Zielono mi...
-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielono mi...
Witaj
oj nie usuwaj tylko ja mam podobnie, czasami mam wrażenie, że piszę sama do siebie hihihiih
Masz dorodną jukę, bardzo gęstą, też bym taką chciała, moja jest po małych przejściach i tak w sumie z jednej rosliny mam teraz 4
Co do oplątwy, to bardzo fajny kwiatek. Kwiatek cały już się rozwinął? Niestety co do oplątw, to ten kwiatek z którego wyrasta kwiatek (nie wiem jak to nazwać, ale chyba wiesz o co mi chodzi ) uschnie. Przynajmniej tak było w moim przypadku,ta pierwotna roślinka zamarła, ale na szczęście puściła wcześniej nowego dzieciaczka. Możesz ją u mnie w wątku obejrzeć. Reszta kwiatuchów też ładna i zadbana
oj nie usuwaj tylko ja mam podobnie, czasami mam wrażenie, że piszę sama do siebie hihihiih
Masz dorodną jukę, bardzo gęstą, też bym taką chciała, moja jest po małych przejściach i tak w sumie z jednej rosliny mam teraz 4
Co do oplątwy, to bardzo fajny kwiatek. Kwiatek cały już się rozwinął? Niestety co do oplątw, to ten kwiatek z którego wyrasta kwiatek (nie wiem jak to nazwać, ale chyba wiesz o co mi chodzi ) uschnie. Przynajmniej tak było w moim przypadku,ta pierwotna roślinka zamarła, ale na szczęście puściła wcześniej nowego dzieciaczka. Możesz ją u mnie w wątku obejrzeć. Reszta kwiatuchów też ładna i zadbana
- Magda30
- 500p
- Od: 10 sie 2013, o 23:32
Nie kasuj wątku masz ciekawe kwiaty ,wątek traktuj jako pamiętnik kwiatowy jak możesz pochwal się bryloczkami bo wpadły mi w oko
Piękne i różnorodne rośliny.
Druga roślinka to kalanchoe możesz od razu do ziemi wsadzić je
Druga roślinka to kalanchoe możesz od razu do ziemi wsadzić je
nieulozona-tak Witam, dziękuję za odwiedziny! Mam ogólnie dwie juki-są one w jednej doniczce, jedna to jest odratowana po siostrze, bo ją tak załatwiła, że pieniek się zrobił pusty, no i odcięłam te liście, ukorzeniałam i wsadziłam. Ładnie się przyjęła i także ładnie rośnie Kwiatek z kwiatka jeszcze się do końca nie rozwinął, a co do tego, że jak się cały rozwinie to uschnie, to czytałam o tym, że tak ta oplątwa robi Ale nic to-poczekam na następny kwiatek
Filigranowa27 Dziękuję Już kalanchoe poszła do ziemi przedwczoraj Teraz czekam aż zacznie rosnąć
Magda30 również dziękuję za odwiedziny Z tym, żeby traktować wątek jako pamiętnik kwiatowy to bardzo ciekawy pomysł jest!
I tu specjalnie dla Ciebie zdjęcia kolekcji
http://images70.fotosik.pl/516/a8155fdb2c7d7353.png
http://images68.fotosik.pl/517/8ebe1a50500fb155.png
http://images69.fotosik.pl/517/ffed490ed0de6899.png
Na luźne tematy zapraszamy do sekcji personalnej./Iwona
Dojdzie jeszcze trzecia taka "półeczka", bo mam zapełnione pudełka od lodów.
Filigranowa27 Dziękuję Już kalanchoe poszła do ziemi przedwczoraj Teraz czekam aż zacznie rosnąć
Magda30 również dziękuję za odwiedziny Z tym, żeby traktować wątek jako pamiętnik kwiatowy to bardzo ciekawy pomysł jest!
I tu specjalnie dla Ciebie zdjęcia kolekcji
http://images70.fotosik.pl/516/a8155fdb2c7d7353.png
http://images68.fotosik.pl/517/8ebe1a50500fb155.png
http://images69.fotosik.pl/517/ffed490ed0de6899.png
Na luźne tematy zapraszamy do sekcji personalnej./Iwona
Dojdzie jeszcze trzecia taka "półeczka", bo mam zapełnione pudełka od lodów.
- Ania76
- 200p
- Od: 6 sty 2006, o 18:46
Ale tego uzbierałaś
- Magda30
- 500p
- Od: 10 sie 2013, o 23:32
Werona czasami miewam przebłyski,gratuluję fajnej kolekcji
- gapapl
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 maja 2014, o 21:55
Hej
Jakieś nowości ?
Podoba mi się Twój Zamiokulkas,Niestety u mnie za każdym razem marniał bardzo
Ładne akwaria,może się nimi pochwalisz.Zapraszam Cie do mojego wątku gdzie możesz śmiało wklejać fotki klik
Jakieś nowości ?
Podoba mi się Twój Zamiokulkas,Niestety u mnie za każdym razem marniał bardzo
Ładne akwaria,może się nimi pochwalisz.Zapraszam Cie do mojego wątku gdzie możesz śmiało wklejać fotki klik
Ania76, no, może trochę...
