Zielono mi...

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
nieulozona-tak
500p
500p
Od: 3 gru 2014, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielono mi...

Post »

Witaj :wit
oj nie usuwaj tylko :) ja mam podobnie, czasami mam wrażenie, że piszę sama do siebie hihihiih
Masz dorodną jukę, bardzo gęstą, też bym taką chciała, moja jest po małych przejściach i tak w sumie z jednej rosliny mam teraz 4 :)
Co do oplątwy, to bardzo fajny kwiatek. Kwiatek cały już się rozwinął? Niestety co do oplątw, to ten kwiatek z którego wyrasta kwiatek (nie wiem jak to nazwać, ale chyba wiesz o co mi chodzi :) ) uschnie. Przynajmniej tak było w moim przypadku,ta pierwotna roślinka zamarła, ale na szczęście puściła wcześniej nowego dzieciaczka. Możesz ją u mnie w wątku obejrzeć. Reszta kwiatuchów też ładna i zadbana :)
Kasia :)
zapraszam
Te co powodują uśmiech
Awatar użytkownika
Magda30
500p
500p
Od: 10 sie 2013, o 23:32

Post »

Nie kasuj wątku masz ciekawe kwiaty ,wątek traktuj jako pamiętnik kwiatowy jak możesz pochwal się bryloczkami bo wpadły mi w oko :wit
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne i różnorodne rośliny.

Druga roślinka to kalanchoe możesz od razu do ziemi wsadzić je :wit
Weronaa
50p
50p
Od: 10 lis 2014, o 19:56

Post »

nieulozona-tak Witam, dziękuję za odwiedziny! ;:168 :wit Mam ogólnie dwie juki-są one w jednej doniczce, jedna to jest odratowana po siostrze, bo ją tak załatwiła, że pieniek się zrobił pusty, no i odcięłam te liście, ukorzeniałam i wsadziłam. Ładnie się przyjęła i także ładnie rośnie :D Kwiatek z kwiatka jeszcze się do końca nie rozwinął, a co do tego, że jak się cały rozwinie to uschnie, to czytałam o tym, że tak ta oplątwa robi :evil: Ale nic to-poczekam na następny kwiatek :wink:

Filigranowa27 Dziękuję ;:168 Już kalanchoe poszła do ziemi przedwczoraj :) Teraz czekam aż zacznie rosnąć :lol:

Magda30 również dziękuję za odwiedziny ;:168 Z tym, żeby traktować wątek jako pamiętnik kwiatowy to bardzo ciekawy pomysł jest! :lol:
I tu specjalnie dla Ciebie zdjęcia kolekcji :lol:
http://images70.fotosik.pl/516/a8155fdb2c7d7353.png
http://images68.fotosik.pl/517/8ebe1a50500fb155.png
http://images69.fotosik.pl/517/ffed490ed0de6899.png
Na luźne tematy zapraszamy do sekcji personalnej./Iwona

Dojdzie jeszcze trzecia taka "półeczka", bo mam zapełnione pudełka od lodów. :lol:
Awatar użytkownika
Ania76
200p
200p
Od: 6 sty 2006, o 18:46

Post »

:shock: :shock:
Ale tego uzbierałaś ;:oj
Awatar użytkownika
Magda30
500p
500p
Od: 10 sie 2013, o 23:32

Post »

Werona czasami miewam przebłyski,gratuluję fajnej kolekcji ;:168 ;:333
Awatar użytkownika
gapapl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2014, o 21:55

Post »

Hej :)
Jakieś nowości ?
Podoba mi się Twój Zamiokulkas,Niestety u mnie za każdym razem marniał bardzo :(
Ładne akwaria,może się nimi pochwalisz.Zapraszam Cie do mojego wątku gdzie możesz śmiało wklejać fotki klik
Weronaa
50p
50p

Post »

Ania76, no, może trochę... :D
Magda30, dziękuję! ;:138 ;:168
gapagl, witam :wit Z nowości na razie nic, ale chyba się wybiorę przed weekendem na małe zakupki ;:224 Co do akwarium, to na pewno się pochwalę! Biegnę robić zdjęcia! :lol:
Weronaa
50p
50p

Post »

Witam ;:7
Znów mnie nie było tu długoo....
Ale już nadrabiam ! :D
Nowość - Araucaria, spodobała mi się, no i była jedną z ostatnich, taka biedna :( Dodatkowo była w promocji , kosztowała 9,99zł, a przed promocją -25,99zł. No i ten jej zapach... ;:oj
Obrazek

Aktualności :

Zamiokulkas pędzi, oj pędzi ;:138
Obrazek

Hoja też w górę idzie, musiałam ją przestawić i zamienić żyłkę na sznurek, bo się ześlizgiwała. :lol: :lol:
Obrazek

Cytrynki z pestki też mnie zadziwiają, listek za listkiem ''produkują'' ;:138
Obrazek

Daktyle w końcu wykiełkowały ;:138 Wyrośniętych jest 6, ale pod ziemią jest więcej. :)
Obrazek

