Drzewo do domu.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Drzewko do dużego salonu
Poczytajcie jeszcze tu:
- Jakie drzewo do domu?
No i cały wątek od pierwszej strony też!!! A przed założeniem kolejnego nowego sugeruję zerknąć do naszej szukajki, bo może już taki sam wątek istnieje... No właśnie, taki sam wątek już był, więc połączyłam oba...
- Jakie drzewo do domu?
No i cały wątek od pierwszej strony też!!! A przed założeniem kolejnego nowego sugeruję zerknąć do naszej szukajki, bo może już taki sam wątek istnieje... No właśnie, taki sam wątek już był, więc połączyłam oba...
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Drzewo w domu - proszę o poradę.
Dzień dobry,
Chciałbym prosić o pomoc w doborze drzewa która nadawałoby się do posadzenia w donicy wewnątrz mieszkania.
Razem z żoną jesteśmy w trakcie remontu mieszkania. Mieszkanie jest dość wysokie bo ma 4,5 metra (Pofabryczny loft)
Zamarzyło nam się z żoną mieć w domu drzewo Widziałem kiedyś takie rozwiązania w albumie z architekturą. Zresztą takie drzewa w donicach można spotkać w każdej galerii handlowej.
I tutaj zagwozdka, jakie drzewo zniosłoby takie warunki Dodam że mamy bardzo wysokie okna i światła rozproszonego nie brakuje, niestety słońca prawie w ogóle nie ma. Najbardziej podobają nam się ażurowe drzewa z drobnymi listkami.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Andrzej
Chciałbym prosić o pomoc w doborze drzewa która nadawałoby się do posadzenia w donicy wewnątrz mieszkania.
Razem z żoną jesteśmy w trakcie remontu mieszkania. Mieszkanie jest dość wysokie bo ma 4,5 metra (Pofabryczny loft)
Zamarzyło nam się z żoną mieć w domu drzewo Widziałem kiedyś takie rozwiązania w albumie z architekturą. Zresztą takie drzewa w donicach można spotkać w każdej galerii handlowej.
I tutaj zagwozdka, jakie drzewo zniosłoby takie warunki Dodam że mamy bardzo wysokie okna i światła rozproszonego nie brakuje, niestety słońca prawie w ogóle nie ma. Najbardziej podobają nam się ażurowe drzewa z drobnymi listkami.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Andrzej
- damek1718
- 1000p
- Od: 20 mar 2012, o 12:53
Re: Drzewo w domu - proszę o poradę.
Fikus benjamina - chyba najbardziej uniwersalne
Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Ogród z "historią"; Sprzedam rośliny pojemnikowe, na taras
A może coś takiego?
-
- 500p
- Od: 2 gru 2012, o 11:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Może kawa? Chyba da się ją wyprowadzić w formę drzewka. Podobno lubi mieć jasno, ale nie rosnąć bezpośrednio na słońcu. No i przy odpowiednim traktowaniu zakwitnie, a nawet zaowocuje. Tylko raczej nie jest ażurowa. Te ażurowe mogą być bardziej światłożądne. Fikus benjamina można przycinać jak się chce, to pewnie i luźną koronę da się zrobić.
Pozdrawiam Krasny
Pozdrawiam Krasny
Musisz wybrać coś ze tropikalnej/subtropikalnej, co zniesie całoroczne wysokie temperatury.
Może jakaś jackaranda albo eukaliptus dał by radę. Fajny są fikusy - np Ficus binnendijkii świetnie wygląda, trochę jak bambus i jest bardzo łatwy w uprawie.
Może jakaś jackaranda albo eukaliptus dał by radę. Fajny są fikusy - np Ficus binnendijkii świetnie wygląda, trochę jak bambus i jest bardzo łatwy w uprawie.
Paprocie drzewiaste polecam
A myślałeś jak będziesz to czyścić z kurzu Ja mam 25 letniego beniamina do sufitu, wyhodowanego od maleńkiej sadzonki, a jak mam go czyścić listek po listku, to dostaję białej gorączki.Tylko tak udaje się go należycie wyczyścić, letni prysznic na zewnątrz kurzu niestety nie zmywa i zostawia na dodatek brzydkie plamy na liściach.
Beniaminy są kapryśne, udaję sie w mieszkaniu w dobrze oświetlonym miejscu (u mnie od południa) hodowane od względnie małego/ młodego drzewka, starsze potrafią po przeprowadzce zrzucić wszystkie liście.
Beniaminy są kapryśne, udaję sie w mieszkaniu w dobrze oświetlonym miejscu (u mnie od południa) hodowane od względnie małego/ młodego drzewka, starsze potrafią po przeprowadzce zrzucić wszystkie liście.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Polecam jukę a nawet kilka w jednej donicy o różnych wysokościach .
Ja mam blisko 3 m okaz ale z własnej woli o jednym pędzie a z dwoma pióropuszami.
Wygląda egzotycznie ,atrakcyjnie moim zdaniem i nadaje sie do nowoczesnych wnętrz.
Podobnie można poprowadzić draceny i difenbachię,równiez miałam u siebie wysoki okaz ,z powodu wielkości musiałam ją pociąć bo powyginała się i pełzała po suficie.
Na forum spotkałam równiez wysoki okaz fikusa sprężystego - prosżę zobaczyć jak piękny moze być http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 01#p759501
Paproć drzewiastą odradzam,bardzo trudno uprawia się ją w mieszkaniu.
Ja mam blisko 3 m okaz ale z własnej woli o jednym pędzie a z dwoma pióropuszami.
Wygląda egzotycznie ,atrakcyjnie moim zdaniem i nadaje sie do nowoczesnych wnętrz.
Podobnie można poprowadzić draceny i difenbachię,równiez miałam u siebie wysoki okaz ,z powodu wielkości musiałam ją pociąć bo powyginała się i pełzała po suficie.
Na forum spotkałam równiez wysoki okaz fikusa sprężystego - prosżę zobaczyć jak piękny moze być http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 01#p759501
Paproć drzewiastą odradzam,bardzo trudno uprawia się ją w mieszkaniu.