Galeria Tofika :)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 lis 2007, o 13:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Toffy jeżeli storczyk z ostatniej twojej wypowiedzi miał już kwiaty z pokazanej pseudobylwy, a nowych przyrostów nie widać na zdjęciu, to troszke marnie . Gdzie nabyłaś swoją roślinkę ? Powinna mieć conajmniej 3, a najlepiej 4 takie pseudobulwy. Nie dzieli się takich roślin na pojedyńcze pseudobulwy . Jeżeli storczykowi nie przybędzie nowych przyrostów, które muszą osiągnąc wielkość poprzedniej pseudobulwy, nie będzie z tego kwiatów.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 lis 2007, o 13:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak, zgadza się, nie ma jeszcze nad czym płakać. Dorela ma rację, trzeba poczekać na nowe przyrosty. Stara przekwitła pseudobulwa ma prawo kurczyć się, delikatnie zmieniać kolor i moga żółknąć jej listki. Do tego wszystkiego jeszcze sprawdziłabym stan korzonków.
życzę w każdym razie całej masy młodych przyrostów .
życzę w każdym razie całej masy młodych przyrostów .
Hej hej, dziękuje za wszystkie porady
Wklejam dzisiaj dwa zdjęcia
Ten co miał pączki nareszcie się otworzył i podczas robienia zdjęcia znalazłam dwa nowe przyrostki, ale nie wiem na razie co to jest, raczej wygląda to na liście, ale i tak się cieszę.
A no i znalazłam nazwę najbardziej pasuje mi Miltonidium Hawaiian Sunset ma takie same kwiaty, jak się mylę poprawcie
Wklejam dzisiaj dwa zdjęcia
Ten co miał pączki nareszcie się otworzył i podczas robienia zdjęcia znalazłam dwa nowe przyrostki, ale nie wiem na razie co to jest, raczej wygląda to na liście, ale i tak się cieszę.
A no i znalazłam nazwę najbardziej pasuje mi Miltonidium Hawaiian Sunset ma takie same kwiaty, jak się mylę poprawcie