Róże i bajkowy świat ogrodów 2015
- daysy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże i bajkowy świat ogrodów 2015
Najgoszy czas dla mnie to oczekiwanie na realizację zamierzonych planów, teraz właśnie mam taki moment. Każdy dzień wydaje się zmarnowany. Już liczę dni, kiedy przyjdzie paczka z następnymi różyczkami i będzie można szykować zaplanowaną rabatę.
Czekam jeszcze na brakujące różyczki
Miss Fine - 3szt
Cream Ambudance -3 szt
Princess of Walles 3 szt
Stephani Baronin zu Guttenberg - 3szt
Hippolyte 1 szt
oraz jedna różyczka zupełnie nie planowana
Captain Howyrd - 1 szt
W sumie wiosną dotrze do mnie 34 róż /16 odmian/ Uff dobrze, że zamówienie rozbiłam na 3 dostawy. Jednorazowa dostawa takiej ilości róż mogłaby źle wpłynąć na zdrowie mojego M.
Wiecie, niby przygotowany, niby wszystko wie, ale ilości, tak jak leki trzeba dozować ostrożnie. Wówczas pewno nie zaszkodzą.
Czekam jeszcze na brakujące różyczki
Miss Fine - 3szt
Cream Ambudance -3 szt
Princess of Walles 3 szt
Stephani Baronin zu Guttenberg - 3szt
Hippolyte 1 szt
oraz jedna różyczka zupełnie nie planowana
Captain Howyrd - 1 szt
W sumie wiosną dotrze do mnie 34 róż /16 odmian/ Uff dobrze, że zamówienie rozbiłam na 3 dostawy. Jednorazowa dostawa takiej ilości róż mogłaby źle wpłynąć na zdrowie mojego M.
Wiecie, niby przygotowany, niby wszystko wie, ale ilości, tak jak leki trzeba dozować ostrożnie. Wówczas pewno nie zaszkodzą.
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Daysy, ale może się zdarzyć, że róże zamówione w 3 szkółkach przyjdą wszystkie jednego dnia
Czy to Austinka: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2a7 ... 5731c.html ?
Czy to Austinka: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2a7 ... 5731c.html ?
- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
http://www.rosen-direct.de/popup_image. ... 60/imgID/1
, czy ta nie jest podobna do slawnej nn /Daysy?
, czy ta nie jest podobna do slawnej nn /Daysy?
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Oj będzie sadzenia co nie miara ,ale potem serce będzie mocniej biło jak zakwitną te wszystkie piękności .Dobrze ,ze masz tak wyrozumiałego M i pochwala Twoje zapędy .
- daysy
Powiem Ci, że sama byłam zaskoczona, jak stwierdził ostatnio, że dalszą dalszą część ogrodu można zrobić też ozdobną. Nawet sprawdziłam, czy mu skrzydła nie urosły , po prostu
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Noooooo,wiec nie podcinaj mu tych skrzydeł, niech działają na niego Twoje różane chciejstwa .Szkoda ,ze mój ciągle powtarza po co??? na co ???Siadłabyś sobie, bo przecież ogródek jest do odpoczynku, a nie ciągłej pracy .Tam powinna być trawa i parę iglaków i wsjo .a ja na to : tak jeśli to będzie Twój ,ale jest mój rozmowa sie kończy Dla mnie to gimnastyka a siedzenie zimą w domu działa na mnie niekorzystnie ,bo kręgosłup rwie sie do pracy
- daysy
Jadziu możesz sobie tłumaczyć, że Twój M, z troski o Ciebie, hamuje Twoje zapędy . A z kregsłupem mam tak samo, nie lubi "wolnego". Po zimie, kilka pierwszych wyjść do ogrodu kończy się powrotem do domu w pozycji raczej nie przypominającej pionu - później wszystko wraca do normy, pionizuję się dość szybko w sezonie wiosenno-letnim i jesiennym.
Witaj
Przepiękne róże. Na oglądałam się takich wspaniałości i w tym roku postaram się przygotować miejsca , dopieścić je i na jesień posadzić kilka róż. Muszę tylko poszukać odmian mniej wymagających. U mnie ziemia kiepska, piaszczysta, przepuszczalna i do tego latem mamy często susze. Ale patrząc na Twoje pięknotki myślę,że warto trochę się pomęczyć
Przepiękne róże. Na oglądałam się takich wspaniałości i w tym roku postaram się przygotować miejsca , dopieścić je i na jesień posadzić kilka róż. Muszę tylko poszukać odmian mniej wymagających. U mnie ziemia kiepska, piaszczysta, przepuszczalna i do tego latem mamy często susze. Ale patrząc na Twoje pięknotki myślę,że warto trochę się pomęczyć
- daysy
Żanko u mnie było odwrotnie, ziemia ciężka, podmokła, róże, które przesadzałam wyciągałam praktycznie z bagna. Niezbyt chciały rosnąć.
Zrobiliśmy podniesione grządki i tam dopiero sadziliśmy róże. Ostanie lata są dość suche, więc jakoś sobie radzą. Zobaczymy co będzie dalej. Robimy z M wszystko, by pomóc różom przetrwać trudne warunki. Mam nadzieję, że jak podłączą nam kanalizację, trochę osuszą teren, podobno robią jakąś opaskę w tym celu.
Zrobiliśmy podniesione grządki i tam dopiero sadziliśmy róże. Ostanie lata są dość suche, więc jakoś sobie radzą. Zobaczymy co będzie dalej. Robimy z M wszystko, by pomóc różom przetrwać trudne warunki. Mam nadzieję, że jak podłączą nam kanalizację, trochę osuszą teren, podobno robią jakąś opaskę w tym celu.
-
- 200p
- Od: 4 sty 2015, o 19:39
Przytróchtałam i ja ,przywitać się w nowym różyczkowym wątku. Jestem pod wrażeniem Twojej nn daysy normalnie spać spokojnie przez nią nie mogę. .
Pozdrawiam Lucyna.
Pozdrawiam Lucyna.
Pozdrawiam Lucyna
- daysy
- tere32
- 10p - Początkujący
- Od: 29 lip 2012, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
daysy bardzo się cieszę z cieplutkiego przywitania i takich klimatów na grupie ( zakupowym szaleństwem zaraziłam się już niestety! i powoli zaczynam czuć ten ból,że nie na wszystko można sobie pozwolić z racji portfela ale i wiedzy) ja niestety jeszcze mam same badylki ale róże jakie zakupiłam to wielokwiatowe: waniliową,biało-czerwoną,biskupią,żółto -karminową, ciemno bordową i angielską morelową białą , pomarańczową i żółtą i okrywową karminową . Mam nadzieję ,że ładnie mi się zadomowią na nowym miejscu a relację będę zdawać mam nadzieję już w tym roku co się z nimi dzieje
POZDRAWIAM TERESA
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Te różyczki ślicznie sportretowałaś Lubie połączenia takich zimnych barw.
Lista zakupowa imponująca