Petunia z nasion cz.3
Re: Petunia z nasion cz.3
Marzenko nasiona petunii takie wielkie czy tak żałują? Będę siać pierwszy raz postrzępioną.
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak to możliwe, że macie po 12 nasionek, kiedy ja kupiłam wielkokwiatową i kaskadową i nasionek jest mnóstwo. Nie doliczę bo są malutkie ale z pewnością więcej niż 12. Chyba , że mówicie o tych pełnych to się zgodzę ich podobno w opakowaniu jest tak mało.
Zawartość opakowania jest różna u mnie było 12 nieotoczkowanych nasionek.
W pierwszej chwili myślałam,że zapomnieli włożyć nasionek.Moje petunie są pojedyncze.
W pierwszej chwili myślałam,że zapomnieli włożyć nasionek.Moje petunie są pojedyncze.
- ewelkacha88
A więc trzeba będzie dbać o nie skoro tylko 12 nasionek.
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Zaraz Wam opiszę jakie ja mam...Więc tak: nasionka mam z firmy Rekwiat, Petunia wielkokwiatowa zwisła Supercascade F1 12 szt nasion...
Mam takie same,u mnie wzeszlo tylko 5.
Czy ktoś z Was kupował nasiona petuni zwisającej z firmy Legutko? Zastanawiam się czy faktycznie są zwisające czy wyjdzie jak zawsze
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Lucynka mam przed sobą opakowanie nasion firmy Legutko.W opisie podają,że jest to petunia o częściowo zwisających pędach długości do 40 cm.Odmiana Bicola F2 o pełnych kwiatach,nasionek ok 40-60 sztuk.
- ewelkacha88
A ja mam petunię kaskadową lux firmy LW (przepakowaną i przeetykietowaną przez W.Legutko ) i na opakowaniu jest opisana jako zwisająca o pędach do 60 cm długości . Ciekawa jestem czy będzie faktycznie taka bo jeśli nie to będę musiała kupić sadzonki do wiszących donic . A nasion jest tak na oko około 50.
A już do docelowych donic jak gęsto sadzicie swoje petunie?
-
- 50p
- Od: 22 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak kupowałam na targu gotową sadzonkę petunii to sprzedający zawsze mówił że będzie zwisająca.ewelkacha88 pisze:A ja mam petunię kaskadową lux firmy LW (przepakowaną i przeetykietowaną przez W.Legutko ) i na opakowaniu jest opisana jako zwisająca o pędach do 60 cm długości . Ciekawa jestem czy będzie faktycznie taka bo jeśli nie to będę musiała kupić sadzonki do wiszących donic . A nasion jest tak na oko około 50.
Potem okazywało się że rośnie maksymalnie do 50 cm.
Dlatego w tym roku postanowiłam siać sama. Kupiłam petunię zwisająca. Na opakowaniu jest napisane że rośnie do 100 cm.
Bardzo jestem ciekawa, czy to prawda ?
Na pewno podzielę się z Wami wnioskami.
Pozdrawiam
Urszula
Krolaku aż 100cm jakiej firmy te nasionka, gdzie je można kupić? Na moich napisane zaledwie marne 40 cm