Pelargonia - wysiew nasion Cz.3
- Andzia1967
- 200p
- Od: 1 kwie 2013, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pelargonia - wysiew nasion cz.2
Dzisiaj już nieco lepsze fotki , niestety nie wszystkich ,bo reszta jest na drugim parapecie .W sumie mam zwisające , mix , różowe , łososiowe i ciemny róż od Legutki . Białe są z sadzonek pobranych z zeszłorocznej pelargonii. Mam nadzieje ,że będę miała czym obsadzić skrzyneczki na balkonie. Pozdrawiam Ania
- gosiak132
- 100p
- Od: 21 wrz 2013, o 23:22
Re: Pelargonie z nasion
Witam. To ja też pochwale się swoim siewem pelargonii białej i łososiowej. . Po 3 dniach łososiowa a tu już ma tydzień
Tylko białej jeszcze nie widać , ciekawa jestem czy jeszcze wyjdzie ?
Tylko białej jeszcze nie widać , ciekawa jestem czy jeszcze wyjdzie ?
Pozdrawiam Małgosia
Biała? to chyba marzenie .Tej to w sklepach nigdzie nie ma.
- gosiak132
- 100p
To moje posiane 2 lutego łososiowa wzeszła już po 3 dniach teraz wygląda tak ,a białej nie widać .W ziemi są od 8 dni. Mam pytanie czy jeszcze jest szansa że coś z niej będzie czy szukać innej?
Pozdrawiam Małgosia
- Andzia1967
- 200p
Teraz tylko czekać aż podrosną. Wczoraj delikatnie potraktowałam je odżywką -Humovitem bardzo rozcieńczonym. Zostało mi jeszcze do pobrania 12 sadzonek z białej ubiegłorocznej pelargonii, ale z tym zaczekam do końca lutego niech sobie podrosną na matecznej roślince.Miłego dnia życzę i pozdrawiam
Z moich dalszych siewów łososiowa posiana 3 lutego pierwsza wzeszła 8 lutego.
- gosiak132
- 100p
Moje na 10 nasionek łososiowej wzeszło 10 , biała na 9 nasionek na razie jest zero .
Czekam jeszcze dalej , ale czarno to widzę i z białej nic nie będzie . Jak myślicie będzie coś z tego
Czekam jeszcze dalej , ale czarno to widzę i z białej nic nie będzie . Jak myślicie będzie coś z tego
Pozdrawiam Małgosia
Ja również wysiałam pelargonie z firmy Legutko -na 12 sztuk wzeszło na razie tylko 6 sztuk i nadal czekam.
Pierwsze wzeszły po 3-4 dniach.
Nie wiem czy dokupić następną paczkę i znowu wysiać?
Potrzebuję 10 sadzonek.
Mam nadzieję ze będzie dobrze.
Kropka cudne masz sadzonki, chyba dzięki temu że już w styczniu wysiałaś.Brawo
Pierwsze wzeszły po 3-4 dniach.
Nie wiem czy dokupić następną paczkę i znowu wysiać?
Potrzebuję 10 sadzonek.
Mam nadzieję ze będzie dobrze.
Kropka cudne masz sadzonki, chyba dzięki temu że już w styczniu wysiałaś.Brawo
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 sty 2014, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy można jeszcze siać pelargonie, czy już za późno?
- Andzia1967
- 200p
W zeszłym roku siałam pelargonie około 17 lutego i bardzo szybko dogoniły te które wysiewały forumki w styczniu. Siej śmiało
-- 11 lut 2015, o 20:56 --
doris209 Twoje są bardzo ładne i wyglądają na silne .Moje były w tej fazie bardziej wyciągnięte , bo było za mało słoneczka. Jakoś się wzięły dopiero jak przesadziłam je po same liścienie. Pozdrawiam Ania
-- 11 lut 2015, o 20:56 --
doris209 Twoje są bardzo ładne i wyglądają na silne .Moje były w tej fazie bardziej wyciągnięte , bo było za mało słoneczka. Jakoś się wzięły dopiero jak przesadziłam je po same liścienie. Pozdrawiam Ania
- gaura
- 500p
- Od: 14 lut 2013, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z moich wysianych (Raspberry Ripple, białe i mix) nie wyrosło nic, choć moczyłam, trzymałam w ciepełku pod folią
Cierpliwość się skończyła kilka dni temu, wygrzebałam co się dało z pudełeczek i wrzuciłam do wody. Dziś się ucieszyłam, bo dwa nasionka białej puściły kiełki, włożyłam do ziemi. Może choć tak się da uzyskać kilka roślinek
Cierpliwość się skończyła kilka dni temu, wygrzebałam co się dało z pudełeczek i wrzuciłam do wody. Dziś się ucieszyłam, bo dwa nasionka białej puściły kiełki, włożyłam do ziemi. Może choć tak się da uzyskać kilka roślinek
Pozdrawiam, Kasia