W.o... Kotach cz.7 {04.2014}
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2014, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W.o... Kotach cz.7 {04.2014}
Mój kot wczoraj wieczór złapał mysz. Przyniósł ją do domu. Nie dal ją sobie odebrać, pobawił się trochę i puścił wolno. Tak, że teraz mam kota i gdzieś pod szafką mysz.
- kasiuta74
- 500p
- Od: 1 sty 2012, o 21:21
Moja to przynosi czasem mysz a czasami ptaszka.Wchodzi zazwyczaj przez okno i jak widzę ,że coś dzierży w pyszczku to jej nie otwieram (mam wstręt do nieżywych zwierząt, szczególnie ptaków)
Po pewnym czasie kocica porzuca zdobycz a łapie Edek i on się chwali
Moje w nocy się nie bawią ale jak zaczną drzeć japę to lepsze jak budzik
Po pewnym czasie kocica porzuca zdobycz a łapie Edek i on się chwali
Moje w nocy się nie bawią ale jak zaczną drzeć japę to lepsze jak budzik
Moje futra nie łapią myszy,bo są ,,niewychodne,,ale za to grają w piłkę(z folii alu..najlepsza) i aportują.Przynoszą pod nogi ,siadają i czekają aż im się rzuci ,no i mogą tak głowę zawracać pół dnia.
Moje łapią myszy, krety, nornice, ryjówki a nawet szczury. Sporadycznie ptaki - ale na to mam sposób ograniczenia zdolności łownych Po prostu bardzo dobrze je karmię - oczywiście nie chcę pleść tu andronów, że jak kot jest najedzony to nie będzie polował na ptaki - to gruby tyłek skutecznie zmniejsza zdolność moich kotów do złapania ptaka Ptaki łapią właściwie wyłącznie w okresie kiedy młode szpaki uczą się latać.
- Plumi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 cze 2011, o 14:53
Nasze futrzaczki znoszą wiosną codziennie po kilka jaszczurek ze skalniaka,wnoszą bidule do kuchni,a ja je wynoszę.A jak raz trafiła się mysz wypuszczona w zabawie pod szafkę w kuchni to miały za zadanie nocą na nią polować,no i po kilku dniach znaleźliśmy mysie truchełko na srodku kuchni jako dowód,że sprzątnięte
A teraz zimową porą najlepszą zabawką są ludzie
A teraz zimową porą najlepszą zabawką są ludzie
Kwiaty to resztki Raju.
- meluzyna
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kot jaki jest każdy widzi, poluje nawet wtedy, kiedy ma jedzenia pod dostatkiem. To łowca, niezależnie czy wychodzi na wolność czy jest niewolnikiem mieszkania z balkonem. Moja kocica co roku poluje na ptaki na balkonie i na wszelkiej maści robaki. Często jej się to udaje, niestety. Kot sąsiada ma podobne rezultaty. Szkoda ptaków, ale mam świadomość, że kot pozostanie kotem, chociażbyśmy jemu na siłę przypisywali ludzkie odruchy. I ta zabawa ze słabszą ofiarą, okropność.
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- kasiuta74
- 500p
- Od: 1 sty 2012, o 21:21
Moja kotka ma jedzenia pod dostatkiem ale jest to kot wychodzący więc trudno ją tak utuczyć żeby na dupsku siedziała. Po za tym ona nie zjada swojej zdobyczy czyli robi to dla zabawy . Przynosi ,jakby chciała się pochwalić,pobawi się chwilę i zostawia. Moim zdaniem to właśnie syty(ale nie utuczony) kot będzie chętniej polował niż głodny?.
Fidel na kominie
Fidel na kominie
- meluzyna
Głodny kot poluje, bo musi a syty może nie dla zabawy, ale dla zaspokojenia instynktu.
Ciekawe, co zainteresowało Bubka?
Ciekawe, co zainteresowało Bubka?
- meluzyna
Taki bajkowy
?Uważamy kaktusa za roślinę, która walczy o przetrwanie we wrogim otoczeniu.?
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2014, o 19:16
Dzisiaj w sklepie zoologicznym usłyszałam o dopłatach do sterylizacji kotów. I, że jest to w jednym miesiącu w roku. Czy ktoś wie o co tu chodzi.
Co roku są takie akcje, u nas była możliwość przywiezienia klatki samołapki, dostarczam w niej kota i po kilku dniach odbieram. Ale to dotyczy tylko kotów tzw. dzikich, a przynajmniej u nas tak było. Wszystko za free.
A tu tak humorystycznie o kastracji dowcip z netu
A żeby było inaczej to raz Stara Baba złapała złotą rybkę i już chce ją dać swojemu kotu, ale rybka prosi ją o darowanie życia, za co ona spełni trzy życzenia starej Baby. Więc Baba po namyśle mówi :
- Po pierwsze chcę być piękną księżniczką!
Stało się...
- Po drugie chcę mieć wspaniały pałac!
Stało się...
- A po trzecie chciałabym, żeby ten mój ukochany kotek zamienił się w pięknego księcia!
Stało się...
Baba/Księżniczka puściła złotą rybkę i zaczyna tańczyć ze szczęścia, we wspaniałym pałacu i z pięknym Księciem... Ale widzi, że Książę płacze jak bóbr...
Zdziwiona Baba pyta :
- Czemu ryczysz głupi, przecież teraz nic nam już do szczęścia nie brakuje?
A na to Książę odpowiada łkając:
- A, a, a musiałaś, mnie głupia babo, przed rokiem wykastrować?
A tu tak humorystycznie o kastracji dowcip z netu
A żeby było inaczej to raz Stara Baba złapała złotą rybkę i już chce ją dać swojemu kotu, ale rybka prosi ją o darowanie życia, za co ona spełni trzy życzenia starej Baby. Więc Baba po namyśle mówi :
- Po pierwsze chcę być piękną księżniczką!
Stało się...
- Po drugie chcę mieć wspaniały pałac!
Stało się...
- A po trzecie chciałabym, żeby ten mój ukochany kotek zamienił się w pięknego księcia!
Stało się...
Baba/Księżniczka puściła złotą rybkę i zaczyna tańczyć ze szczęścia, we wspaniałym pałacu i z pięknym Księciem... Ale widzi, że Książę płacze jak bóbr...
Zdziwiona Baba pyta :
- Czemu ryczysz głupi, przecież teraz nic nam już do szczęścia nie brakuje?
A na to Książę odpowiada łkając:
- A, a, a musiałaś, mnie głupia babo, przed rokiem wykastrować?