Witam wszystkich serdecznie. Naoglądałam się tutaj takich cudnych ogrodów, że postanowiłam nieśmiało podzielić się z Wami i moim. Kupiliśmy wraz z mężem ten kawał naszego raju w 2008 roku wybudowaliśmy tam dom i próbujemy cały czas ogarnąć te 63 ary. Będę wdzięczna za sugestie i podpowiedzi co mogłabym zmienić albo co gdzie posadzić żeby ten ogród nabierał kształtu i dojrzałego wyglądu. Mamy spory staw na działce więc chętnie pozbieram informacje jakie rośliny posadzić na brzeg żeby je naturalnie wzmocnić i jakie rośliny posadzić pod brzozami dla których kącik też się znalazł. Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi i porady.
Jak się ciesze ze mogę być pierwszym gościem u Ciebie Aniu. Gratuluje własnego wątku i ogrodu przede wszystkim w którym jest cudnie. Wiem że jest cudnie, bo widziałam w realu. Pozdrawiam cieplutko i będę tu często zaglądać!
Masz dużą działeczkę, i pięknie już częściowo zagospodarowaną
Hortensje to wdzięczne krzewy i ja je bardzo lubię
Piękny domek i zagajnik brzozowy, będę odwiedzać
Martuniu zwierzak wabi się LUNA jest taką psotnicą że szkoda mówić. Ale kochamy ją wszyscy bardzo. Działka jest jak dla mnie ogromna, bo sadzę i sadzę i sadzę i końca nie widać a jak tak się na nią patrzy to nawet nie widać że coś cały czas dosadzam bo w tej przestrzeni wszystko znika. Może jak te drzewa trochę podrosną to inaczej będzie. Za stawem mam już prawie las, tam mam brzozy i sosny czarne, na wiosnę zrobię nowe zdjęcia. Staw jest piękny, kupiliśmy starą łódkę i mam nadzieję że mój mąż ją wyczyści i w lecie będziemy po nim szusować a ona mi będzie zbierał nenufary. Hahahaha ale mi się marzy. Pozdrawiam serdecznie. I dziękuję za odwiedziny.
-- 27 sty 2015, o 09:15 --
Dorotko przestrzeń jest tylko jeszcze wiedzy brakuje co z tą przestrzenią zrobić. Dlatego tu jestem i będę wdzięczna za sugestie.
Witam wszystkich w ten mroźny poranek.
Dzisiaj chciałam pokazać troszkę lilii, których się już doczekałam, a następne egzemplarze zamówione i czekam z niecierpliwością na wiosnę aby je posadzić i latem cieszyć oko kolejnymi cudownościami. Miłego dnia wszystkim życzę