Kawałek szczęścia
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kawałek szczęścia
Chyba zmienię im ziemię i może doniczki też a i na inne okno postawię z większą ilością słonecznych promieni. Może masz rację. 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ASIU, zapomniałam dopisać: dzisiaj usiłowałam się dopytać, kiedy ewentualnie można spodziewać się dostawy szklarenek. Ciężko było znależć osobę kompetentną. Ostatecznie powiedziano mi, że nie wiadomo, czy w ogóle będą, bo zmienili dostawców. Jednak nie odpuszczę i będę sprawdzać. 

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Misiu spróbuj, może właśnie ziemia nowa też pomoże.
Lucynko, dziękuję za informacje. Poczekamy.
Lucynko, dziękuję za informacje. Poczekamy.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
A ja właśnie dziś odnalazłam takie cztery z Li.., co to mi H kupił w zeszłym roku! Mogę kolejne zasiewy planować... 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- cyganka77
Witam niedzielnie.
Renatko czyli siejemy
.
No to ja pokażę, jak wygląda mój największy grudnik. Jeszcze mu daleko do potwora, ale widać, że całkiem sobie dobrze radzi.

Biały ponownie zakwitł
.

Swoje piękno pokazał nowy skrętnik
.

I maleńka nowość na walentynki, takiego kwiatka jeszcze nie mam w swojej kolekcji
.

Z garażu przyniosłam skrzynkę z resztami pelargonii. Zmarniały pod pudłami i nie będę mówić, czyja to wina, bo się dowie i nic w ogrodzie nie zrobi
. Zaczęłam je reanimować, raczej z marnym skutkiem, ale z ziemi wyrastają niewiadomego pochodzenia siewki. Jestem ciekawa, co z nich wyrośnie, bo różne kwiatki były w skrzynkach.

No i na koniec to, co najszybciej wykiełkowało - poziomki
. Ledwo widoczne, ale już są
.

Nie wiem, czy pokazywałam tutaj naszą nową lokatorkę. Teraz trzeba uważać na pojemniki z zasiewami, bo lubi rozkładać się na parapetach
.

Pozdrawiam serdecznie i do następnego razu
.
Renatko czyli siejemy

No to ja pokażę, jak wygląda mój największy grudnik. Jeszcze mu daleko do potwora, ale widać, że całkiem sobie dobrze radzi.
Biały ponownie zakwitł

Swoje piękno pokazał nowy skrętnik

I maleńka nowość na walentynki, takiego kwiatka jeszcze nie mam w swojej kolekcji

Z garażu przyniosłam skrzynkę z resztami pelargonii. Zmarniały pod pudłami i nie będę mówić, czyja to wina, bo się dowie i nic w ogrodzie nie zrobi

No i na koniec to, co najszybciej wykiełkowało - poziomki

Nie wiem, czy pokazywałam tutaj naszą nową lokatorkę. Teraz trzeba uważać na pojemniki z zasiewami, bo lubi rozkładać się na parapetach

Pozdrawiam serdecznie i do następnego razu

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
O jaka ładna lokatorka he, he a do mnie do okna kuchennego zagląda wielki cudny czarny kot. Dziś tak mi się przyglądał ciekawie ale jak zaczęłam uchylać okna to uciekł.
Ciekawe co a siewki , a grudnik masz już ładny i kwitnie
Ciekawe co a siewki , a grudnik masz już ładny i kwitnie

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Asiu moja krajanko 
Przyszłam z rewizytą do Ciebie i na niedzielny spacer po ogródku.
Jakie masz plany na najbliższy sezon?
Pozdrawiam

Przyszłam z rewizytą do Ciebie i na niedzielny spacer po ogródku.

Jakie masz plany na najbliższy sezon?
Pozdrawiam

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ASIU - lokatorka prima sort!
Jednak z roślinkami musisz zacząć uważać, bo kiciulki lubią sobie w nich pobuszować.
A swoją drogą : kici jakoś można wiele wybaczyć.
Ciekawe, skąd się to bierze???

Jednak z roślinkami musisz zacząć uważać, bo kiciulki lubią sobie w nich pobuszować.

A swoją drogą : kici jakoś można wiele wybaczyć.

