W. o...zwierzętach gospodarczych cz.3
-
- 200p
- Od: 20 maja 2009, o 11:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W. o...zwierzętach gospodarczych cz.3
No to coś musiało pójść nie tak. Ale innego wyjścia jak przeczekać i spróbować raz jeszcze nie ma
U mnie bez zmian. po 20 byłam z kolacją i świeżą wodą. U samicy pełno sierści wszędzie. W klatce, w wykotniku...Ale małych nigdzie nie widziałam, żeby były. Może jeszcze w nocy się okoci?
U mnie bez zmian. po 20 byłam z kolacją i świeżą wodą. U samicy pełno sierści wszędzie. W klatce, w wykotniku...Ale małych nigdzie nie widziałam, żeby były. Może jeszcze w nocy się okoci?
ania
U mnie było tak że samica barana miała ruje i dwała sie pokryć ale były to ślepe krycia .
A który to dzień od pokrycia ? Myśle że sie wykoci
A który to dzień od pokrycia ? Myśle że sie wykoci
-
- 200p
Gazda, dzisiaj mija 33 dzień. Samiczki zawsze kociły mi się 30 dnia, max. 32 dnia. No ale na razie czekam. Oby to nie była tylko ciąża urojona.
ania
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam jedną samice ,która zawsze koci się w 33 albo 34 dniu .Za pierwszym razem myślałam ,że po prostu nie jest zapłodniona bo w dodatku była niechętna . Tak więc, annorol , nie trać jeszcze nadziei
-
- 200p
Chudziak, jeszcze nie tracę Gdyby nie było dzisiaj tyle sierści, to bym odpuściła, a tak ciągle mam nadzieję, ze pójdę a tam gniazdo z małymi mnie "przywita"
Zobaczę rano. Nie chodzę częściej jak normalnie, bo nie chcę królików denerwować. Na szczęście samiczki mam ulokowane w innym pomieszczeniu niż reszta królików i nawet w codziennych obrządkach, czy innych pracach w stodole, samiczki mają ciszę i spokój
Zobaczę rano. Nie chodzę częściej jak normalnie, bo nie chcę królików denerwować. Na szczęście samiczki mam ulokowane w innym pomieszczeniu niż reszta królików i nawet w codziennych obrządkach, czy innych pracach w stodole, samiczki mają ciszę i spokój
ania
Moja samica barana francuskiego okociła sie w 35 dniu a mieszańca w 36 wieć czekaj
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak u Was?
U mnie cisza. Poza tym, że kotkę ciachnęłam (no, nie ja, ale wet). Leży na haju w łazience, w klatce. Jutro na pewno będzie miała focha na mnie.
U mnie cisza. Poza tym, że kotkę ciachnęłam (no, nie ja, ale wet). Leży na haju w łazience, w klatce. Jutro na pewno będzie miała focha na mnie.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- Ginka
- Od: 21 wrz 2014, o 16:07
Ważne, że na kocie się goi jak na psie ,psy mają czasem przerąbane po "ciachaniu", a kotom to zawsze zwisa .
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
-
- 200p
U mnie niestety też cisza...
My ciachanie psa i 2 kotów planujemy na marzec, o ile nam coś nie wypadnie ważniejszego.
Kwokę dzisiaj pożyczyłam od sąsiadki siedzi na jajach i czeka aż za 21 dni przywiozę indyczęta
My ciachanie psa i 2 kotów planujemy na marzec, o ile nam coś nie wypadnie ważniejszego.
Kwokę dzisiaj pożyczyłam od sąsiadki siedzi na jajach i czeka aż za 21 dni przywiozę indyczęta
ania
- BRZOSKWINKA
Przy takiej zimie to miałam obawy, że w marcu już będzie z mega brzuchem
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- Ginka
Lepiej raz zrobić "ała", niż liczyć co roku ile ma młodych (wszystko co niehodowlane powinno być "ciachnięte", dla zdrowia pupila i naszego psychicznego ). Psy i kocury to się mają klawe życie, krótkie ciach i koniec. A moja sunia przez tydzień odchorowywała moją decyzję (no cóż, przynajmniej nie wepchnęli jej szczeniaków w brzuch, a chcieli ).
annorl1, no to się szykuje piszcząca ferajna .
U mnie jednak nie będzie na starcie 10 kur, kupimy z 7 ewentualnie 8, a jak się sprawdzą to zawsze można dokupić. Już się podświadomie z ciocią zgadałam, że jeśli pojadę to jej też kupię kilka kurek , bo swoje musi ubić ( stare przestały się nieść, a "młode" kupione latem zapewne są "emerytkami").
annorl1, no to się szykuje piszcząca ferajna .
U mnie jednak nie będzie na starcie 10 kur, kupimy z 7 ewentualnie 8, a jak się sprawdzą to zawsze można dokupić. Już się podświadomie z ciocią zgadałam, że jeśli pojadę to jej też kupię kilka kurek , bo swoje musi ubić ( stare przestały się nieść, a "młode" kupione latem zapewne są "emerytkami").
- BRZOSKWINKA
E tam dla zdrowia pupila
takie eko pitu pitu
moja młode już miała
i wszystko byłoby super gdyby nie śmierdziało koło tarasu, bo swoje potrzeby załatwiały w najbliższej okolicy
pomimo kuwety
bleeeeeeeeeee
-- 16 sty 2015, o 00:06 --
W lutym jeszcze raz przetestuję króliczego samca. Jak nie podoła zadaniu to go spasztecimy
takie eko pitu pitu
moja młode już miała
i wszystko byłoby super gdyby nie śmierdziało koło tarasu, bo swoje potrzeby załatwiały w najbliższej okolicy
pomimo kuwety
bleeeeeeeeeee
-- 16 sty 2015, o 00:06 --
W lutym jeszcze raz przetestuję króliczego samca. Jak nie podoła zadaniu to go spasztecimy
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- Ginka
E tam eko pitu pitu , jeśli zwierzak zdrowy to ok, gorzej jak ma problemy ze stawami itp + zastrzyki nie są takie zdrowe (moja też miała młode, gdy jeszcze jej nie miałam).
Świetnie to ujęłaś .Jak nie podoła zadaniu to go spasztecimy