Grubosz (Crasula)
Re: Grubosz - Crassula cz.3
Madziu,
zachęcasz! Na chwilę obecną nie posiadam otwartego wątku. Z gruboszków mam 3 sztuki (Ovata,Hobbit i Tricolorka z postu powyżej) i więcej nie przewiduję. Mam dużo zobowiązań zawodowych, przeprowadziłam się i nie mam warunków do posiadania takiej ilości roślin jak kiedyś. Ale obiecuję,że będę udzielała się w wątkach o Crassula i Adenium Gdyż ta grupa jest jak do tej pory najsilniej reprezentowana.
Dziękuję za pamieć!
zachęcasz! Na chwilę obecną nie posiadam otwartego wątku. Z gruboszków mam 3 sztuki (Ovata,Hobbit i Tricolorka z postu powyżej) i więcej nie przewiduję. Mam dużo zobowiązań zawodowych, przeprowadziłam się i nie mam warunków do posiadania takiej ilości roślin jak kiedyś. Ale obiecuję,że będę udzielała się w wątkach o Crassula i Adenium Gdyż ta grupa jest jak do tej pory najsilniej reprezentowana.
Dziękuję za pamieć!
- raflezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olu!
Mam fotki, zerknij proszę, to ta z Auchan:
Cały transport taki był, wzięłam największą i najładniejszą, nadającą się do formowania. Cena groszowa.
Mam fotki, zerknij proszę, to ta z Auchan:
Cały transport taki był, wzięłam największą i najładniejszą, nadającą się do formowania. Cena groszowa.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
Iwonko,
identyczna jak ta moja. Zdjęcia robiłam telefonem dlatego troszkę mało wyraźne kolorystycznie.
Chyba podjadę jeszcze do mojego i sprawie sobie druga.... Uwielbiam tą odmianę.
identyczna jak ta moja. Zdjęcia robiłam telefonem dlatego troszkę mało wyraźne kolorystycznie.
Chyba podjadę jeszcze do mojego i sprawie sobie druga.... Uwielbiam tą odmianę.
- raflezja
Czyli to chyba ta - C.Argentea f.variegata cv.Tricolor?
Bo mam też tę od Ciebie i jest identyczna jak auchanowa. Liście ma paskowane.
Bo mam też tę od Ciebie i jest identyczna jak auchanowa. Liście ma paskowane.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- marta_lara
- 500p
- Od: 12 mar 2012, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- raflezja
Marta!
Ta Twoja też jest super! A to nie czasami C. ovata variegata tylko tak świetnie wybarwiona? Ja już nie wiem, bo mi się to wszystko pomieszało. Kupiłam ją w Auchan w M1.
Ta Twoja też jest super! A to nie czasami C. ovata variegata tylko tak świetnie wybarwiona? Ja już nie wiem, bo mi się to wszystko pomieszało. Kupiłam ją w Auchan w M1.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
Marto!
Jak dla mnie to wszystką są te same rośliny. Paseczki, kolorki
Zresztą jakby się nie nazywały dla mnie to najpiękniejsze Crassulki
Jak dla mnie to wszystką są te same rośliny. Paseczki, kolorki
Zresztą jakby się nie nazywały dla mnie to najpiękniejsze Crassulki
- marta_lara
- 500p
- Od: 12 mar 2012, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Swoją kupiłam w Obi, jako po prostu grubosza - drzewko szczęścia. Może to jest zwykła variegata a może tricolorka... zobaczymy latem, kiedy pójdzie na słońce i nabierze właściwych kolorków.
Iwona, dziękuję za namiary! Gdyby nie udało mi się jej dopaść to najwyżej się powymieniamy kiedyś sadzonkami
Zgadzam się z Tobą Olu, to najładniejsze Crassulki!!
Iwona, dziękuję za namiary! Gdyby nie udało mi się jej dopaść to najwyżej się powymieniamy kiedyś sadzonkami
Zgadzam się z Tobą Olu, to najładniejsze Crassulki!!
- raflezja
Ola!
Faktycznie, roślina wyjątkowa. Świetnie, ze umieściłaś tę fotkę w awatarze. czy tych kolorków nabała od bezpośedniego działania słońca? Bo za szyba, na parapecie chyba nie byłoby to możliwe?
Faktycznie, roślina wyjątkowa. Świetnie, ze umieściłaś tę fotkę w awatarze. czy tych kolorków nabała od bezpośedniego działania słońca? Bo za szyba, na parapecie chyba nie byłoby to możliwe?
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis