Papryka do gruntu. Część 5
Re: Papryka do gruntu. Część 5
Wy już teraz wysiewacie paprykę na rozsadę do gruntu? Nie za wcześnie? Co prawda nie mam wielkiego doświadczenia w papryce, ale chciałam siać jak pomidory, w marcu. Czy to będzie zbyt późno?
pozdrawiam
Ewa
Ewa
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewa no pewnie,że za wcześnie.Ja kupiłam nasionka-6 paczek i wzięłam po 5,wyłożyłam na waciki,żeby sprawdzić czy wykiełkują i kiedy-w ten sposób chcę ustalić dobry termin wysiewu.Też wolałabym posiać w marcu,np,10go...
Dzięki, czasami jak czytam w celach edukacyjnych całe wątki to już mi się w głowie miesza od nadmiaru informacji Kupiłam kilka odmian, też zrobię taką próbę na wszelki wypadek, dobry pomysł,
miłego dnia
miłego dnia
pozdrawiam
Ewa
Ewa
-
- 1000p
Ewo pewnie,że koniecznie trzeba sprawdzić bo np u mnie na 5 nasionek z danej odmiany skiełkowały 2-3 sztuki.
-
- 500p
- Od: 9 paź 2013, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak jak Marzenka mówi, za wcześnie na wysiew, ale nasionka chciałem już kupić, tylko tych mi brakuje do pełni szczęścia
-
- 1000p
Ja mieszkam w małym mieście,wszystkie nasionka mogłam kupić już 3 stycznia W 1 ze sklepów to nawet kartony z nasionkami otwierałam Paprykę chciałabym wysiać w 1 połowie marca,w drugiej pomidorki.
- Irek6820
- 200p
- Od: 8 lut 2014, o 08:45
Ja dzisiaj kupiłem nasiona papryki California Wonder .
- Faworyt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Powoli kompletuję papryki na ten rok.Do wcześniejszych,pomidorowej i Ramiro wczoraj kupiłem żółtą Calipso.Jeszcze tylko Yolo Wonder,i to będzie żelazna czwórka na ten sezon.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Irek6820
- 200p
- Od: 8 lut 2014, o 08:45
Moje 6 odmian papryki na które zdecydowałem się to :
Słodkie
- Roberta
- California Wonder
- Marta polka
- Ożarowska
Ostre
- Rokita
- Cyklon
Wszystkie odmiany będą rosły w gruncie pod chmurką
Słodkie
- Roberta
- California Wonder
- Marta polka
- Ożarowska
Ostre
- Rokita
- Cyklon
Wszystkie odmiany będą rosły w gruncie pod chmurką
- Faworyt
Irek:
Ze względu że znam większość tych odmian,myślę że to słuszny wybór.Ostatnio miałem Robertę i Ożarowską,wprawdzie w ilościach śladowych ale i tak ładnie obrodziły.W tym roku wracam do sadzenia większej ilości papryk.Plan jest na 500-600 roślin.
Pozdrawiam.
Ze względu że znam większość tych odmian,myślę że to słuszny wybór.Ostatnio miałem Robertę i Ożarowską,wprawdzie w ilościach śladowych ale i tak ładnie obrodziły.W tym roku wracam do sadzenia większej ilości papryk.Plan jest na 500-600 roślin.
Pozdrawiam.
-
- 1000p
Ja bym chciała ok 60 sztuk-dla mnie to i tak dużo...
- Faworyt
Marzenka:
Ja swoją sadzę za tunelem, ewentualnie obsadzam naokoło papryk dwa rzędy kukurydzy.Lubi zacisze i wręcz nie cierpi przeciągów. Też tak robisz.A z 60 roślin przy dobrym roku i tak narobisz przetworów.
Pozdrawiam.
Ja swoją sadzę za tunelem, ewentualnie obsadzam naokoło papryk dwa rzędy kukurydzy.Lubi zacisze i wręcz nie cierpi przeciągów. Też tak robisz.A z 60 roślin przy dobrym roku i tak narobisz przetworów.
Pozdrawiam.
-
- 1000p
Wyłożyłam po 5 sztuk nasion z każdej odmiany które kupiłam w tym roku.Przeważnie skiełkowały po 2-3 nasionka w odmianie,tylko jedna wypuściłą 4 kiełki.Dobrze,że to sprawdziłam,bo wiem,że muszę wysiać całe opakowania nasionek żeby uzyskać potrzebną ilość rozsady.Ja kukurydzą to obsadzam ogórki,paprykę i pomidorki