Lobelia cz.3
-
- 200p
- Od: 25 kwie 2014, o 18:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Lobelia cz.3
A co to za otoczkowane nasiona i gdzie to kupić?
Pozdrawiam Ola Spadł bąk na strąk, a strąk na pąk. Pękł pąk, pękł strąk, a bąk się zląkł.
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
-
- 200p
Dużo masz ich w doniczkach, czy będziesz je pikowała, czy już tak zostaną? Pytam, ponieważ nie wiem co robić z moimi. Widziałam, że Zibi ma po 2 sztuki i podziwiam go za cierpliwość przy pikowaniu.
Pozdrawiam Ola Spadł bąk na strąk, a strąk na pąk. Pękł pąk, pękł strąk, a bąk się zląkł.
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
Myślałam że wyrosną w mniejszych ilościach i zostaną tak do maja, ale są za gęsto myślę że poprzecinam kępki na 4 części ale to jak będą sporo większe.
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z lobelią nie ma się co spieszyć z pikowaniem. One ładnie znoszą pikowanie w każdej fazie, a po co z takimi małymi bźdzągami się męczyć? Dać im trochę podrosnąć i potem pikować na spokojnie.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
-
- 100p
- Od: 13 lut 2015, o 13:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja mam pytanie.
Podczas obserwacji dzisiejszych lobelek zauważyłam iż te które sama zebrałam ze zwisającej białej 2 szt. ma 3 liście o:
A że wątpiłam w moc mego zbioru to kupiłam w sklepie nasionka lobeli przylądkowej i ona ma tylko dwa listki.
Czy też tak macie?
Czy tylko ja mam mutanta?
Podczas obserwacji dzisiejszych lobelek zauważyłam iż te które sama zebrałam ze zwisającej białej 2 szt. ma 3 liście o:
A że wątpiłam w moc mego zbioru to kupiłam w sklepie nasionka lobeli przylądkowej i ona ma tylko dwa listki.
Czy też tak macie?
Czy tylko ja mam mutanta?
Gdy czasem musisz się zatrzymać
Pozdrawiam Agnieszka
Pozdrawiam Agnieszka
Nie przejmuj się moja I partia lobelki tak nie ma ale dla przykładu siewki granata niektóre mają.
-
- 200p
Moje zaczynają mieć trzeciego listka, a niektóre następną parę. Pewnie to już tak jest
- Zibi_41
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2010, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nasiona otoczkowane to selekcjonowane nasiona pokryte specjalną substancją , przez co są większe. Niektore otoczki rozpadają się w czasie kiełkowania , niektóre rozpuszczają w kontakcie z wodą ale wszystkie zawierają pewną ilość substancji odżywczych. Można je kupić w dobrych centrach ogrodniczych lub firmach zaopatrujących ogrodników , one niestety określają minimalną ilość opakowań w zamówieniu. Moje kupuję w Vitroflorze .aloz pisze:A co to za otoczkowane nasiona i gdzie to kupić?
Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
-
- 200p
Zibi bardzo dziękuję za odpowiedź. Niestety chyba będę musiała zostać przy "pospolitych" nieotoczkowanych nasionkach. No cóż sprawię sobie mocniejszą lupę Ale jak będę w sklepach ogrodniczych to popytam może się jakieś lepsze warunki do siania znajdą
-
- 10p - Początkujący
- Od: 28 wrz 2014, o 22:57
Ojej.. na opakowaniu mam informację żeby siać na początku marca... a tu proszę niektórzy już posiadają male roślinki. W weekend biorę się za wysiew moich
Daniel
- joannamm
- 500p
- Od: 27 lut 2013, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
paprotka882 Jakie wymiary mają pojedyncze komory, w których wysiałaś lobelię?