Te co powodują uśmiech
-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Te co powodują uśmiech
Mój nowy nabytek
Cambria Kupiłam ją przekwitniętą i tak naprawdę nie wiem co z niej wyrośnie. Mam pytanie, czy ten przekwitnięty pęd kwiatowy mam obciąć?
Cambria Kupiłam ją przekwitniętą i tak naprawdę nie wiem co z niej wyrośnie. Mam pytanie, czy ten przekwitnięty pęd kwiatowy mam obciąć?
- gapapl
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 maja 2014, o 21:55
Jeśli pęd usechł to obcinaj.Tylko oczywiście ostrożnie by liścia nie uszkodzić-pewnie to wiesz
Ja czekam na zdjęcie Crassuli
Ja czekam na zdjęcie Crassuli
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Obetnij, z niego już nic nie będzie trzymam kciuki aby roślinka dobrze się u Ciebie czuła
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
-
- 500p
Specjalnie dla Agnieszki gapapl
Crassula Hobbit w towarzystwie Begonii (niestety nie wiem jaka to odmiana).
Kwiatuszki na razie w roboczych doniczkach. Crassulę chciałam mieć już od dawna, mam nadzieję, że niczym jej nie zaszkodzę
Begonię zakupiłam za złotówkę w jednym z marketów. Postanowiłam bidulkę przygarnąć, była bardzo przelana, stała w wodzie mam nadzieję, że choć troszkę się u mnie zadomowi. Czy begonie to rosliny jednoroczne?
Storczyk jeden zakwitł, drugi idzie w pędy. Ma aż 3
I moje maleństwa. Jedno z nich chciejstwo od dawna - żywe kamienie
I kaktusik zabiera się za kwitnienie
Zdjęcia dziś słabej jakości, bo robione przy sztucznym świetle.
Pozdrawiam odwiedzających
Crassula Hobbit w towarzystwie Begonii (niestety nie wiem jaka to odmiana).
Kwiatuszki na razie w roboczych doniczkach. Crassulę chciałam mieć już od dawna, mam nadzieję, że niczym jej nie zaszkodzę
Begonię zakupiłam za złotówkę w jednym z marketów. Postanowiłam bidulkę przygarnąć, była bardzo przelana, stała w wodzie mam nadzieję, że choć troszkę się u mnie zadomowi. Czy begonie to rosliny jednoroczne?
Storczyk jeden zakwitł, drugi idzie w pędy. Ma aż 3
I moje maleństwa. Jedno z nich chciejstwo od dawna - żywe kamienie
I kaktusik zabiera się za kwitnienie
Zdjęcia dziś słabej jakości, bo robione przy sztucznym świetle.
Pozdrawiam odwiedzających
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Begonie to rośliny wieloletnie, nawet często sadzona na kwietnikach begonia wiecznie kwitnąca Gratuluję zdobyczy
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Kasiu witam sąsiadkę z kujawskiego
Zapowiada się kolejna szalona wielbicielka kwiatków więc melduję się w Twoim wątku i będę wpadać na kawusię wśród Twoich zielonych cudowności
Pozdrowienia ze słonecznego Lubicza
Zapowiada się kolejna szalona wielbicielka kwiatków więc melduję się w Twoim wątku i będę wpadać na kawusię wśród Twoich zielonych cudowności
Pozdrowienia ze słonecznego Lubicza
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
- gapapl
- Od: 1 maja 2014, o 21:55
Katarzyno nie no Kasiu hih bardzo dziękuję za fotkę hobbita
Na Begoniach się nie znam więc nie pomogę z odmianą.Crassulę będziesz formować na drzewko?
Na Begoniach się nie znam więc nie pomogę z odmianą.Crassulę będziesz formować na drzewko?
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Witaj Kasiu czy Twoja begonie to nie czasami Begonia zimowa.
Kamyki nie lubią wody nie podlewaj teraz wcale, ślicznotki nabyłaś a grubosza też podlewaj oszczędnie choć u mnie lubi więcej wody niż inne grubosze.
Kamyki nie lubią wody nie podlewaj teraz wcale, ślicznotki nabyłaś a grubosza też podlewaj oszczędnie choć u mnie lubi więcej wody niż inne grubosze.
- Marcin01988
- 500p
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękna ta begonia o białym kwiecie. Jak super sobie radzisz, ze storczykami tak kwitną Ci ładnie aż trzema pędami
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Piękne i różnorodne masz kwiaty, a i kaktusy zaczynają się pokazywać...więc i ja się zjawiam
-
- 500p
Witam wszystkich i dziękuje za miłe odwiedzinki
Blueberry - dzięki, nie wiem czy się tych korzonków doczekam
Kasiuta74 - krotony pojawiły się jako jedne z pierwszych kwiatów u mnie. Może dlatego jakoś mi się z nimi udaje
Niunia 1981 - dziękuję ślicznie za pozdrowienia , pozdrawiam z okolic Włocławka
Kasiula - kamyki raz podlałam, na razie nie będę czy muszę je już przesadzić?