Magda30, dziękuję!
gapagl, witam Z nowości na razie nic, ale chyba się wybiorę przed weekendem na małe zakupki Co do akwarium, to na pewno się pochwalę! Biegnę robić zdjęcia!
Magda30, dziękuję!
gapagl, witam Z nowości na razie nic, ale chyba się wybiorę przed weekendem na małe zakupki Co do akwarium, to na pewno się pochwalę! Biegnę robić zdjęcia!
Witam
Znów mnie nie było tu długoo....
Ale już nadrabiam !
Nowość - Araucaria, spodobała mi się, no i była jedną z ostatnich, taka biedna Dodatkowo była w promocji , kosztowała 9,99zł, a przed promocją -25,99zł. No i ten jej zapach...
Aktualności :
Zamiokulkas pędzi, oj pędzi
Hoja też w górę idzie, musiałam ją przestawić i zamienić żyłkę na sznurek, bo się ześlizgiwała.
Cytrynki z pestki też mnie zadziwiają, listek za listkiem ''produkują''
Daktyle w końcu wykiełkowały Wyrośniętych jest 6, ale pod ziemią jest więcej.
No i na końcu fiołek.. nie wiem, kiedy zakwitnie. Babcia mi go przywiozła, zakwitł, poszłam do szpitala, wróciłam po tygodniu a kwiatków na fiołku nie ma, leżą na drugim końcu parapetu. Nie mam zielonegoo pojęcia co się stało z nimi Ale liści ma mnóstwo.
Pojutrze mam nadzieję na coś nowego, ponieważ (może) pojadę z rodzicami do hurtowni kwiatów doniczkowych Ogólnie poszukuję: Mirt oraz Smużyna płożąca-może ktoś posiada w swojej kolekcji ??
PS. Zdjęcia malutkie, bo Internet mi zwolnił ostatnio strasznie i większe zdjęcia ładowałyby się sto lat..
Znów mnie nie było tu długoo....
Ale już nadrabiam !
Nowość - Araucaria, spodobała mi się, no i była jedną z ostatnich, taka biedna Dodatkowo była w promocji , kosztowała 9,99zł, a przed promocją -25,99zł. No i ten jej zapach...
Aktualności :
Zamiokulkas pędzi, oj pędzi
Hoja też w górę idzie, musiałam ją przestawić i zamienić żyłkę na sznurek, bo się ześlizgiwała.
Cytrynki z pestki też mnie zadziwiają, listek za listkiem ''produkują''
Daktyle w końcu wykiełkowały Wyrośniętych jest 6, ale pod ziemią jest więcej.
No i na końcu fiołek.. nie wiem, kiedy zakwitnie. Babcia mi go przywiozła, zakwitł, poszłam do szpitala, wróciłam po tygodniu a kwiatków na fiołku nie ma, leżą na drugim końcu parapetu. Nie mam zielonegoo pojęcia co się stało z nimi Ale liści ma mnóstwo.
Pojutrze mam nadzieję na coś nowego, ponieważ (może) pojadę z rodzicami do hurtowni kwiatów doniczkowych Ogólnie poszukuję: Mirt oraz Smużyna płożąca-może ktoś posiada w swojej kolekcji ??
PS. Zdjęcia malutkie, bo Internet mi zwolnił ostatnio strasznie i większe zdjęcia ładowałyby się sto lat..
- gapapl
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 maja 2014, o 21:55
No to oby cytrynka dalej pięknie rosła
Sama się zastanawiałam nad posadzeniem pestki cytryny.
Jakoś szczególnie traktowałaś pestkę czy od razu do ziemi?
Sama się zastanawiałam nad posadzeniem pestki cytryny.
Jakoś szczególnie traktowałaś pestkę czy od razu do ziemi?
Czy szczególnie.. chyba nie Od razu wsadziłam do ziemi, tylko tak bardzo płyciutko
-
- 200p
- Od: 19 maja 2015, o 10:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Weronaa (Weronika?) .
Fajne masz kwiatuchy i jaka różnorodność .
Super, że Ci Zamioculcas ruszył i się wypuszcza, mój od zeszłego roku to aż jednego pęda puścił . Juka faktycznie wielka i jaka wyrośnięta .
Piękna Goeppertia, znaczy obie piękne (jak to się odmienia po polskiemu ). Ficus cudo, oby rósł dorodny, bardzo lubię wszystkie gatunki . I masz moją ukochaną araucarię . Oby Ci pięknie rosła.
Jak tam begonia? Puściła korzonki? A uparty hiacynt w końcu zakwitł?
Fajne to małe od dentysty. Ciekawe co to jest.
A co do cytrynek, to poczytaj na FO, bo wydaje mi się (ale ekspertem nie jestem), że trzeba je powoli zacząć przycinać. Ciekawe czy daktyle urosną .
Tosia piękna . Złap jeszcze drugiego kocurka do zdjęcia. Pieski przeurocze. Jaka to rasa? Takie misiowate .
A co do:
I jeszcze pytanie mam odnośnie:
I super kolekcja breloczków , skąd Ty je wszystkie wzięłaś?
