Gdzie kupić nasiona warzyw, sadzonki?
- justa_be
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lut 2014, o 08:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Gdzie kupić nasiona warzyw, sadzonki?
W zeszłym roku zamawiałam z pomi.....ndi, w tym pewnie jeszcze dojdą nasionka z "doliny
Pozdrawiam ;)
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
W Lidlu są bardzo ładne sadzonki ciemiernika białego po 11.99, w kauflandzie spory asortyment nasion warzyw,kwiatów i ziół.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 28 lis 2014, o 15:49
- Kontakt:
Kupiłem nasiona ciekawych odmian w estońskim sklepie internetowym :
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=112
Płaciłem bezproblemowo przez Paypal.
Dostawa błyskawiczna do mojej pipidówy (8dni), duży wybór nasion, ceny - niech każdy sobie sprawdzi sam - dla jednego duże dla drugiego nie. Koszt wysyłki ok. 7 Euro.
Mają wersję strony po angielsku, ale opisy odmian tylko wersja po estońsku i rosyjsku.
Dostawa błyskawiczna do mojej pipidówy (8dni), duży wybór nasion, ceny - niech każdy sobie sprawdzi sam - dla jednego duże dla drugiego nie. Koszt wysyłki ok. 7 Euro.
Mają wersję strony po angielsku, ale opisy odmian tylko wersja po estońsku i rosyjsku.
- ANalfabeta
- 200p
- Od: 2 lip 2011, o 11:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja właśnie po pierwszej w tym dostawie nasion. Na pierwszy ogień PNOS:
Jeszcze tylko pomidory i można zaczynać zabawę.
Jeszcze tylko pomidory i można zaczynać zabawę.
Stare chińskie przysłowie mówi: ?Jeśli nie masz co powiedzieć, powiedz stare chińskie przysłowie.
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
Witaj Analfabeto!
Przeglądałam te nasionka w PNOS-ie.Ciekawi mnie czy mają podaną datę ważności.W ubiegłym roku niektóre odmiany ogórków były bez daty.Możesz sprawdzić?
Lubię tam kupować bo ceny nie są wygórowane.Przynajmniej te,które mnie interesują czyli najmniejsze opakowania 5 g.
I chyba jutro przysiądę i przejrzę co by zamówić.
A tak z ciekawości,długo czekałeś na dostawę?
Przeglądałam te nasionka w PNOS-ie.Ciekawi mnie czy mają podaną datę ważności.W ubiegłym roku niektóre odmiany ogórków były bez daty.Możesz sprawdzić?
Lubię tam kupować bo ceny nie są wygórowane.Przynajmniej te,które mnie interesują czyli najmniejsze opakowania 5 g.
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
Ja w ubiegłym roku kupowałam tu
zmoderowano, reg. par. 4.8
I byłam bardzo zadowolona. Szybko,konkretnie,duży wybór,dobre ceny. Kupiłam więcej i na ten sezon wystarczy. Moze tylko jakieś ogórki dokupię,ale to już w moim miejscowym sklepie ogrodniczym.
zmoderowano, reg. par. 4.8
I byłam bardzo zadowolona. Szybko,konkretnie,duży wybór,dobre ceny. Kupiłam więcej i na ten sezon wystarczy. Moze tylko jakieś ogórki dokupię,ale to już w moim miejscowym sklepie ogrodniczym.
Pozdrawiam serdecznie- Ela
-
- 1000p
A to już nie można nasion kupować w normalnym sklepie? Szczerze powiedziawszy ja sobie nie wyobrażam kupienia przez internet.Nie ma to jak iść do sklepu ustać przed regałem z nasionkami i samemu wybrać.A tak? gdzieś już dziewczynki narzekały,że PNos opóżnia przesyłki a chciałby coś już tam wysiać.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 7 cze 2012, o 16:05
Do mnie w tym roku przesyłka z PNOS-u dotarła błyskawicznie, zamawiałam 5 stycznia, paczka była u mnie 8 stycznia:)
Maraga u mnie na części opakowań z ogórkami brak dat.
Maraga u mnie na części opakowań z ogórkami brak dat.
-
- 1000p
Mieszkam w małym mieście i nasiona z Pnosu mogę kupić w którymś ze sklepików.Zawsze od razu sprawdzam datę pakowania nasion.Zakupy przez net pozbawiłby mnie tej opcji.Ale rozumiem osoby które do sklepu ogrodniczego mają daleko i tak jest im łatwiej.
- ANalfabeta
- 200p
- Od: 2 lip 2011, o 11:10
Hej,Maraga pisze:Witaj Analfabeto!
Zauważyłem, że data pakowania jest podana jedynie na tych starszych, których data ważności upływa np. w 2016r.
Na nowszych brak takich oznaczeń.
Co do czasu realizacji zamówienia to mimo informacji na stronie, że w okresie styczeń-marzec mogą nastąpić opóźnienia to nasiona zamówione w sobotę dotarły do mnie we wtorek, także realizacja w 24h.
Niby tak, ale są opisy na stronie jak i na tym zacnym forum więc z wyborem wielkiego problemu nie mam. Poza tym od niedawna pracuję w znacznej odległości od moich ulubionych sklepów ogrodniczych, a że z zamówieniem z PNOS-u czy innych stron z nasionami mam dobre wspomnienia to przy kawie naklikam co mi się uwidzi i czekam[...]Szczerze powiedziawszy ja sobie nie wyobrażam kupienia przez internet.[...]
Przy zamówieniu z PNOSU nie wiadomo kiedy i 100 pękła, a gdzie jeszcze pomidory i ostre papryki...
Stare chińskie przysłowie mówi: ?Jeśli nie masz co powiedzieć, powiedz stare chińskie przysłowie.
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
Analfabeto!
Dziękuję Ci bardzo.
Nasiona pomidorów i papryk możesz zamówić u PauliPoli
doska_!
Dziękuję Ci także.
Marzenko!
Lubię wystawać przed regałami z nasionkami tylko,że w sklepach ogrodniczych tzw.prywatnych u nas nasionka są za ladą.I jak tu pooglądać z każdej strony?
Za to w marketach można je przeglądać godzinami.Z tą różnicą,że torebki pakowane po 2-3 g a cena jak za 5 g.Niestety.
Dziękuję Ci bardzo.
Nasiona pomidorów i papryk możesz zamówić u PauliPoli
doska_!
Dziękuję Ci także.
Marzenko!
Lubię wystawać przed regałami z nasionkami tylko,że w sklepach ogrodniczych tzw.prywatnych u nas nasionka są za ladą.I jak tu pooglądać z każdej strony?
Za to w marketach można je przeglądać godzinami.Z tą różnicą,że torebki pakowane po 2-3 g a cena jak za 5 g.Niestety.
Czy ktoś planuje zakupy w tym sklepie? Chętnie się dołączęDino_saur pisze:Kupiłem nasiona ciekawych odmian w estońskim sklepie internetowym :
Kasia
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 26 lut 2013, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Polecam: zmoderowano, reg. par. 4.8
Na Ebay-u można wiele ciekawych nasion kupić, koszt do zaakceptowania jak najbardziej.
Na Ebay-u można wiele ciekawych nasion kupić, koszt do zaakceptowania jak najbardziej.