Ogrodowo u MORANGO cz. 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród południa cz.2
Kasiu co roku obiecuję sobie,że będę mieć zadbane warzywo i nigdy mi się nie udaje Jak ty to robisz?Papryczki przed wysianiem moczysz?Teraz jeszcze mogę wysiać? Jak je wykorzystujesz potem,suszysz?Jarmuż i ja kończę zjadać,jaszcze dwa krzaczki zostały,czyli jedna porcja kotletów
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Kasiu , dziękuję pięknie za informacje o papryczkach swoją ostrą suszyłam , mroziłam i konserwowałam ale nie samą a z ogórkami tak mi smakują że w tym roku zrobię powtórkę słodka słabo owocowała , wystarczyło na bieżące potrzeby .
Kiedy siejesz papryki ? ja ostre w lutym .
Kiedy siejesz papryki ? ja ostre w lutym .
Jak to dobrze że wróciłaś na FO. Bez Ciebie i Twoich warzywek jakoś monotonnie było, tylko kwiatki i kwiatki....
No ale wreszcie jesteś i miejmy nadzieję, że nas już nie zaniedbasz. Musimy na Tobie takie postanowienie noworoczne wymusić. A tak w ogóle to apetycznie się zrobiło, chyba pójdę coś przekąsić. Te papryczki tak smacznie wyglądają. O pomidorkach nie wspomnę, prawie czuję ich zapach.
No ale wreszcie jesteś i miejmy nadzieję, że nas już nie zaniedbasz. Musimy na Tobie takie postanowienie noworoczne wymusić. A tak w ogóle to apetycznie się zrobiło, chyba pójdę coś przekąsić. Te papryczki tak smacznie wyglądają. O pomidorkach nie wspomnę, prawie czuję ich zapach.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Kasiu piszesz, że byłaś lekko wyczerpana, ale za to humorek dopisuję, przy takiej ilości jest na prawdę dużo pracy
- oxalis
- 1000p
- Od: 24 mar 2012, o 00:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu , jak fajnie że wróciłaś .
Stoły suto zastawione Twoimi plonami robią wrażenie .
Pomidorki wciągają, zresztą papryki też...i jak się raz posmakuje swoich to się wciąż myśli o nowym sezonie.
U mnie miłości strzała poleciała w stronę zielonych, w zeszłym roku do czarnych, więc ten rok będzie kompromisem .
Zielone, czarne i trochę czerwonego, no może z odrobinką żółtego .
Oby ten rok był łaskawy w pogodę dla nas wszystkich, co by zbiory były zadowalające .
Stoły suto zastawione Twoimi plonami robią wrażenie .
Pomidorki wciągają, zresztą papryki też...i jak się raz posmakuje swoich to się wciąż myśli o nowym sezonie.
U mnie miłości strzała poleciała w stronę zielonych, w zeszłym roku do czarnych, więc ten rok będzie kompromisem .
Zielone, czarne i trochę czerwonego, no może z odrobinką żółtego .
Oby ten rok był łaskawy w pogodę dla nas wszystkich, co by zbiory były zadowalające .
-
- 200p
- Od: 10 gru 2014, o 17:59
Kasiu z wielką przyjemnością przeczytałam Twój wątek.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu wpisuję się z wielką przyjemnością,pobieżnie jak na razie przewertowałam kilkanaście stron 1 części Twojej przygody z ogrodem i jestem pod wielkim wrażeniem
Masz wszystko to co lubię....róże,piwonie,tulipany...warzywka...wspaniale
Masz wszystko to co lubię....róże,piwonie,tulipany...warzywka...wspaniale
- MaKi
- 50p
- Od: 16 kwie 2013, o 01:03
Kasiu,tak się zastanawiam, ile czasu i pracy trzeba poświęcić,żeby mieć tak piękny,zadbany ogród,perfekcyjne warzywa,niesamowite doniczkowce.Pierwszy raz widzę tak zadbany foliak, jak w pudełeczku.Ogród masz wypieszczony,nie masz wcale chwastów.Jak Ty to robisz?Może w Szczecinie nie rosną? Jakiś taki mikroklimat czy co?
Co do naszej Majki, to ma ósmy rok,jest najłagodniejszym psem jakiego znam,uwielbia się bawić,jest bardzo podobna do Twojej, ma tylko większy krawacik.Ma jedną wadę,łakomstwo a w ogóle wszystko co piszą o bokserach to szczera prawda.
Co do naszej Majki, to ma ósmy rok,jest najłagodniejszym psem jakiego znam,uwielbia się bawić,jest bardzo podobna do Twojej, ma tylko większy krawacik.Ma jedną wadę,łakomstwo a w ogóle wszystko co piszą o bokserach to szczera prawda.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
KASIU zapisuję się u Ciebie w każdym wątku i kątku, co byś mi przykładem świeciła
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Kasia znowu gdzieś się zapodziała, pewnie już w pomidorkach siedzi
- rico62
- 500p
- Od: 19 lip 2010, o 20:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witam ,Dziekuje za odwiedzinki ,Bardzo piękne róże i inne roślinki, Ale Twoje pomidorki i papryki to Mistrzostwo Świata ! Cudeńka! ,zamówiłem na akcji Twoje czerwone Korale ,Bardzo mi wpadły w oko ,Bardzo dobre nasiona jakościowo po 4 dniach już wykiełkowały ,Dziekuje ,powodzenia,Pozdrawiam R
- nusia
- 1000p
- Od: 3 mar 2007, o 18:43
Witaj Kasiu
Przychodzę pooglądać Twoje piękne róże,aby nacieszyć oczy.
U mnie również Twoje nasiona pomidorków i papryki wszystkie pięknie i szybko wzeszły.
Bardzo mnie to cieszy
Przychodzę pooglądać Twoje piękne róże,aby nacieszyć oczy.
U mnie również Twoje nasiona pomidorków i papryki wszystkie pięknie i szybko wzeszły.
Bardzo mnie to cieszy