Żeniszek meksykański (Ageratum houstonianum)
- ona1234
- 200p
- Od: 25 mar 2013, o 16:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Żeniszek
Wysiałam żeniszka 2lutego ze swoich nasion ale kiepsko wzszedł więc dziś wysiałam z nasion kupionych. Jest przepiękny. W zeszłym roku zapomniałam o nim . Ale w tym muszę go mieć.
Zapraszam do mojego wątku ogrodowego
Niby nic a tak to się zaczęło
Niby nic a tak to się zaczęło
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Ja wysiałam z kupnych, ale słabo wschodzi na razie. A już tydzien chyba ma.
- Rzepka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Magda, nie sądzę , byś w tym roku odpoczęła od żeniszka, będziesz miała pełno samosiejek
Ja co roku robię żywopłot z szałwi błyszczącej czerwonej i żeniszka, więc wiem, ile go zostaje w ziemi.
Pozdrawiam
Ja co roku robię żywopłot z szałwi błyszczącej czerwonej i żeniszka, więc wiem, ile go zostaje w ziemi.
Pozdrawiam
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Wysiałam wczoraj mieszankę kolorów. Dotychczas hodowałam tylko niebieskiego żeniszka.
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Ooooo, to nieoczekiwana informacja Miałam w ubiegłym roku bardzo miłą mieszaninę żółto - błękitną (żeniszek i aksamitka) i wesoło było do późnej jesieni.Rzepka pisze:Magda, nie sądzę , byś w tym roku odpoczęła od żeniszka, będziesz miała pełno samosiejek
Pozdrawiam
Posiałam już co prawda i wschodzi nowy ale od przybytku głowa nie boli . Będę rozdawała
Dobra wiadomość
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Ja nie potrafię pikować a już powinnam niektóre roślinki.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 2 lis 2014, o 11:23
Moje maleństwa
Toto się pikuje pojedynczo? Bo pierwszy raz wysiałem żeniszka a mam go jeszcze raz tyle
Toto się pikuje pojedynczo? Bo pierwszy raz wysiałem żeniszka a mam go jeszcze raz tyle
Pozdrawiam, Maciek
- lulupakulu
- 50p
- Od: 30 kwie 2014, o 10:20
Nie wiedziałam, że żeniszka się uszczykuje. Kiedy można zacząć, znaczy w jakiej fazie rozwoju rośliny? W tamtym sezonie wysiałam żeniszka dopiero w kwietniu i zdążył zakwitnąć, cieszył oko do samych mrozów.
Tegoroczne posiałam chyba 8 lutego, wzeszło ich mnóstwo, popikowane już od 2tyg., rosną sobie nie najgorzej, ale niestety trochę się wyciągają, trzymam nadal nie popikowane i wcale nie ustępują tamtym.
Tegoroczne posiałam chyba 8 lutego, wzeszło ich mnóstwo, popikowane już od 2tyg., rosną sobie nie najgorzej, ale niestety trochę się wyciągają, trzymam nadal nie popikowane i wcale nie ustępują tamtym.
Paulina
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Moje siewki położyły się i zaczęły zamierać
Przepikowałam maleństwa (posadziłam "po szyję" w rozsadówkach)
Takie "giganty"
lulupakulu uszczykuje się wtedy ....... kiedy jest co uszczykiwać (okropnie to zabrzmiało - jak bym się mądrzyła . Nie mam zamiaru . )
Myślę, że jeżeli będziesz tu zaglądała - ktoś wstawi zdjęcia z momentu, gdy należy zacząć uszczykiwanie (w celu rozkrzewienia)
Przepikowałam maleństwa (posadziłam "po szyję" w rozsadówkach)
Takie "giganty"
lulupakulu uszczykuje się wtedy ....... kiedy jest co uszczykiwać (okropnie to zabrzmiało - jak bym się mądrzyła . Nie mam zamiaru . )
Myślę, że jeżeli będziesz tu zaglądała - ktoś wstawi zdjęcia z momentu, gdy należy zacząć uszczykiwanie (w celu rozkrzewienia)