam już 24 grudnia i w sumie kwitły wtedy kiedy wysiane te w połowie stycznia
Pozdrawiam Ania
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Tak, przykryłam je folią przezroczystą z dziurkami i wietrze kilka razy dziennie. Robiłam tak w zeszłym roku z petuniami i jakoś wyszły więc liczę i na pelargonie.
Wysiane pelargonie można przykrywać szklaną płytką ,jest wtedy łatwiejsze wietrzenie.
- Ania76
- 200p
- Od: 6 sty 2006, o 18:46
Moje nasionka wyszły po 5-ciu dniach. Nie namaczałam nasion, wysiałam bezpośrednio.
- paprotka882
- 500p
U mnie ekspresowo w tym roku im idzie w 3 dni z 10 ziarenek mam 7 sztuk już, ale siałam też wtedy begonie bulwiastą i tam cisza, czekam na nią dalej:)
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
A ja proszę o dowody Zdjęcia kochaniutkie, prosimy o zdjęcia
Ja w tym roku nie sieję, chociaż zeszłoroczne (moje pierwsze) wysiewy były bardzo udane. Mam cały parapet zastawiony zimującymi pelasiami i to musi mi wystarczyć
Ja w tym roku nie sieję, chociaż zeszłoroczne (moje pierwsze) wysiewy były bardzo udane. Mam cały parapet zastawiony zimującymi pelasiami i to musi mi wystarczyć
- paprotka882
- 500p
A o to dowody jak widać są jeszcze 3 miejsca na 3 roślinki Ja w tym roku sieje w kokosie na pól wymieszanym z jakąś ziemią super pulchną 40L za 30zł w życiu tyle za ziemie wcześniej nie dałam, i póki co super, bo ani kapki pleśni, a zawsze miałam z tym ogromny problem już po jednym dniu w łaźni parowej na grzejniku