Brombiel Agnieszka - Witam dziś nabyłam kolejnego małego kaktusika, zaczynają mi się podobać
Marcin01988 - ten storczyk rzeczywiście szaleje
Dziś chcę Wam pokazać kwitnienie kaktusika, i jego nowego kolegę (niestety coś mi aparat szwankuje, i zdjęcia są kiepskie).
Ma ładne ciemne kolce
I nowe listki peperomii
Blueberry - dzięki, nie wiem czy się tych korzonków doczekam
Kasiuta74 - krotony pojawiły się jako jedne z pierwszych kwiatów u mnie. Może dlatego jakoś mi się z nimi udaje
Niunia 1981 - dziękuję ślicznie za pozdrowienia , pozdrawiam z okolic Włocławka
Kasiula - kamyki raz podlałam, na razie nie będę czy muszę je już przesadzić?
Brombiel Agnieszka - Witam dziś nabyłam kolejnego małego kaktusika, zaczynają mi się podobać
Marcin01988 - ten storczyk rzeczywiście szaleje
Dziś chcę Wam pokazać kwitnienie kaktusika, i jego nowego kolegę (niestety coś mi aparat szwankuje, i zdjęcia są kiepskie).
Ma ładne ciemne kolce
I nowe listki peperomii
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Kaktusik piękne ma kwiatuszki, a jego kolega śliczne ciemne ciernie...obydwa maluchy cudowne
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przylazłam tu na chwilę w zasadzie przypadkiem, zostałam na dłużej i będę wracać
Dlaczego? Bo:
po pierwsze i najważniejsze - przecudowna kalatea!!! Gdyby nie to, że uparłam się nie zaliściać domu, już bym jej szukała
po drugie: cyklamen
po trzecie: zaczynasz mieć kaktusy i to jest bardzo dobry kierunek
Jedna mała uwaga, no, może dwie
Zmień im koniecznie ziemię. Nie podlewaj przez jakiś czas. Litopsy (kamienie) będą chciały linieć (zauważysz, że się zaczynają rozchylać, a ze środka będą wyrastały nowe 'listki'). Podczas tej wylinki nie wolno ich podlewać wcale, bo padną na 100 procent! Potem dosłownie 2-3 razy do roku.
Sansevierie też masz śliczne, mniejsza to hahnii. Dla nich ziemia jak dla kaktusów, to bardzo wdzięczne rośliny, nie do zdarcia, chyba, że się ktoś strasznie uprze
I rozejrzyj się za innymi (hahnii gold, gold flame, moonshine i in.) - sa naprawdę piękne!
Myślę, że może przydać Ci się ten watek, zajrzyj:
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 30&t=29595
I - chociaż już po ptokach, jak to mówia, ale może się kiedyś przydać ta informacja - uważaj na diffenbachię, szczególnie przy cięciu. Wydziela dużo soku i jest on trujacy.
Pozdrawiam
Dlaczego? Bo:
po pierwsze i najważniejsze - przecudowna kalatea!!! Gdyby nie to, że uparłam się nie zaliściać domu, już bym jej szukała
po drugie: cyklamen
po trzecie: zaczynasz mieć kaktusy i to jest bardzo dobry kierunek
Jedna mała uwaga, no, może dwie
Zmień im koniecznie ziemię. Nie podlewaj przez jakiś czas. Litopsy (kamienie) będą chciały linieć (zauważysz, że się zaczynają rozchylać, a ze środka będą wyrastały nowe 'listki'). Podczas tej wylinki nie wolno ich podlewać wcale, bo padną na 100 procent! Potem dosłownie 2-3 razy do roku.
Sansevierie też masz śliczne, mniejsza to hahnii. Dla nich ziemia jak dla kaktusów, to bardzo wdzięczne rośliny, nie do zdarcia, chyba, że się ktoś strasznie uprze
I rozejrzyj się za innymi (hahnii gold, gold flame, moonshine i in.) - sa naprawdę piękne!
Myślę, że może przydać Ci się ten watek, zajrzyj:
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 30&t=29595
I - chociaż już po ptokach, jak to mówia, ale może się kiedyś przydać ta informacja - uważaj na diffenbachię, szczególnie przy cięciu. Wydziela dużo soku i jest on trujacy.
Pozdrawiam