POZDRAWIAM AGNIESZKA "Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy, łagodzi gniew, namiętności i daje przyjemność, która jest przedsmakiem raju"
Piękny zakątek.
Na krety polecam siatkę, trzeba ją położyć poniżej poziomu systemu korzeniowego traw, przysypać ziemią,przymocować palikami i rozłożyć trawę lub wysiać.Najlepiej wykonać tą czynność przed założeniem trawnika, ale można też w przypadku zniszczonych tylko trzeba usunąć rosnącą już trawę.
Dzięki za odwiedzinki i dobre rady EDITO TULAP Kocham japonskie ogrody i powolutku daze aby je choc odrobine przypoimnal moj ogrod.Bardzo sie ucieszylam ze to zauwazyles.
Dzis zrobilam maly przeglad na przedwiosniu w moim ogrodzie i dodaje kilka fotek.Nawet wszystko ladnie sie przetrzymalo poza razanecznikami troszke zlapalo im listki sa u mnie pierwsza zime i juz mam nauczke ze musze je lepiej zabezpieczyc na przyszlosc.
To moj nowy nabytek.
POZDRAWIAM AGNIESZKA "Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy, łagodzi gniew, namiętności i daje przyjemność, która jest przedsmakiem raju"
A TO MOJE NOWE DZIELO
Mieszkam nad stawami to taki dodatek mojego krajobrazu za plotkiem.
Skończyły mi się okrzyki zachwytu na początku zdania
Czy ty te iglaki sama strzyżesz?
I te juki
Ale ostatnie zdjęcia z nóg zwala
To jak w ogrodzie skończy Ci się miejsce to klony nad tymi jeziorkami sadź
TULAP
Dzięki za mile slowa,tak wszystkie iglaki itp strzyge sama od paru lat metoda prob i bledow.Pokaze ci ich wiecej tylko niektore na obecny stan nie wszystkie wygladaj dobrze, poniewaz opoznilam sie w lecie i nie przycielam wszystkich z braku czasu i teraz musze to nadrobic. EDITA
krajobraz teraz jeszcze nie zachwyca wiosna jest duzo ladniej,ale cos za cos zaby tak rechocza glosno ze czasem trudno zasnac
A tu kilka iglaczkow formowanych przeze mnie.Wiosna beda lepiej sie prezentowac niektore jeszcze nie podciete.
CZARNA SOSNA
Tu proba ciecia w spirale ale to jeszcze nie to moze efekt bedzie za jakis czas.Mam juz 2 toje nowe zaczne od nowa je ciac na wiosne.
BUKSZPANY NA PALIKU ale nie szczepione tylko prowadzone przeze mnie do uzyskania odpowiedniej wysokosci i przycinane w kule ,trwalo to kilka lat ale jestem w miare cierpliwa a czas niestety nieublagalnie szybko leci
Teraz probe podobna podjelam z TRZMIELINA
Sorki za nie przekrecone zdjecia ale cos mi tu nie wychodzi ich przekrecenie ,nie wiem co jest
Ogród niczym nie odbiega od zakładanych na zamówienie.
Mam pytanko Agnieszko,czy kończyłaś kurs lub szkołę w tym kierunku?
Ogród jest rewelacyjny, niektórzy to mają do tego talent.
Nie no co ty..calkiem inny kierunek, zywienie.Ale od malego uwielbialam otaczac sie pieknymi roslinami i chcialam wszystkie miec,znosilam mamie zaszczepki ze szkoly od kolezanek itp.robilam skalniaki.Teraz troszke wiecej czytam na ten temat podgladam rozne ogrody u innych i tak powolutku do celu.Jeszcze mi daleko do uzyskania efektu jak ja bym chciala, przewaznie checi sa ,tylko wiadomo. wszystko kosztuje ,ale malymi kroczkami do przodu.Dzięki za cieple slowa.
Pozdrawiam Agnieszka