Storczyki Anusski
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu (mam nadzieję że nie przekręciłam imienia ), to może pokaż nam też storczyki swojej Mamy fotek nigdy za wiele
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Orange30, Misaiak4, Mamba, Orchideomaniak, Koralina - dziękuję Wam pięknie A kolekcja - jeśli tak można nazwać jednego storczyka - chyba już się nie powiększy...
Jeanne, nie przekręciłaś imienia - właśnie tak mam na imię . A co do storczyków mojej mamy, to chyba nie ma sensu dawać ich zdjęć. Ostatnio są rozleniwiły i nie kwitną, ani nawet nowych pędów nie widać Ale jak będzie co pokazywać, to zrobię zdjęcia i wstawię.Jeanne pisze:Aniu (mam nadzieję że nie przekręciłam imienia ), to może pokaż nam też storczyki swojej Mamy fotek nigdy za wiele
Soniu, dziękuję bardzo. Zdjęcia udane, bo były robione w naturalnym świetle, a z tego co zauważyłam, to przy sztucznym kolory są fałszywesonia pisze:Anusska witaj wow ale cudeńko a i fotki bardzo udane
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Koralino, muszę Ci przyznać rację... wczoraj byłam w Obi i... przybył mi jeszcze jeden storczyk. Jest taki śliczny, że szkoda byłoby go zostawić w sklepie Szczególnie, że był tylko jeden taki, a reszta to w większości białe i różowe, choć widziałam jeszcze takie mocno żółte. Ale padło na tego. Jest naprawdę niezwykły (jak każdy zresztą storczyk ). Ma dwa pędy, z czego na jednym jest jeszcze 9 nierozwiniętych pączków. Według mnie, kwiaty trochę przypominają tygryska. Ale sami oceńcie:koralina pisze:'nie powiększy', 'nie kupię już następnego', 'to ostatni', 'przecież nie mam już miejsca', ' tylko popatrzę', ciekawe ile razy każda z nas próbowała oszukać samą siebie właśnie w taki sposób
Phalaenopsis, jak widać na zdjęciach, ma "tygrysie łatki" z domieszką żółtego
Phalaenopsis ma dwa pędy. Łącznie jest 14 pączków i 3 rozwinięte kwiaty.
Korzenie są chyba w porządku (do środka nie zaglądałam)
Na koniec Phalaenopsis Peloric (?) w fioletowej osłonce.