Mój mały kawałek raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój mały kawałek raju

Post »

Czyli możliwe,że moje obserwacje są trafne, młoda roślina, musi sama najpierw się dobrze ukorzenić, żeby mogła wydać dzieci.
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysieńko :wit
Ależ zima u Ciebie ;:oj U nas dzisiaj pięknie świeciło słońce, całe popołudnie spędziłam w ogrodzie ;:138
Cudnie kwitnie Twoja hojka, pierwszy raz widzę taki kolor kwiatuszkó. Masz Ty rękę do kwiatów, nie tylko ogrodowych :)
Wrócę do tematu piwonii jeśli pozwolisz. Masz rację, kwitną stosunkowo krótko. Ale przy umiejętnym posadzeniu odmian, można cieszyć się ich dorodnymi kwiatami ok. półtora miesiąca, czyli od końca maja do początków lipca. Są to te miesiące, kiedy w ogrodzie niewiele kolorów cieszy oczy. Kiedyś źle mi się kojarzyły a pierwsze egzemplarze kupiłam dla mojej Mamusi, bo je uwielbiała. Z czasem sama się nimi zachwyciłam, a teraz nie wyobrażam sobie wiosny i ogrodu bez nich. Zwłaszcza, że mają tyle form i kolorów :)
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mireczko Hoja się jeszcze nie rozwinęła, to są pączusie, może dlatego tak pomyślałaś, że nie widziałaś, jak się rozwinie to wstawię zdjęcia. Ach te Piwonie, wiesz zamówiłam w doniczkach i myślę,że będzie okej, właśnie tak kupiłam moją pierwszą piwonie , w doniczce z kwiatem, zadołowalam, a wysadziłam dopiero początkiem września kwitnie co rok i pięknie się rozrasta. Masz rację jak się kupi kwitnące po kolei to rozciągnie się to w czasie. Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie mam ręki do hojek zawsze mi padają .Niedawno dostałam piękną ukorzenioną sadzonkę i widzę ,że i tym razem mi pada ;:174 Może tak samo jak paprocie nie lubią mojego mieszkania .U mnie kiedyś sama ukorzeniła się azalia nawet nie wiedziałam kiedy :roll: .Jednego roku patrzę, a ja mam 2 sadzonki tej samej azalii japońskiej :;230 Teraz kupiłam dahurską i ta ma gałązki na ziemi wiec może również sama się ukorzeni :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Krysiu jesteś kochana ;:196 już się bardzo cieszę i trzymam mocno kciuki żeby puściła korzonki ;:333
Mam jedną azalie pomarańczową , jesienią przeniosłam ją na nową działkę - może jej będzie tu lepiej ;:108
Spokojnej nocy życzę ;:19
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Azalia niesamowity kolorek ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ale żarówa z tej azalii! ;:oj Boska!
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Krysiu, witaj :wit
Piękny masz ogród, taki przemyślany i zadbany ;:333 a kwiatów tyle, że dech zapiera.
U mnie na razie góruje zieleń od iglaczków, ale powoli chcę to zmienić ;:108
Różą nostalgią urzekłaś mnie niesamowicie - jest na mojej liście koniecznych w tym roku do kupienia.
Niestety nie umiem jeszcze tak podobierać roślin, żeby zawsze coś kwitło.
Poodpatruję troszkę od Ciebie jeśli pozwolisz ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochani, ostatnio mniej czasu na FO mam, ale staram się co dzień zajrzeć i zobaczyć co się u Was dzieje i co widzę wszędzie oznaki wiosny, a u mnie śnieg zalega, pewnie będzie tak,ze u Was już róże będą kwitły, a u mnie dopiero wiosenne ;:223 pogoda ostatnio bardzo płata figle, zdjęcie wczorajszego dnia

Obrazek

Dzisiaj wcale nie wygląda lepiej, może na drzewach już nie ma śniegu, ale na podwórku jest :evil:

Teraz wiosenne wiadomości, 17 lutego wysiałam pierwszy raz lobelię i werbenę, wczoraj tak to wyglądało, cieszę się bardzo,że coś wyrosło, ciekawa jestem jak będzie z werbeną, czy przetrwa,z jednej torebeczki na dzien dzisiejszy wyszło mi około 20 siewek,spryskuje je dwa razy dziennie wodą,obracam, bo wyciągają się do światła, stoją na parapecie. Mam nadzieję,że coś z tego będzie :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Hiacynt takie ;:167 dla Was
Obrazek

Hoja rozwinięta dla Mireczki :)
Obrazek

Sweetdaisy Witaj Nowy Gościu, bardzo się cieszę, że mój ogród tak Ci się podoba ;:196
Róża Nostalgie mam od tamtego roku, też zachwyciłam się nią na FO, jest piękna.
Też dopracowuję swój ogród pod względem roślin kwitnących,Twój ogród piękny jest widziałam, tworzysz bardzo przemyślanie, u mnie jest trochę chaotycznie. Pozdrawiam.

Aniu Tak śliczna jest ta azalia, bardzo lubię te krzaczuszki ;:196

Karolinko ;:196

TereniuWitaj, czas pokaże jak tylko się ukorzeni ;:196

Jadziu Skoro tak łatwo się ukorzeniają, to będziemy robić sadzonki i się wymieniać, ja tak bardzo lubię azalie, te niziutkie właśnie. Co do Hoi, to ja jakoś wcale specjalnie o nią nie dbam, a kwitnie co rok i to ma sporo pączków, może jakiś łatwy egzemplarz mi się trafił :;230 Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Witaj Krysiu
Hojka cudowna, nierozwinięte kwiaty też ślicznie wyglądały
Zimy to Ci nie zazdroszczę ;:185
Moja lobelia podobnie wygląda :)
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Krysiu jak ja się cieszę,że u mnie już śniegu nie ma i mam nadzieję,że już nie będzie .Co prawda zapowiadają niskie temperatury i śnieg z deszczem i mam nadzieję,że w śnieg się nie zamieni.Wysiewy już masz ładne i sporo ich.Hiacynt cudny i na pewno masz piękny zapach w domu :)Miłego dnia.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Krysiu,u mnie było podobnie wczoraj ,więc szybko wiosny się nie doczekamy ;:223 ,dobrze ,że na parapecie coś mamy, Twoja hoja śliczna ,nasz górski klimat uczy nas cierpliwości,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Krysiu,
Piękna ta kwitnąca hoja, zawsze podobały mi się kwiaty tej rośliny.
Niestety nigdy nie miałam z nią do czynienia - jak często ona kwitnie i jak długo kwiat się utrzymuje?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”