Włosy- piękne i zdrowe

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
czarna_porzeczka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 16 wrz 2008, o 11:20

Post »

marela pisze:Akurat teraz jestem w trakcie rekonwalenscencji po długiej chorobie i kilku operacjach. Włosy wypadały mi niesamowicie, pojawiło się też sporo siwych, nawet fryzjerka nie zgodziła się ,żeby je pomalować. Zastosowałam stary, sprawdzony sposób, o którym już wcześniej pisaliście. Przed każdym myciem nakładam papkę z 1 żóltka i 1 łyżeczki olejku rycynowego, nic więcej. Mocno wcieram w skórę głowy, potem zakładam na pół godziny worek foliowy i dodatkowo okręcam ręcznikiem. Efekt--mam wianuszek nowych włosów , tak jakbym miała grzywkę, włosy są mocniejsze, widocznie wzrosła ich grubość, a siwe powypadały. Do tego codziennie piję herbatke ze skrzypu z jedna łyżeczką ziół szwedzkich. :D
Dokładnie łyżeczka oleju rycynowego + 1 żółtko, do tego ja dodaję trochę opisywanej wcześniej odżywki WAX. Mieszam składniki nakładam na głowę, wsuwam na czuprynę worek foliowy, a na to ręcznik. Kładę się do wanny, otwieram gazetę i siedzę godzinę (to leżenie w wannie oczywiście konieczne nie jest :D ). Spłukujemy, a potem myjemy włosy szamponem, bo będą tłuste po olejku. Po tym zabiegu rzeczywiście włosy są silniejsze i grubsze.
Najpiękniejsze co posiadam, to wszystko - co było było kiedyś "niemożliwe".
Opryskiwacze-Marolex
Awatar użytkownika
beholderka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 4 lis 2006, o 00:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Miłe panie nie ma lepszego sposobu jak podajecie.Słyszałam, nie stosowałam,ale ponoć rewelacja.Przypomniałyście mi i muszę wypróbować na swoich ładnych włosach,a że mam długie to dwa,trzy żółteczka.Dziękuję za przypomnienie tego przepisu.Pozdrawiam serdecznie. :D
beholderka :)
Opryskiwacze-Marolex
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie. Jestem fryzjerką i pomimo tego, że znam wiele preparatów hamujących wypadanie włosów i odbudowujących ich strukturę to i tak stosuję naturalne sposoby walki z tymi problemami o których piszecie. Fakt, że naturalne kuracje trwaja długo, ale efekt jest 100% lepszy niż po chemicznych środkach. Zabiegi oferowane przez wszystkie renomowane firmy fryzjerskie dają szybki efekt, jednak minusem jest to że trzeba je często powtarzać i są drogie.
Natura górą :D
Opryskiwacze-Marolex
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Polecam forumWizaż To kompendium wiedzu na ten temat!
i na przekór polecę...chemię :D Seria "Mleczko Królewskie" L'Oreala! Rewelacja przesuszonych, farbowanych włosów.
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Opryskiwacze-Marolex
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Dokładnie łyżeczka oleju rycynowego + 1 żółtko, do tego ja dodaję trochę opisywanej wcześniej odżywki WAX. Mieszam składniki nakładam na głowę, wsuwam na czuprynę worek foliowy, a na to ręcznik. Kładę się do wanny, otwieram gazetę i siedzę godzinę (to leżenie w wannie oczywiście konieczne nie jest :D ). Spłukujemy, a potem myjemy włosy szamponem, bo będą tłuste po olejku. Po tym zabiegu rzeczywiście włosy są silniejsze i grubsze.
to siedzenie koniecznie nie jest, ale jakież przyjemne :D :shock: - mam stosik wysokich obcasów, muszę wypróbować bo coś mi włosy zaczęły wypadać - a i w międzyczasie maseczkę na pyska i prawie jak SPA

coś mi nie wyszło z cytoatem od Czarnej Porzeczki sorki
Opryskiwacze-Marolex
Awatar użytkownika
Haniafrania
50p
50p
Od: 1 paź 2008, o 18:05

Post »

Widze ze nie tylko ja lubie dbac o wlosy ale jestem strasznie leniwa zeby robic sobie jakies specyfiki na wlosy i ide na latwizne kupuje sobie szmpony z tzw wyzszej polki takich jak Kerastas albo Biosilk :) Jedna firma drozsza od drugiej ale ja naprawde polecam wlosy blyszcza pieknie sie ukladaja nie trzeba duzo lac szamponu zeby uzyskac piane no i duzo mniej wypada wlosow :)
Opryskiwacze-Marolex
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p
Od: 22 wrz 2008, o 17:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Z gotowych specyfików polecam - jedwab. Kupić go można w salonach fryzjerskich jest też na allegro.
Opryskiwacze-Marolex
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

kupiłam nafte i olejek rycynowy dzis maska na ryjku i włosach!
Opryskiwacze-Marolex
Awatar użytkownika
Renia 4
200p
200p
Od: 5 paź 2008, o 17:49

Post »

Na wypadające włosy nie ma (wg mnie oczywiście) lepszego leku jak OEPAROL-olejek z wiesiolka. Łykasz 1 sztukę dziennie i po sprawie. Dla osob pracujących polecam, bo ta nafta jednak trochę "pachnie", choćby i 2 razy głowę myć. A dla Menów- golimy, Panowie, wygoda i więcej miejsca do całowania... ;:109
Pozdrawiam wiosennie
Opryskiwacze-Marolex
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Na puszące się włosy, przesuszone itd dobrze jets spłukiwać zimną wodą, ZIMNĄ - czyli letnią, bo ja na poc zątku lałam całkiem zimną w grudniu bodajże i zmroziła mi się głowa :?
Naprawdę, włosy są w lepszej kondycji.
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Opryskiwacze-Marolex
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

BEATA55555 pisze:Z gotowych specyfików polecam - jedwab. Kupić go można w salonach fryzjerskich jest też na allegro.
Nie tylko w salonach i na Allegro.
Doskonały jest jedwab Farouk-a dostępny w drogeriach. Koszt małej buteleczki to 8 zł. Z czerwoną nakrętką - do włosów poddawanych zabiegom termicznym-lokówki, prostownice itp. a zbiałą nakrętką do stosowania na codzień. :D
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Opryskiwacze-Marolex
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jedwab - polecam

Gliss Kur - odżywka w płynie - też polecam włosy są grubsze i połyskują - oczywiscie trzeba stosować częsciej niż 1 raz

a tak w ogóle należy się dobrze odżywiać- dobrze nakarmione cebulki - piękne włosy
Opryskiwacze-Marolex
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Piękne zdrowe włosy

Post »

może macie jakieś przepisy żeby włosy nie wypadały i były zdrowe i piękne ?
Opryskiwacze-Marolex
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”