Mój piękny ogród!! ale od czegoś najpierw trzeba zacząć :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p
Od: 9 sty 2011, o 14:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój piękny ogród!! ale od czegoś najpierw trzeba zacząć :)

Post »

:wit

Migla a te twoje pomidorki to do gruntu wysadzisz? czy to takie doniczkowe? fajny pomysł z tym kiełkowaniem :)
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Awatar użytkownika
Migla88
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 12 gru 2014, o 16:22

Post »

masakra0888 Dzięki Konrad, ale kawał dobrej roboty to Ty zrobiłeś, podejrzałam Twój ogródek i jestem zachwycona, również chce oczko z mosteczkiem i altankę, ale u mnie jeszcze daleka droga :(
pozdrawiam!! :D

kamil888 kiedyś na pewno wyjdzie z tego coś pięknego, ale potrzeba czasu i cierpliwości. Z zaciekawieniem oglądam Twoje poczynania, u Ciebie już zdecydowanie bliżej niż dalej, jest naprawde pięknie :wink:

gosiakmala pomidorki przesadzę do gruntu, ale kilka krzaczków przesadzę do doniczek i sprezentuje mamie i siostrze :) wysiałam jeszcze ostre papryczki diavolo, nasionka zakupiłam na allegro, to będzie moja pierwsza przygoda z papryczkami, ale je będę musiała trzymać w doniczkach , bo w gruncie mogą zmarznąć, choć może z kilkoma zaryzykuje :D

Zima znowu przyszła, u mnie wygląda pięknie...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

milo slyszec ze sie podoba :D oczko robilismy sami i troche czasu pochlonelo wiec kiedys i Ty sie doczekasz ;:138
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Moniko :wit
Ładna ta zima u Ciebie, a ile śniegu ;:oj U nas sypało całą sobotę, ale warstewka śniegu ma może ze 2 cm.
Tęsknisz już za wiosną, widzę, bo już nasionka, pierwsze wysiewy się zaczęły :wink: My ogrodnicy mamy przechlapane :D
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
Migla88
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

u mnie jest śniegu prawie po kolana :D Zawsze czekam na wiosnę z niecierpliwością ;:3 Nie mogłam się doczekać na wysianie nasionek, więc to zrobiłam... zajrzałam dziś do nich i okazało się że wykiełkowały!! i pomidorki i papryczki!! myślałam że zajmie im to więcej czasu a tu po 4 dniach większość nasionek wykiełkowała! Zaskoczyłam się okrutnie :D
Obrazek
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Dużo pracy przed Tobą, ale efekt na pewno jest tego wart :wink: Poza tym nic tak nie cieszy, jak efekty pracy własnych rąk :D
Twoja psinka to malamut? bardziej mi wygląda na huskiego :wink:
Awatar użytkownika
Migla88
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

pełnokrwisty malamut a charakterek jak 5 nieznośnych malamutów :D ale ma dopiero niecałe 6 miesięcy więc ma jeszcze czas na spoważnienie :D jak była malutka to często mylili ją z huskim :wink:
Obrazek
Masz racje co się zrobi własnymi rękoma cieszy 100 razy bardziej ;:138
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Fajnie skiełkowane nasionka ;:333
Powiedz mi tylko czy Ty teraz takie nasionko z kiełkiem umieszczasz w doniczce z ziemią, czy jakoś później?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Migla88
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

dowiedziałam się z wiarygodnych źródeł i również wyczytałam u wujka google że takie świeżo skiełkowane nasionko trzeba wsadzić do ziemi, ponieważ zbyt długie czekanie spowoduje że kiełek za bardzo wbije się w watę i można stracić nasionko :D
Awatar użytkownika
Migla88
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