Pozdrawiam. Lucyna
- cyganka77
Misiu u naszych sąsiadów jest pięć dużych kotów. Na wołanie nie reagują, ale jak tylko zobaczą, że jest jedzenie to od razu biegną. Nie mamy teraz psa i wszelkie resztki wyjadają właśnie te koty. Przychodzą na taras i wpatrują się w naszego kociaka. Czasami siadają na parapecie i oglądają telewizor. Chyba zaczniemy pobierać opłaty za wyżywienie i kino
. Będzie na nowe roślinki
.
Witaj Sylwio w moich progach
. Jakie mam plany na ten sezon? Planów jest dużo, tylko ciekawe, jak pójdzie realizacja. Jesteśmy na etapie odbioru domu, a to też kosztowna inwestycja, niestety konieczna. Do tego za "momencik" ma być prąd, więc też pójdzie kasa. W tym roku chcemy zrobić taras, a ogrodniczo okolica tarasu i domu i ogrodzenie przynajmniej od tej strony, gdzie jest już początek ogrodu, żeby móc dalej robić nasadzenia. Zobaczymy, co wyjdzie z naszych planów
.
Aniu mam kilka nowych odmian, na razie zakwitł drugi. Jeszcze są małe, bo mają po dwa listki, ale widać, że się przyjęły. Z dużych mam różowe i białe i pewnie nie długo będę rozsadzać, bo już ciasno w doniczkach.
Lucynko, żebyś wiedziała
. Gdy nas nie ma to kicia urzęduje w kotłowni, bo szkoda mi kwiatów.

Witaj Sylwio w moich progach

Aniu mam kilka nowych odmian, na razie zakwitł drugi. Jeszcze są małe, bo mają po dwa listki, ale widać, że się przyjęły. Z dużych mam różowe i białe i pewnie nie długo będę rozsadzać, bo już ciasno w doniczkach.
Lucynko, żebyś wiedziała

- kris11
- 200p
- Od: 28 lut 2012, o 20:17
Ładny kot
ale to chyba inny niż ten co w bloku miałaś?
wczoraj byłam w Mińsku Maz. u przyjaciółki, i zobaczyłam piwoniowe kiełki bordowe, tak z 1 cm. już miały....
czytałam w wiadomościach, że pierwszy bocian już jest

ale to chyba inny niż ten co w bloku miałaś?
wczoraj byłam w Mińsku Maz. u przyjaciółki, i zobaczyłam piwoniowe kiełki bordowe, tak z 1 cm. już miały....
czytałam w wiadomościach, że pierwszy bocian już jest

Pozdrawiam- Marzena
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Asiu! Mój H patrzy się na mnie ze specyficznym wyrazem twarzy, gdy co chwila zaglądam do szklarenki, a nie minęła jeszcze doba od wysiewu...
Oj sama wiem, że tam jeszcze nic nie ma, ale ma już gdzie zaglądać!

Oj sama wiem, że tam jeszcze nic nie ma, ale ma już gdzie zaglądać!

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...

- cyganka77
Marzenko nie ten sam. 1 listopada tamta kotka zaginęła. Dziwne, bo pisałam, że przez płot jest 5 i żaden nie zginął, a naszej nie ma. Szukaliśmy, pytaliśmy, nikt nie widział. U mnie jeszcze piwonie nie wychodzą, ale coś z nimi nie tak, bo nie rosną w ogóle, tak 20 cm nad ziemią i koniec. Trzeba zmienić im miejscówkę. Inne oznaki wiosny już są, więc to chyba już tak wszędzie.
Renatko ja też zaglądam. Przecież tam już powinno coś być
.
Renatko ja też zaglądam. Przecież tam już powinno coś być

- kris11
- 200p
- Od: 28 lut 2012, o 20:17
Oj, to szkoda kici.....może komuś się spodobała?
jak ja Wam zazdroszczę szklarenek i tego siania, doświetlania itp....... przechodziłam to kilka lat z rzędu, z lepszym lub gorszym skutkiem
ale teraz mam baaaardzo niedobrego kota, i nie ma mowy o szklarenkach bo i tak codziennie kilka donic spada z hukiem...okropnie niedobry jest....
w piwnicy sobie oglądam puste szklarenki
Asiu, może przesadź peonie w lepszą ziemię i płycej?
jak ja Wam zazdroszczę szklarenek i tego siania, doświetlania itp....... przechodziłam to kilka lat z rzędu, z lepszym lub gorszym skutkiem

ale teraz mam baaaardzo niedobrego kota, i nie ma mowy o szklarenkach bo i tak codziennie kilka donic spada z hukiem...okropnie niedobry jest....
w piwnicy sobie oglądam puste szklarenki

Asiu, może przesadź peonie w lepszą ziemię i płycej?
Pozdrawiam- Marzena
- cyganka77
Marzenko szkoda. Długo nie mogłam się z tym pogodzić. Teraz jest drugi, na razie młodziak i śpioch.
Jest jakaś radość z tego siania, codziennego oglądania, dogadzania, a potem sadzenia.
Z peoniami tak zrobię, zmienię miejscówkę, podsypię lepszej ziemi i na pewno płycej.
Jest jakaś radość z tego siania, codziennego oglądania, dogadzania, a potem sadzenia.
Z peoniami tak zrobię, zmienię miejscówkę, podsypię lepszej ziemi i na pewno płycej.