Garden of my dreams :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Garden of my dreams :)

Post »

kasiu100780 Ja mam stary płot przed drzwiami, ale się sypie, będe wymieniać na nowy. I szukałam pomysłu na doniczki i super są te niebieskie, oczywiście kolor można dowolny. A te ze sznurkiem jako wazonik mogą służyć. Doniczki z cementu, to fajny sposób na trwała, nieprzewracalną donicę. Wszystko fajne. Warto czasem podpatrzeć. U mnie puszek cały zapas to wykorzystam. ;:138
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

a może tez takie doniczki dzieło moje M
Obrazek
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Super. :) Jest wiele możliwości jak widać :)
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Madziu Okej .Tylko raczej są rzadkie i nie wiem co z nich będzie , myślę że da się je wyprowadzić i odbiją ładnie .Co o tym myślisz ?

Marto Dzięki .Zrobię . :lol: Ja też chodziłem sobie u mnie .Szkoda , że nie możemy działać już bo zima . :( Dzięki bardzo za link . ;:215

Mateusz Haha dobrze powiedziane . ;:215 Nie no kwiatki będą, ale nie wiem czy cebulowe . :lol:

Mati Ale przy przesadzaniu dużych drzewek obkopuje się je rok wcześniej naokoło szpadlem .Potem puszczają nowe korzenie od głównego i są większe szanse na przyjęcie .U Karoliny była dyskusja na ten temat jak dobrze pamiętam. :D Wezmę chyba i zobaczymy , jeszcze jest czas .

Migla Okej wezmę . :lol: Ale pewnie masz normalne thuje . :lol: Urosną zanim się obejrzysz .To nieciekawie masz .Z kamieni można stworzyć mnóstwo ciekawych rzeczy , ogólnie mam sporo kamieni , mam je jeszcze na drogach - zamierzam je wykopać i położyć równiutko kostkę . Oj wyczekuję . Jest ciężko , rozumiemy siebie widzę . U mnie śniegu z 5 cm , to takie raczej błoto pośniegowe .Dzięki bardzo , Tobie również życzę powodzenia . :D

Soniu Wezmę jak koleżanka nie zmieni zdania , wczesną wiosną . Dzięki bardzo za info , przyjmą się jak się je będzie podlewać itd . :wink:

Alicjo Siemanko .Powoli będę działał .Dziękuję Ci bardzo . :wink:

Aniu Dzięki bardzo . :D Hahahah .Chęci powiem Ci że mam teraz , nie wiem jakie będę miał na wiosnę .Ale będę miał bardzo dużo czasu, bo będę na bezrobociu od kwietnia . ;:306
U mnie niestety to samo co u Ciebie ... :? No ale jak będzie to może podrzucę , przyczepka wystarczy ? ;:191
Wezmę pewnie je ... spróbować można .Fajne doniczki , da się je na pewno przestawić bo tego koszyczka na pewno się nie da . ;:191 Za ciężki.Dzięki za linka do Grzesia .Bardzo fajnie ma porobione, jednak myślę że co za dużo to nie zdrowo .Nawet tyle kamienia to ja nie mam . :D

Romciu Wezmę . :D Dzięki bardzo za zdjęcia. Ale fajna studnia i grzybki . ;:167 Studnię zrobię . ;:215
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Tak to jednak wygląda,że trudno o jakiekolwiek ;:173
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A co powiesz o tym ogródku martinez_82, super pomysły, rozwiązania ach.........
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... =49828%20=
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Mateuszu w tym roku się to zmieni .Wpadną rabaty i jakieś kwiatki , oczywiście wieloletnie najlepiej . :wink:

Aniu Aż dech zapiera .Ten murek jest prześliczny . ;:oj A kamienie kojarzą mi się z ziarenkami kawy . :lol:

No więc u mnie tak było tydzień temu :

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Już od kilku dni zima odchodzi i jest plucha .To małe zakupy : 2 sekatory takie tam średniej klasy ( bardzo wygodnie się trzymają w ręku) , tarcza do cięcia betonu ( kostek) , pompka do spuszczenia oleju z kosiarki i opryski ( od przędziorka zapobiegawczo i miedzian ) .

Obrazek
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Ja też pomału kupuję, to co będzie mi potrzebne :wink: . Trzeba się dobrze przygotować zawczasu.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam jeden sekator który ma ponad 50 lat /antyk :;230 / i jest bardzo sprawny, te nowe jakoś mi nie podchodzą - mam trzy i lipa.

Widoczki zimowe super, ja w tym roku nie widziałam tak naprawdę śniegu, no może śnieg z deszczem.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paweł na zdjęciach zima, a w sercu już wiosna, :tan zakupy to potwierdzają.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Ładna ta droga wśród drzew, pięknie.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Marto Trzeba działać i się przygotowywać, bo potem czasu nie będzie . :lol: Oczywiście wolałbym kupić 10 róż angielskich , niż te rzeczy ale musimy mieć dobre narzędzia , żeby dbać o to co mamy . :) Pamiętaj , wczesną wiosną tnij swoją Hakuro , zanim puści listki .Droga ładna . :wink:

Aniu A widzisz . :D I starego to nawet nie trzeba ostrzyć .Powiem Ci , że ja mam taki duży sekator z 10 lat i tnie bajecznie nadal , kosztował 60 zł chyba . :wink:

Soniu Tak , ale coś czuję , że zima to dopiero nadejdzie i to taka z zaspami do kolan . :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”