Żeniszek meksykański (Ageratum houstonianum)
- gaura
- 500p
- Od: 14 lut 2013, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Żeniszek
Ja podejmę kolejną próbę z żeniszkiem, ale dopiero w lutym. W tamtym roku nie powiodło się, może tym razem będzie lepiej.
Pozdrawiam, Kasia
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Kasiu to może zrób tak: nie nastawiaj się z góry na wyprodukowanie 200 sadzonek,wysiej ociupinkę nasion i wystarczy jeśli sobie wyhodujesz 15-10 sztuk np.-w ten sposób nie zniechęcisz się do tego kwiatuszka.
- gaura
- 500p
Marzenko, żeniszki podobają mi się, więc tak szybko się nie zniechęcę
200 szt. przy moich różnych innych chciejstwach, nie byłoby gdzie posadzić.
Miałam wysiać w lutym, ale mam nasiona z ubiegłego roku, więc wysiałam już w sobotę. Jak nic się nie będzie działo, kupię nowe nasiona i wysieję w lutym.
200 szt. przy moich różnych innych chciejstwach, nie byłoby gdzie posadzić.
Miałam wysiać w lutym, ale mam nasiona z ubiegłego roku, więc wysiałam już w sobotę. Jak nic się nie będzie działo, kupię nowe nasiona i wysieję w lutym.
Pozdrawiam, Kasia
-
- 1000p
Ja paczkę żeniszków to mam zawsze na 3 lata...
- gaura
- 500p
Dlatego mam nadzieję, że coś z tego będzie W tamtym roku wykiełkowało niewiele (potem popadały), ale też niewiele wysiałam. Teraz sypnęłam ciut więcej, może kilka uda się wyhodować.
Pozdrawiam, Kasia
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
oj jeszcze nic nie siałam..mam nasionka żeniszka..ciekawa jestem czy mi cos wzejdzie..
Proszę o poprawną pisownię./Iwona
Proszę o poprawną pisownię./Iwona
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Ja też siała będę dopiero w marcu. Teraz, nawet jeżeli wzejdą - z braku odpowiedniej ilości światła będą rachityczne i zemrą. Żeniszek twardy jest ale żarłoczny i słońce lubi. Wysiane w połowie lutego wykiełkowały ale stanęły w miejscu i ani rusz. Powera dostały w połowie marca.
Z takich kurdupelków
Wyrosły takie
Z takich kurdupelków
Wyrosły takie
- Zabeczka101059
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Przyłączam się do dziewczyn wyżej, teraz lepiej nie siać żeniszka, bo wybuja. Swój siałam dokładnie 24.03.2014 r., wzeszło mi 90% od L... i po 20 maja nawet bez pikowania poszedł do gruntu bo miałam już tyle roślin nasianych, ze nie zdążyłam na czas przepikować. A i tak pięknie kwitły, tylko że u mnie wyrastają zawsze na pół metra a chciałabym zwarte, niskie kępy. Dodam ze uszczykiwałam raz, ale to chyba za mało.
-
- 1000p
Monia ja wysieję 1 marca,niewielką partię nasionek.Rozpikuję siewki i wyprodukuję sobie 20-30sztuk doniczkowanego żeniszka.
- gaura
- 500p
W tamtym roku słabo mi wschodziły, nie dochowałam się roślinek. W tym, wysiałam już teraz (w sobotę), te same nasiona, by sprawdzić, czy coś z tego będzie, a tu niespodzianka, już wzeszło całkiem sporo. Może uda się je dotrzymać, jak nie, posieję kolejne w marcu.
Pozdrawiam, Kasia
- jofracy
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 2 kwie 2011, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chciałam zdać relację z wysiewu w kwietniu otóż spotkała nas klęska urodzaju. Najpierw wysiałam do 3 skrzyneczek, potem pikowałam, następnie musiałam przerywać. Posadzone do gruntu zajęły mi całą grządkę. W listopadzie wyrwane wyrzuciłam dalej kwitnące na kompost w tym roku odpoczywam od żeniszkajofracy pisze:Myslicie, ze mozna jeszcze teraz wysiac zeniszka, czy juz za pozno?
-------------------------
Pozdrawiam! Magda
Pozdrawiam! Magda
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
joyfracy..a duża ta grządka była ?? Ja chciałabym mieć dużo żeniszka..może się uda.