Kawałeczek słońca na ziemi
- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kawałeczek słońca na ziemi
Witaj Zuza wpadłam i ja jak obiecałam. Matko myślałam że załapie się na pierwszą stronę a tu już 4 no no no a ja oczywiście bawiłam się w Przemyślu u kuzyna zamiast śledzić FO. Pięknie Twój ogród się zmieniał a wiosną w zeszłym roku był już całkiem dojrzały jak na te 3 lata. Mąż złota rączka, donice super. Altana też pięknie się prezentuje. Ale w oko oczywiście rzuciła się mi serduszka okazałe. Pozdrawiam i czekam na więcej zdjęć.
- Koleszko
- 500p
- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Pięknie .
Rabaty bardzo fajnie dopracowane , ścieżki również .
Sporo masz fajnych roślinek i wszystko jest takie przemyślane .
Iglaki górą . 

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Wpadłam i ja:)
Wszystko pięknie przemyślane i rabatki super. Jestem ciekawa co szykuje się w nowym sezonie. Będę zaglądać i podziwiać

Wpadłam i ja:)
Wszystko pięknie przemyślane i rabatki super. Jestem ciekawa co szykuje się w nowym sezonie. Będę zaglądać i podziwiać

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
I pomyśleć, że nie chciałaś swojego wątku założyć!
Cudownie u Ciebie. Tak jak zostało powiedziane wyżej: tak elegancko.
Em super wymyślił rozwiązanie z koszeniem. Trzeba sobie życie ułatwiać.
Fajnie by tam, w tym powstałym żwirku wyglądały miniaturowe hortensje w szpalerze, typu Bobo czy Little Lime.
Piękne zdjęcie serduszki z tulipanami.

Cudownie u Ciebie. Tak jak zostało powiedziane wyżej: tak elegancko.

Em super wymyślił rozwiązanie z koszeniem. Trzeba sobie życie ułatwiać.

Piękne zdjęcie serduszki z tulipanami.
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękną wiosnę miałaś
Do czosnków i koron cesarskich to i ja nie mam szczęścia,ale nie poddaję się i co roku sadzę 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Witaj Asiu
Faktycznie mam szczęście z męża majsterkowicza
U nas role podzielone -ja wymyślam, eM konstruuje, ja maluję, razem stawiamy
W 2014 powstały jeszcze dwie rabaty i dwie mini rabatki z wygryzionego trawnika z dwóch stron altany. Zdjęcia odszukam i wstawię.
Aniu witaj i Ty u mnie
Oczywiście musi być czas i na zabawę i na Fo
Serduszka faktycznie pięknie w zeszłym roku kwitła. Mam jeszcze białą, ale kupiona w zeszłym roku jeszcze malutka była.
Pawle, hehe faktycznie iglaki górą, ale jestem na dobrej drodze do zmiany tego stanu
Witaj Sylwio
Oczywiście wpadaj do mnie, zapraszam serdecznie
Anka,
a mi się i tak wydaje, że to tylko na zdjęciach tak lepiej niż w rzeczywistości wygląda.
Zauważyłaś zdjęcie serduszki z tulipanami - tam za nimi jest kratka. Po drugiej stronie róża NewDawn (do końca nie jestem pewna - czy ona kwiaty w pąkach ma żółte, a dopiero białe jak się otworzą?) W tym roku chcę tam zrobić miejscówkę też dla powojników
Co do żwirku to jest już tam juca która dość się rozrosła, a w tym roku w LM kupiłam trytomę, która ma mieć też tam miejscówkę.
Mam tylko nadzieję że mi jej nie wywieje, bo to trochę wietrzna miejscówka. Hmm, pomyślę jeszcze.
-- 15 lut 2015, o 22:35 --
Mireczko,
ja się też nie poddaję i w tym roku kupione lilie w koszyczkach posadzę, żeby znów mi nie zniknęły.
Zobaczymy kto wygra

Faktycznie mam szczęście z męża majsterkowicza

W 2014 powstały jeszcze dwie rabaty i dwie mini rabatki z wygryzionego trawnika z dwóch stron altany. Zdjęcia odszukam i wstawię.
Aniu witaj i Ty u mnie

Oczywiście musi być czas i na zabawę i na Fo

Serduszka faktycznie pięknie w zeszłym roku kwitła. Mam jeszcze białą, ale kupiona w zeszłym roku jeszcze malutka była.
Pawle, hehe faktycznie iglaki górą, ale jestem na dobrej drodze do zmiany tego stanu

Witaj Sylwio
Oczywiście wpadaj do mnie, zapraszam serdecznie

Anka,
a mi się i tak wydaje, że to tylko na zdjęciach tak lepiej niż w rzeczywistości wygląda.
Zauważyłaś zdjęcie serduszki z tulipanami - tam za nimi jest kratka. Po drugiej stronie róża NewDawn (do końca nie jestem pewna - czy ona kwiaty w pąkach ma żółte, a dopiero białe jak się otworzą?) W tym roku chcę tam zrobić miejscówkę też dla powojników

