Parapet (cienisty) Hirusana - prośba o poradę.
Parapet (cienisty) Hirusana - prośba o poradę.
Witam serdecznie, przez kilka lat byłem mniej aktywny jeśli chodzi o rośliny doniczkowej, jednak nie oznacza to że porzuciłem miłość do kwiatów. Niestety stancja którą wynajmuję jest nieprzychylna kwiatom. Aktualnie wraz z M. zastanawiamy się nad założeniem parapetu ukwieconego. Słońce na parapecie jest do 11 maksymalnie 12 i jest słońcem przyćmionym drzewami i blokiem, następnie słońce na parapecie jest wieczorem. Czy moglibyście mi polecić jakieś rośliny na taki rodzaj parapetu? Najlepiej wieloletnie kwitnące.
-
- 100p
- Od: 14 wrz 2011, o 22:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Balkon Hirusana - prośba o poradę.
Balkon od wschodu czy północy?
Z r. ozdobnych z kwiatów powinny się sprawdzić begonia bulwiasta, lobelia przylądkowa, fuksja, żeniszek meksykański, niecierpek walleriana, pierwiosnki i niezapominajki.
Z r. ozdobnych z kwiatów powinny się sprawdzić begonia bulwiasta, lobelia przylądkowa, fuksja, żeniszek meksykański, niecierpek walleriana, pierwiosnki i niezapominajki.
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
To w końcu chodzi o balkon, czy o parapet?
Parapet, przepraszam Was najmocniej ;: 3tworząc post jednocześnie coś innego musiało zaprzątnąć mi głowę. Chodzi o parapet od wschodu.
- norbert76
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2011, o 14:36
Wschodni parapet na pewno? Coś musi być nie tak, bo na wschodniej wystawie nie pojawia się słońce wieczorem.
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Re: Parapet (cienisty) Hirusana - prośba o poradę.
Po ustaleniach z naszym cierpliwym administratorem (norbert76) ustaliliśmy, że jest to parapet południowy