Zakątek Annes cz4...złota jesień...
- Rozeta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...
Czyli mamy kolejny przykład na to, że roślina bez nawozów mineralnych da radę !
Wobec Twoich doświadczeń Aniu, spróbuję w tym roku dać swoim rh jedynie kompost, gnojówkę i igliwie + oczywiście duuużo wody. Zobaczę czy im się spodoba taka dieta .
Wobec Twoich doświadczeń Aniu, spróbuję w tym roku dać swoim rh jedynie kompost, gnojówkę i igliwie + oczywiście duuużo wody. Zobaczę czy im się spodoba taka dieta .
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu - co to za żółte rh miałam , sama nie wiem , ja niestety wciąż kupuję pod wpływem impulsu - bo mi się podoba a jak nie chce rosnąć to też bez zastanowienia choć z żalem wywalam . Z fioletowych mam Rasputina i Catawbiense Grandiflorum ( jaśniejsze kwiatki ) biały , różowy i krwisto-czerwony nn , biały Cunningham's White i czerwony Sneezy . Marzy mi się taki szczepiony na nodze wysoki , obsypany kwiatami , marzenia , och marzenia . Byłam w Pszczynie w przyzamkowym ogrodzie księżny Daizy , jakie tam krzaczory RH rosną
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aniu a jak Twoje róże na pniu?
Aniu, dawno nic nie pisałam, ale jestem z Wami cały czas. Chciałam napisać na pw , ale zapomniałam, jak to się robi,bo ta wiadomość nie na temat, ale muszę Cię poinformować- w Castoramie w ZG phalenopsisy Liodoro, cudnie pachnące, za 24 zł, kupiłam wczoraj i jestem przeszczęśliwa
Pozdrawiam
Dorota
Pozdrawiam
Dorota
Aniu wczoraj buszowałam w Twoim ogrodzie przeglądając róże, Queen of Sweden wpadła mi w oko...dopiszę do listy jako rezerwową. Takie róże o prostych, sztywnych pędach mają swój urok. Zobaczę w sezonie ile miejsca zajmą różyczki nowo zamówione...może uda się coś jeszcze przesadzić zrobić miejsce na inne odmiany. Byłam ostatnio w ogrodniczym, nasiona dopiero będą w przyszłym tygodniu...jedynie duże doniczki do dracen przytaskałam, plus worek zmarzniętej ziemi Rodek Masz śliczny
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Anuś, tegoroczna zima jest łaskawa dla rododendronów i innych zimozielonych, stoją dumne, dobrze napojone
Chciałam napisać słowo o Flora Romantica, moja jest dużym krzewem, 150 cm , zgrabnym, zdrowiutkie liście jeszcze wiszą na gałązkach . Kwitła przepięknie , bardzo obficie , ale drugi raz nie powtórzyła kwitnienia - ale nie tylko ona jedna, kilka innych róż przez te upały też nie zakwitło ponownie .
Wspaniałomyślnie wybaczam jej to pojedyncze kwitnienie, ponieważ jest śliczna .
Poszukam i wstawię u siebie fotki.
Szkoda , że trafiła ci słaba sadzonka
Chciałam napisać słowo o Flora Romantica, moja jest dużym krzewem, 150 cm , zgrabnym, zdrowiutkie liście jeszcze wiszą na gałązkach . Kwitła przepięknie , bardzo obficie , ale drugi raz nie powtórzyła kwitnienia - ale nie tylko ona jedna, kilka innych róż przez te upały też nie zakwitło ponownie .
Wspaniałomyślnie wybaczam jej to pojedyncze kwitnienie, ponieważ jest śliczna .
Poszukam i wstawię u siebie fotki.
Szkoda , że trafiła ci słaba sadzonka
Ale fajnie, że posadziłam Felcię Cudna, słodka
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Witaj Aniu
...ja kobee będę również siała ..w tamtym roku miałam piękną fioletową chciałam zebrać z niej nasiona ale nie było nic .
Twój Rh cudowny ..
...ja kobee będę również siała ..w tamtym roku miałam piękną fioletową chciałam zebrać z niej nasiona ale nie było nic .
Twój Rh cudowny ..
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
E tam..wszelkie Rh mogą się schować przy Queen of Sweden Aniu, przypomnij mi ile lat ma ten krzaczek?
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Piękna jest Twoja Queen of Sweden , obsypana kwiatami od góry do dołu. Moja już drugi rok buduje krzaczek, może też doczekam się takiego kwitnienia
Jesienią zebrałam nasiona kobee. Ciekawe czy dojrzały i czy coś z nich wyrośnie
Jesienią zebrałam nasiona kobee. Ciekawe czy dojrzały i czy coś z nich wyrośnie
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Cześć Aniu
po tym co napisałaś ciągle się zastanawiam nad zamówieniem F.P. poczytałam o niej na blogu "Moje róże moja pasja"
Tam jest napisane, że tnie się ją tylko kosmetycznie, bo kwitnie na ubiegłorocznych pędach...
Pokazane są zdjęcia ze sztywnymi pędami.... czyli pewnie czasu potrzeba żeby zmężniała.
Jeszcze do wiosny mam czas na zastanowienie się.
Byłaś na działeczce... coś tam nowego zauważyłaś
po tym co napisałaś ciągle się zastanawiam nad zamówieniem F.P. poczytałam o niej na blogu "Moje róże moja pasja"
Tam jest napisane, że tnie się ją tylko kosmetycznie, bo kwitnie na ubiegłorocznych pędach...
Pokazane są zdjęcia ze sztywnymi pędami.... czyli pewnie czasu potrzeba żeby zmężniała.
Jeszcze do wiosny mam czas na zastanowienie się.
Byłaś na działeczce... coś tam nowego zauważyłaś
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aniu witaj
Połączenie szałwii z różami duet doskonały
Połączenie szałwii z różami duet doskonały
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu
Mam takie pytanie, dostałam w tamtym roku sadzonkę rh samodzielnie wyhodowaną, ładnie przyrosła i nawet wykształciła pąki kwiatowe,
ale ostatnio zauważyłam,że liście jej zjaśniały, a pozostałym dwóm które mam w ogrodzie nie, i tak się zastanawiam czy można teraz spryskać tym chelatem żelaza
czy poczekać do wiosny?
Mam takie pytanie, dostałam w tamtym roku sadzonkę rh samodzielnie wyhodowaną, ładnie przyrosła i nawet wykształciła pąki kwiatowe,
ale ostatnio zauważyłam,że liście jej zjaśniały, a pozostałym dwóm które mam w ogrodzie nie, i tak się zastanawiam czy można teraz spryskać tym chelatem żelaza
czy poczekać do wiosny?