Wszystko o pomidorach cz. 9
- Faworyt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jakie odmiany pomidorów na przyszły sezon cz.2
Jerry:
Nie to nie on,ale dzięki bo nakierowałeś mnie na właściwe strony.Będę tam grzebał.
Pozdrawiam.
Nie to nie on,ale dzięki bo nakierowałeś mnie na właściwe strony.Będę tam grzebał.
Pozdrawiam.
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Re: Wszystko o pomidorach cz. 9
Miał ktoś z Was pomidorka Roma v5?
-
- 1000p
A możliwe że mam sklerozę ale tak,masz rację-kupiłam nasionka jesienią na wyprzedaży.Chodziło mi o karłowe o takim kształcie. Uprawiałeś?
-
- 1000p
To nie jest karłowa....Lipa,liczyłam na pomidorki karłowe o takim kształcie owoców.
- roscommonka
- 100p
- Od: 15 maja 2013, o 16:51
Hej pomidormen
No właśnie, też nie wiem jak ten Rubin powinien wyglądać, a pytam ponieważ moja ciocia ma nasiona "wiekowe jakieś".
Być może naprawdę są tą odmianą i liczę na to, że jeszcze wtedy te "cuda niewidy" w sklepach nie były sprzedawane.
Podobno zostały jej jakieś resztki nasionek. Dopytam więc.
Upewniam się z tym Betoksonem, bo kilka odmian starych bezimiennych malinówek od niej dostałam i wyszły całkowiecie inne niż z opisu.
Dlategoteż, chciałabym wiedzieć jak ten Rubin powinien wyglądać.
Prawdopodobnie jest to odmiana ustalona.
No właśnie, też nie wiem jak ten Rubin powinien wyglądać, a pytam ponieważ moja ciocia ma nasiona "wiekowe jakieś".
Być może naprawdę są tą odmianą i liczę na to, że jeszcze wtedy te "cuda niewidy" w sklepach nie były sprzedawane.
Podobno zostały jej jakieś resztki nasionek. Dopytam więc.
Upewniam się z tym Betoksonem, bo kilka odmian starych bezimiennych malinówek od niej dostałam i wyszły całkowiecie inne niż z opisu.
Dlategoteż, chciałabym wiedzieć jak ten Rubin powinien wyglądać.
Prawdopodobnie jest to odmiana ustalona.
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Faworyt PNOS z Ożarowa Mazowieckiego ma Giganta w ofercie.
roscommonka w książce z '87 mam taki krótki opis Rubina:owocowanie między 63 a 120 dniem od posadzenia,odmiana do gruntu,wczesna,bardzo plenna,owoc średniej wielkości,czerwony,do bezpośredniego spożycia i na przetwory.
roscommonka w książce z '87 mam taki krótki opis Rubina:owocowanie między 63 a 120 dniem od posadzenia,odmiana do gruntu,wczesna,bardzo plenna,owoc średniej wielkości,czerwony,do bezpośredniego spożycia i na przetwory.
Marzenko, u mnie Roma miała około 40 cm.Marzenka79 pisze:To nie jest karłowa....Lipa,liczyłam na pomidorki karłowe o takim kształcie owoców.
- Faworyt
KaLo:
Wiem że takowy jest z Ożarowa,ale ta której szukam to odmiana Gigante z Włoch.Szukałem wczoraj na stronach Italiano,ale niestety nie znalazłem.
Pozdrawiam
Wiem że takowy jest z Ożarowa,ale ta której szukam to odmiana Gigante z Włoch.Szukałem wczoraj na stronach Italiano,ale niestety nie znalazłem.
Pozdrawiam
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Może włosi wzięli nasiona z Ożarowa i popakowali w swoje torebki? Skoro można dostać w Polsce nasiona z Włoch?
- Faworyt
Najważniejsze- jak nie znajdę oryginału,nic się nie dzieje.Mam 5 pokolenie ze swoich nasion.Smak nie zmienił się wcale, a kształt minimalnie.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.