Jakie odmiany pomidorów na przyszły sezon cz.2 (2015r.)
Re: Jakie odmiany pomidorów na przyszły sezon cz.2
Witam wszystkich to mój pierwszy post . Wymarzyłem sobie mały tunel przy ścianie .Uda tam mi się upchnąć 25 sadzonek pomidora trochę truskawki jakiś ogórek i papryka . W tym temacie wymieniacie dziesiątki odmian ale to w niczym nie pomogło . Spróbuje wyprodukować ze dwie odmiany czerwonego i ze trzy malinowe, lubię słodkie i soczyste, ale przede wszystkim proste w uprawie. Nie chce ich sprzedawać, chce się cieszyć ich produkcją , czy są jakieś sprawdzone odmiany , takie pewniaki
- Faworyt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pewniaki powiadasz, słodkie i soczyste.Polecę takowe. Z czerwonych Red Pear- sakiewka ok.250gram,a z malinowych oczywiście Faworyt.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ale to duże ale skoro takie dobre będę siał
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Ja się miałam w tym roku do 50 odmian ograniczyć Ale dziś dostałam nasionka od Amanitki Jakieś zakupy zaplanowałam, kilkanaście pewniaków z tamtego roku, jakieś nowości... Jak zwykle noworoczne postanowienia poszły...nie powiem gdzie Za rok takowych nie składam
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
Jak dobrze czytać bratnią duszę - Paula- u mnie identycznie Miało być 50 odmian i max 150 krzaków w sumie . Potem zweryfikowałam,że 150,ale bez koktajlowych Potem będzie 150 bez koktajlowych i czarnych itd.
Pozdrawiam serdecznie- Ela
-
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ehh u mnie to samo. Z zeszłorocznych zostaną pewnie krzyżówki + malinowy kapturek i może daktylowy... A reszta nowości.
- PaulaPola
U mnie w tamtym roku było 75 odmian, 174 krzki, roboty było tyle że mi ręce opadały. W tym roku miało być 50 odmian i max 100-120 krzaków.
Hmm, koktajlowych mało uprawiam, choć w tym roku miało być ciut więcej. Ja pitole, znów to samo...
Hmm, koktajlowych mało uprawiam, choć w tym roku miało być ciut więcej. Ja pitole, znów to samo...
Paula, trzymasz je w gruncie czy w tunelu?:)
- PaulaPola
W tamtym roku tylko grunt, w tym też tak bedzie
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Paula w ramach reklamy towaru masz obowiązek posadzić co najmniej po jednym krzaku każdej odmiany pomidora z akcji.PaulaPola pisze:U mnie w tamtym roku było 75 odmian, 174 krzki, roboty było tyle że mi ręce opadały. W tym roku miało być 50 odmian i max 100-120 krzaków.
krynka pisze:W ubiegłym sezonie miałam za dużo odmian i w pewnym momencie przestałam wszystko ogarniać Niektórych nie zdążyłam spróbować czy zrobić im zdjęcia
Albo mam zdjęcie,nie podpisałam od razu i teraz nie wiem,co to za odmiana O,jak np. ten.- malinowy,pyszny ,plenny,owoce duże,krzak w typie Bawolego Serca-tylko jak on się nazywa ?
Bull's Heart
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 6#p4823988
Pozdrawiam - Waldemar
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
No popatrz jaka pamięć jest zawodna Nawet teraz niedawno podejrzewałam go,że tak się nazywa,ale na wszystkich zdjęciach w sieci jest raczej gładki,jak Bawole Serce,a te moje były takie bardziej obwarzankowate
Dzięki,już podpisuję zdjęcia.
I wciągam na listę odmian na przyszły rok
Dzięki,już podpisuję zdjęcia.
I wciągam na listę odmian na przyszły rok
Pozdrawiam serdecznie- Ela
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Elu:
Co jeszcze tak ładnego chowasz w zanadrzu. Miałaś go w gruncie czy tunelu. Widzę że na brak potasu nie narzekał,jest pięknie wybarwiony.Jak bardzo plenny był i czy Ci nie pękał.
Pozdrawiam.
Co jeszcze tak ładnego chowasz w zanadrzu. Miałaś go w gruncie czy tunelu. Widzę że na brak potasu nie narzekał,jest pięknie wybarwiony.Jak bardzo plenny był i czy Ci nie pękał.
Pozdrawiam.