z góry przepraszam że piszę to tutaj ale nigdzie nie mogłam na tym forum znaleźć informacji na ten temat, może ktoś z was robił sam bądź kupował gdzieś w rozsądnej cenie duże drzwiczki dla psa, montowane do drzwi i do ściany ?? miło by było żeby były dość szczelne :D
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Moniko witaj :wit
Jestem pod ogromnym wrażeniem waszych zmian i prac poczynionych na nowym miejscu.Jesteś pełna zapału i wierzę,że ci się uda osiągnąć wiele w waszym ogrodzie jak i w domu.Ogród już fajnie wygląda a na pewno będzie jeszcze piękniejszy.Mąż wykonał super prace i salon wygląda pięknie.Ja też od nie dawna tworzę swój zielony kącik i wiem jak to jest ,ale fajnie jest mieć marzenia i je realizować.Trzymam kciuki za dalsze sukcesy i będę śledzić wasze poczynania,pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Migla88
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

hej beacia0088 :wit Dziękuje za odwiedziny! :D pracy, wysiłku i kasy trzeba włożyć w upiększenie ogrodu, ale wiadomo po malutku wszystko się zrobi jak się chce :D
Mam niesamowity dylemat, a mianowicie może ktoś z wad doradziłby mi co z tym fantem zrobić. Po lewej stronie placu na prawie całej długości mam kilkunastoletnie sosny, ale takie leśne... To bardzo nieprzyjemna sprawa bo są ogromne a ja w planach miałam zupełnie co innego... chciałam posadzić przy płocie tuje , krzewy i różniaste drzewka, a koło nich jakieś urocze rabatki, aleeeee te choinki pokrzyżowały mi plany, nie wiem co z nimi zrobić??!! Jak wiadomo nie mam co marzyć o dostaniu pozwolenia na ścięcie tych choinek... tajniackie wycięcie wchodzi w grę ale to by było od chole*y roboty... są ogromne i niepiękne , żeby nie nazwach ich gorzej. Jedyny ich plus jest taki że trochę zasłaniają wścipskich sąsiadów podglądaczy ;:306
Więc moje pytanie brzmi CO MOGĘ ZROBIĆ Z TYMI CHOINKAMI ŻEBY WYGLĄDAŁY ZNOŚNIE?? Może da się je jakoś zagęścić? może jakieś odpowiednie cięcie upiększy te choinki ?? Dzięki z góry za porady
Obrazek
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Moniko ja nie jestem fachowym doradcą jeżeli chodzi o rośliny czy ogrody.Ja jak bym miała takie drzewa to myślę,że poprzycinałabym trochę te gałęzie tych wielkich świerków a pod spodem posadziłabym żurawki czy hosty coś co lubi cień,tylko nie wiem czy te roślinki lubią sosny,ale myślę,że tu bardziej doświadczeni forumowicze ci coś podpowiedzą czy doradzą.Może jakąś siatkę lub kratownice między nimi troszkę z przodu i jakieś fajne pnącza poprzeplatane cieniolubnymi roślinkami.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Moniś przede wszystkim to nie sosny tylko świerki...miałam podobny problem ponieważ poprzedni właściciel działki wymyśliłsobie taki żywopłocik ,tanim kosztem zamiast ogrodzenia,tylko że żywopłocik urósł :? Pozwolenie dostałam bez problemu ,jedne ze względu na bliskość domu ,inne ,bo były posadzone bezpośrednio pod przewodami elektrycznymi.Kara za wycinkę takich drzew ...a jak wiadomo życzliwych nie brakuje,mogła by ci wyjść ogromna ;:224
Awatar użytkownika
Migla88
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

beacia0088 dziękuje za rady możliwe że tak będę musiała zrobić jak radzisz bo cieżko to wszystko widzę :?
ale bejka1970 zdziwiłaś mnie teraz że nie miałaś żadnych problemów z pozwoleniem i jeśli mnie się uda to wytnę to wszystko i posadzę sobie to co chce i to będzie najlepsze dla mnie :D mam przewody elektryczne na placu ale nie bezpośrednio pod tymi choinkami co chce wyciąć no i są dość blisko domu wiec nie wiem czy da rade
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”