Pozdrawiam serdecznie i miłej nocki życzę .
Fajne masz kwiatuchy i jaka różnorodność .
Super, że Ci Zamioculcas ruszył i się wypuszcza, mój od zeszłego roku to aż jednego pęda puścił . Juka faktycznie wielka i jaka wyrośnięta .
Piękna Goeppertia, znaczy obie piękne (jak to się odmienia po polskiemu ). Ficus cudo, oby rósł dorodny, bardzo lubię wszystkie gatunki . I masz moją ukochaną araucarię . Oby Ci pięknie rosła.
Jak tam begonia? Puściła korzonki? A uparty hiacynt w końcu zakwitł?
Fajne to małe od dentysty. Ciekawe co to jest.
A co do cytrynek, to poczytaj na FO, bo wydaje mi się (ale ekspertem nie jestem), że trzeba je powoli zacząć przycinać. Ciekawe czy daktyle urosną .
Tosia piękna . Złap jeszcze drugiego kocurka do zdjęcia. Pieski przeurocze. Jaka to rasa? Takie misiowate .
A co do:
Ja to zawsze odpowiadam, że dopiero jak zaczną odpowiadać .Weronaa pisze:Ale jak zacznę rozmawiać z roślinami to mnie uznają za wariatkę...
I jeszcze pytanie mam odnośnie:
A nie masz potem glonów w doniczkach? Gdzieś u kogoś czytałam, że właśnie nie poleca, bo mu plantacja glonów urosła po podlewaniu wodą z akwarium.Weronaa pisze:co tydzień jak sprzątam akwarium to wodę przelewam do butelek
I super kolekcja breloczków , skąd Ty je wszystkie wzięłaś?
Pozdrawiam serdecznie i miłej nocki życzę .
Cza_rna7 dziękuję za odwiedziny, nie sądziłam , że ktoś jeszcze tu zajrzy.. Nie sądziłam też, że się tu jeszcze odezwę, no,ale w odpowiedzi na Twoje pytania wstawię kilka zdjęć.
Po pierwsze- tak Weronika
Zamioculcas nie wypuścił ostatnio nic.. a szkoda. Może jeszcze wypuści Begonia puściła korzonki i poszła w górę, natomiast hiacynt.. poszedł do ogródka, bo mnie zdenerwował A pieski to owczarki kaukaskie.. właściwie został tylko Benek, bo jego towarzyszka od dziecka zdechła niedawno ;c
Zanim dorzucę zdjęcia, to odpowiem na pytanie. U mnie glonów nie ma od podlewania wodą z akwarium, udało mi się jakoś Breloczki głównie wkład babci
No to kolej na zdjęcia. Najpierw nowości...
1.Psianka solanum od koleżanki
2.Fikus, ''pożyczony'' od dentysty
3. Grubosz
4.Areca
5.Paprotka, która chciała ode mnie odejść, ale jej nie pozwoliłam Odzyskuje siły
6.Hedera
Kilka następnych zyskałam dzięki uprzejmości pewnej użytkowniczki tego forum (pozdrawiam)
7. Bluszcz
8.Epipremnum N-Joy
9. Fiołki
10. Difenbachia
No to czas na aktualizację ''starych roślin''
11. Begonia koralowa
12.Skrzydłokwiat
13.Ficus
14. Gasteriopodobne
15.Cytrynki
16. Daktyle
17. Cissus
18. Araucaria
19.Epipremnum złociste
20.I najpiękniejsza pociecha -fiołek z białymi kwiatkami
21.jeszcze widok na półeczkę. Projekt i wykonanie-Tata
22.Mały busz
Jeszcze zdjęcie drugiego kota, a właściwie dwóch urwisów dla Cza_rna7
I to by było na tyle..
Życzę słonecznych wakacji!
Po pierwsze- tak Weronika
Zamioculcas nie wypuścił ostatnio nic.. a szkoda. Może jeszcze wypuści Begonia puściła korzonki i poszła w górę, natomiast hiacynt.. poszedł do ogródka, bo mnie zdenerwował A pieski to owczarki kaukaskie.. właściwie został tylko Benek, bo jego towarzyszka od dziecka zdechła niedawno ;c
Zanim dorzucę zdjęcia, to odpowiem na pytanie. U mnie glonów nie ma od podlewania wodą z akwarium, udało mi się jakoś Breloczki głównie wkład babci
No to kolej na zdjęcia. Najpierw nowości...
1.Psianka solanum od koleżanki
2.Fikus, ''pożyczony'' od dentysty
3. Grubosz
4.Areca
5.Paprotka, która chciała ode mnie odejść, ale jej nie pozwoliłam Odzyskuje siły
6.Hedera
Kilka następnych zyskałam dzięki uprzejmości pewnej użytkowniczki tego forum (pozdrawiam)
7. Bluszcz
8.Epipremnum N-Joy
9. Fiołki
10. Difenbachia
No to czas na aktualizację ''starych roślin''
11. Begonia koralowa
12.Skrzydłokwiat
13.Ficus
14. Gasteriopodobne
15.Cytrynki
16. Daktyle
17. Cissus