Justi jeśli w tym roku uda mi spotkać w sprzedaży białe niecierpki to zaryzykuję i kupię Zobaczymy jak sobie poradzą u mnie. O pelargoniach też myślałam w podobny sposób. One w donicach na tarasie w pochmurne zimne lato nie chciały mi za bardzo kwitnąć więc też nie wiem jakby im się podobało w gruncie pod gołym niebem. Może też spróbuję i kupię kilka sztuk. Najwyżej w środku sezonu będę zmieniała na petunie
Masakra0888 małe latarenki mam umieszczone w całym ogrodzie oprócz tego na kamieniach rozstawiam także świece. Nocą ogród wygląda bardzo romantycznie
Dorotko nam zapalonym różomaniaczkom takie widoki nie znudzą się chyba nigdy. Właśnie zamówiłam 3 Lavender Ice.
Jola myślałam również o begoniach, ale one to koniecznie muszą mieć półcień. Ostre słońce po przypala im z pewnością liście i kwiaty.
Alu ja po zeszłorocznych rewolucjach nie miałam już nawet sił myśleć o cebulkach. Jak nic będę sobie pluła w brodę, że mi się nie chciało. Dziękuję za ciepłe słowa. Nieskromnie przyznam, że w czerwcu widok mojego ogrodu i mnie zachwycił. Róże wreszcie pokazały na co je stać. Nie mogłam wyjść z podziwu.
Gosiu Maju
Ewo przykro mi, ale jakoś mi nic nie przychodzi do głowy. Przejrzałam, niektóre odmiany, ale wszystkie są w kolorze różu. Biała płożąca może być Swany, ale raczej bym jej nie polecała. Ala mówiła , że bardzo się rozłazi, jest kująca i problematyczna w okiełznaniu.