Pelargonia - wysiew nasion Cz.3
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 7 cze 2012, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pelargonia - wysiew nasion cz.2
Swoje pelargonie wysiałam 02.01. Czerwone i fioletowe wzeszły po 3 dniach, dzisiaj pojawiła się pierwsza różowa, natomiast Rapsberry Ripple brak.
Wszystkie nasiona tej samej firmy.
Wszystkie nasiona tej samej firmy.
- Ika2008
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z fioletowych 3 ( na 10) puściły dziś kiełek.
3 dni więc w sumie dość szybko.
Reszta "milczy".
3 dni więc w sumie dość szybko.
Reszta "milczy".
Pozdrawiam, Marta.
Witam
Przeniosłam wczoraj wieczorem moje pojemniczki na okno do kotłowni i jest tam trochę cieplej ,ale już widać efekty. Że też wcześniej nie pomyślałam żeby je tam ulokować. Dzisiaj mam już 9 kiełkujących roślinek. Dziś dopiero minął tydzień od wysiewu,więc nie ma tragedii.Dobrze Ze wreszcie ruszyły.Pozdrawiam.
Przeniosłam wczoraj wieczorem moje pojemniczki na okno do kotłowni i jest tam trochę cieplej ,ale już widać efekty. Że też wcześniej nie pomyślałam żeby je tam ulokować. Dzisiaj mam już 9 kiełkujących roślinek. Dziś dopiero minął tydzień od wysiewu,więc nie ma tragedii.Dobrze Ze wreszcie ruszyły.Pozdrawiam.
-
- 100p
- Od: 21 mar 2014, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie Ja równiez postanowiłam w tym roku wysiac nasionka pelargonii Od wczoraj pudełeczko z pelargoniami stoi na kaloryferze, ciekawa jestem rezultatów. Kilka donic wyniosłam do piwnicy i tak sie zastanawiam czy juz ich nie wyciągać .
Zielony zakątek Asi http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77283" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Pelargonie z nasion
- Julka-11
- 100p
- Od: 24 sie 2010, o 15:05
Witam serdecznie. Ponieważ także zamierzam posiać pelargonie w tym roku ( czekam na zamówione nasiona) przyłączam się do wątku. Mam zarazem do Was pytanie: czy trafiliście na nasiona pelargonii zwisającej ale nie bluszczolistnej?
- Andzia1967
- 200p
- Od: 1 kwie 2013, o 12:31
Ja właśnie wysiałam na początku stycznia pelargonię zwisającą - mieszanka balkonowa -nasionka wzeszły w 100% kupowane w zeszłym roku w markecie .Cała paczuszka około 2 zł. I to ona rośnie najlepiej z moich wszystkich. 9 ma już listek właściwy i chyba jutro pokusze się o przepikowanie. Pozdrawiam Ania
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
Pokażcie co tam wam wyrosło, ja lubię oglądać na zdjęciach jak roślinki rosną.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 2 lis 2014, o 11:23
No to się pochwalę wysiane 12-go, na razie mało: od lewej różowa (właśnie wykiełkowała 1szt.), fioletowa (też jedna nowa) i pomarańczowe. Tu ma być las 37 dorodnych roślinek
Naświetlam od piątku przez wieczór, bo już są trochę wysokie. Dzisiaj mają saunę, w pokoju 28 stopni i od razu dwie wyszły.
Naświetlam od piątku przez wieczór, bo już są trochę wysokie. Dzisiaj mają saunę, w pokoju 28 stopni i od razu dwie wyszły.
Pozdrawiam, Maciek
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Śliczne siewki,moja pelasia dziś idzie się dopiero moczyć,wysieję 20-go(a w ogóle myślałm,że już posiałam).
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
Jakie już duże
Moje nasionka sie zbuntowały Mam nadzieję,że nie pogniły
Moje nasionka sie zbuntowały Mam nadzieję,że nie pogniły