Co do żwirku to jest już tam juca która dość się rozrosła, a w tym roku w LM kupiłam trytomę, która ma mieć też tam miejscówkę.
Mam tylko nadzieję że mi jej nie wywieje, bo to trochę wietrzna miejscówka. Hmm, pomyślę jeszcze.
-- 15 lut 2015, o 22:35 --
Mireczko,
ja się też nie poddaję i w tym roku kupione lilie w koszyczkach posadzę, żeby znów mi nie zniknęły.
Zobaczymy kto wygra

- sweetdaisy
Anka
Zapomniałam dodać, że ten mój ogród to jak w temacie - "kawałek słońca na ziemi" - czytaj: istna patelnia latem od rana do wieczora, południowa wystawa. Hortensje w tym miejscu o którym piszesz nie dadzą rady, jak je sadzę to szukam choć trochę cienia rzucanego od thuj lub altany
Zapomniałam dodać, że ten mój ogród to jak w temacie - "kawałek słońca na ziemi" - czytaj: istna patelnia latem od rana do wieczora, południowa wystawa. Hortensje w tym miejscu o którym piszesz nie dadzą rady, jak je sadzę to szukam choć trochę cienia rzucanego od thuj lub altany

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Zuziu, przybiegłam i ja, fajnie, że wreszcie otworzyłaś swój wątek, a wiesz, że dla mnie również trzynastka była zawsze szczęśliwa, teraz też pokładam wielkie nadzieje w rozmowie kwalifikacyjnej na której byłam właśnie w piątek trzynastego, pożyjemy zobaczymy. Piszesz, że Twój ogródek niewielki, ale na przedstawionych zdjęciach mały się nie wydaje, zdradzisz tę tajemnicę ile ma metrów? Pięknie zaaranżowane rabaty, widać, że wszystko przemyślane i dogadane, fajnie mieć taką wspólną pasję, u mnie wygląda to zupełnie tak samo, czy ja dobrze widzę rosnącą jukkę w białych kamyczkach?
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Ciągle odkrywam na forum nowe piękne ogrody, Twój chociaż młody, jest doskonale przemyślany i pięknie realizowany

Rabatka meduza, super się prezentuje,fajne dodatki ogrodowe, mąż Ci robi

Serduszka okazała, u mnie coś nie chce rosnąć,będę próbować jeszcze w tym roku, może jej w końcu spasuje.Pozdrawiam

- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Zuziu piękny masz ogród
Widać jak dużo pracy i miłości w niego włożyliście
Urzekła mnie hortensja posadzona w trójkątnej rabacie,wiesz może jaka to odmiana? (pytam bo wcale nie planuję dokupić kolejnej
)

- sweetdaisy
Witajcie Ilonko i Krysiu!
Ilonko, trzymam kciuki za twoją nową pracę - jeśli masz tak jak ja z tym piątkiem 13, to wszystko na pewno pójdzie po Twojej myśli
Co do powierzchni - moja działeczka ma ok 5 arów, ale dużą część zajmuje dom z garażem i podjazdem, a teraz jeszcze część ziemi "zjadła" altana.
Ale masz oko -w kamyszkach faktycznie jest juka

Krysiu, dziękuję za miłe słowo. U mnie serduszka rośnie bezproblemowo. Rano ma pełne słońce a po południu jest lekko ocieniona przez drewnianą kratkę. Ziemię ma przepuszczalną, ale jakoś specjalnie o nią nie dbam
Aniu, hortensja to grandiflora - teraz prowadzona na pniu - na tamtym zdjęciu jeszcze w formie krzewu.
Ilonko, trzymam kciuki za twoją nową pracę - jeśli masz tak jak ja z tym piątkiem 13, to wszystko na pewno pójdzie po Twojej myśli

Co do powierzchni - moja działeczka ma ok 5 arów, ale dużą część zajmuje dom z garażem i podjazdem, a teraz jeszcze część ziemi "zjadła" altana.
Ale masz oko -w kamyszkach faktycznie jest juka

Krysiu, dziękuję za miłe słowo. U mnie serduszka rośnie bezproblemowo. Rano ma pełne słońce a po południu jest lekko ocieniona przez drewnianą kratkę. Ziemię ma przepuszczalną, ale jakoś specjalnie o nią nie dbam

Aniu, hortensja to grandiflora - teraz prowadzona na pniu - na tamtym zdjęciu jeszcze w formie krzewu.
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Zuza, wpadłam do ciebie z rewizytą
Świetnie wybrnęliście z meduzowej rabaty, faktycznie koszenie wokół jej granic to podchodziło pod konkurs precyzyjności
. Teraz takie żwirowe rabaty są bardzo popularne i fajnie ożywiają ogród, a juka na niej wygląda genialnie, proponuję posadzić do towarzystwa Trytomę

- sweetdaisy
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ach, ZUZA, coraz bardziej mi się u Ciebie podoba.
Fantastycznie pomyślane rabaty.

Fantastycznie pomyślane rabaty.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Zuza, obrzeża z kostki super wyglądają, jak je układasz? Bezpośrednio na gruncie czy jakaś podsypka? Rabaty bardzo eleganckie