No i na końcu fiołek.. nie wiem, kiedy zakwitnie. Babcia mi go przywiozła, zakwitł, poszłam do szpitala, wróciłam po tygodniu a kwiatków na fiołku nie ma, leżą na drugim końcu parapetu. Nie mam zielonegoo pojęcia co się stało z nimi ;:224 Ale liści ma mnóstwo. :lol:
ObrazekObrazek

Pojutrze mam nadzieję na coś nowego, ponieważ (może) pojadę z rodzicami do hurtowni kwiatów doniczkowych :lol: Ogólnie poszukuję: Mirt oraz Smużyna płożąca-może ktoś posiada w swojej kolekcji ?? :lol: :wit
PS. Zdjęcia malutkie, bo Internet mi zwolnił ostatnio strasznie i większe zdjęcia ładowałyby się sto lat.. :roll:
Awatar użytkownika
gapapl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2014, o 21:55

Post »

No to oby cytrynka dalej pięknie rosła :)
Sama się zastanawiałam nad posadzeniem pestki cytryny.
Jakoś szczególnie traktowałaś pestkę czy od razu do ziemi?
Weronaa
50p
50p

Post »

Czy szczególnie.. chyba nie :) Od razu wsadziłam do ziemi, tylko tak bardzo płyciutko :wink:
cza_rna7
200p
200p
Od: 19 maja 2015, o 10:50

Post »

Witaj Weronaa (Weronika?) :wit.

Fajne masz kwiatuchy i jaka różnorodność ;:138.
Super, że Ci Zamioculcas ruszył i się wypuszcza, mój od zeszłego roku to aż jednego pęda puścił ;:222. Juka faktycznie wielka i jaka wyrośnięta ;:333.
Piękna Goeppertia, znaczy obie piękne (jak to się odmienia po polskiemu ;:224). Ficus cudo, oby rósł dorodny, bardzo lubię wszystkie gatunki ;:136. I masz moją ukochaną araucarię ;:167. Oby Ci pięknie rosła.
Jak tam begonia? Puściła korzonki? A uparty hiacynt w końcu zakwitł?
Fajne to małe od dentysty. Ciekawe co to jest.
A co do cytrynek, to poczytaj na FO, bo wydaje mi się (ale ekspertem nie jestem), że trzeba je powoli zacząć przycinać. Ciekawe czy daktyle urosną :D.

Tosia piękna ;:167. Złap jeszcze drugiego kocurka do zdjęcia. Pieski przeurocze. Jaka to rasa? Takie misiowate ;:168.

A co do:
Weronaa pisze:Ale jak zacznę rozmawiać z roślinami to mnie uznają za wariatkę...
Ja to zawsze odpowiadam, że dopiero jak zaczną odpowiadać :;230 ;:306 :;230.

I jeszcze pytanie mam odnośnie:
Weronaa pisze:co tydzień jak sprzątam akwarium to wodę przelewam do butelek
A nie masz potem glonów w doniczkach? Gdzieś u kogoś czytałam, że właśnie nie poleca, bo mu plantacja glonów urosła po podlewaniu wodą z akwarium.

I super kolekcja breloczków ;:154, skąd Ty je wszystkie wzięłaś?

Pozdrawiam serdecznie i miłej nocki życzę ;:168.
Weronaa
50p
50p

Post »

Cza_rna7 dziękuję za odwiedziny, nie sądziłam , że ktoś jeszcze tu zajrzy.. Nie sądziłam też, że się tu jeszcze odezwę, no,ale w odpowiedzi na Twoje pytania wstawię kilka zdjęć. :D
Po pierwsze- tak Weronika :wit
Zamioculcas nie wypuścił ostatnio nic.. a szkoda. Może jeszcze wypuści :) Begonia puściła korzonki i poszła w górę, natomiast hiacynt.. poszedł do ogródka, bo mnie zdenerwował :lol: A pieski to owczarki kaukaskie.. właściwie został tylko Benek, bo jego towarzyszka od dziecka zdechła niedawno ;c
Zanim dorzucę zdjęcia, to odpowiem na pytanie. U mnie glonów nie ma od podlewania wodą z akwarium, udało mi się jakoś ;:138 Breloczki głównie wkład babci :lol:
No to kolej na zdjęcia. Najpierw nowości...
1.Psianka solanum od koleżanki
Obrazek
Obrazek
2.Fikus, ''pożyczony'' od dentysty :lol:
Obrazek
Obrazek
3. Grubosz
Obrazek
4.Areca
Obrazek
Obrazek
5.Paprotka, która chciała ode mnie odejść, ale jej nie pozwoliłam :lol: Odzyskuje siły
Obrazek
6.Hedera
Obrazek
Kilka następnych zyskałam dzięki uprzejmości pewnej użytkowniczki tego forum (pozdrawiam)
7. Bluszcz
Obrazek
8.Epipremnum N-Joy
Obrazek
9. Fiołki
Obrazek Obrazek
10. Difenbachia
Obrazek
No to czas na aktualizację ''starych roślin'' :lol:
11. Begonia koralowa
Obrazek
12.Skrzydłokwiat