MisiaczekM - jak człowiek się zaprze...

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
Bzyk919
50p
50p
Od: 7 gru 2011, o 21:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: MisiaczekM - jak człowiek się zaprze...

Post »

Witam i gratuluje efektów :)
Ciekawi mnie tylko Twój bilans kaloryczny, 2200 kalorii. Bardzo mało jak na faceta, nawet na redukcji. Jak zrobisz ujemny bilans nawet o 500 kalorii dziennie to nijak to 2200 kalorii nie starczy.
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

Bzyk919 pisze:Witam i gratuluje efektów :)
Ciekawi mnie tylko Twój bilans kaloryczny, 2200 kalorii. Bardzo mało jak na faceta, nawet na redukcji. Jak zrobisz ujemny bilans nawet o 500 kalorii dziennie to nijak to 2200 kalorii nie starczy.
Ja małym facetem jestem... ;)
Moja podstawowa przemiana materii jest poniżej 1800 kcal. (169cm 86kg 44l) z ćwiczeniami 2500 - 3500 kcal.
Bzyk919
50p
50p

Post »

Wow ;:185
1800kalori podstawa ? z siedzącą pracą i zero wysiłku to jakieś 2500 kalorii. I w jaki sposób poprzez sam trening podbijasz sobie o około 1000 kalorii bilans?
Jeśli trenujesz i żyjesz aktywnie to około 3200 kalorii potrzebujesz dziennie, od tego ucinasz MAKSYMALNIE 500 kalorii :)
Oczywiście makro składniki są również ważne jak i nie nawet ważniejsze :)
Ktoś tu przytoczył wcześniej bardzo błędne stwierdzenie na temat białka. Pamiętaj że przy redukcji białko jest ważne a węglowodany praktycznie tylko złożone. Na kolacje zero węglowodanów a samo białko i tłuszcze. Mitem jest również to że nie można jeść po 18 czy tam 20. Jak masz dobrze rozpisaną dietę ( z tego co widze Ty wgl jej nie masz :D ) to możesz spokojnie szamać i nawet pół godziny przed snem :) I jeszcze raz gratuluję postępów i życzę dalszych efektów !:)
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bzyk919 pisze:Wow ;:185
1800kalori podstawa ? z siedzącą pracą i zero wysiłku to jakieś 2500 kalorii. I w jaki sposób poprzez sam trening podbijasz sobie o około 1000 kalorii bilans?
Jeśli trenujesz i żyjesz aktywnie to około 3200 kalorii potrzebujesz dziennie, od tego ucinasz MAKSYMALNIE 500 kalorii :)
Oczywiście makro składniki są również ważne jak i nie nawet ważniejsze :)
Ktoś tu przytoczył wcześniej bardzo błędne stwierdzenie na temat białka. Pamiętaj że przy redukcji białko jest ważne a węglowodany praktycznie tylko złożone. Na kolacje zero węglowodanów a samo białko i tłuszcze. Mitem jest również to że nie można jeść po 18 czy tam 20. Jak masz dobrze rozpisaną dietę ( z tego co widzę Ty wgl jej nie masz :D ) to możesz spokojnie szamać i nawet pół godziny przed snem :) I jeszcze raz gratuluję postępów i życzę dalszych efektów !:)
Też sypiesz troszeczkę mitami (zero węglowodanów na kolację). Po treningu się nie da, z białkami też przesadzasz, są potrzebne, ale ich wzrost wcale nie zwiększa budowy mięśni. A przekroczenie normy dziennej grozi kłopotami z nerkami....
PPM (ang. BMR) to podstawa by żyć, nie ruszać się tylko oddychać... której raczej ja nie chcę przekroczyć. Troszkę za szybko mnie czytasz :roll: A Całkowitą Przemianę Materii CPM także Ci podałem ;:3 ok. 2200 - praca biurowa bez ćwiczeń, ok 2500 - kilka ćwiczeń w miesiącu; 2800 - ok 2 ćwiczeń w tygodniu; 3100 - ok 3-5 ćwiczeń w tygodniu...

Z tą dietą to słabo patrzysz to po 1 (oprócz tego, że potrafię już sam ją sobie ułożyć z zapotrzebowaniem W, B i T to dla pewności i sprawdzenia moich teorii zamówiłem sobie ją TUTAJ), po 2 - jeśli chodzi o maksymalny deficyt kaloryczny, to można ustalić go na poziomie maksymalnego dziennego tempa spalania tłuszczu, a wg badań naukowych wynosi ono 69kcal na kg tkanki tłuszczowej na dobę i PPM nie jest tutaj żadnym wyznacznikiem. Choć staram się, jak widzisz, nie schodzić poniżej PPM.

Próbowałem nabijać te 3300 kcal jednak ciężko jest ot zrobić bez jedzenia prostych węgli... W grudniu i styczniu musiałem odbudować moje mięśnie po bardzo dużym deficycie kalorii.

Dzięki!! Mam nadzieję, że jakoś jeszcze zgubię parę kilo.
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bzyk919
50p
50p

Post »

Widziałem jak pisałeś swoją dietę np. kanapka z szynką itp, ale fakt nie śledziłem dokładnie wszystkiego więc na pewno coś przeoczyłem. Co do mitu z białkiem na kolacje to żaden mit, Ty napisałeś o posiłku po treningowym a ja ostatnim. Chociaż możesz mieć tak jak i ja że czasu nie ma i czasami na siłownie wchodzę dopiero o 22 ;/ i Ciężko później zjeść jeszcze dwa posiłki :D
A jak u Ciebie z wynikami siłowymi, mimo redukcji sporo podskoczyły?
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bzyk919 pisze: A jak u Ciebie z wynikami siłowymi, mimo redukcji sporo podskoczyły?
Nigdy nie czułem potrzeby chodzenia na siłownię. Moja przygoda z nią zaczęła się dopiero teraz tj. jesienią 2014r. Dlatego też popełniłem dużo błędów, najpierw rzucając się na duże ciężary, przez co moje ćwiczenia były wykonywane chaotycznie i niepoprawnie. Zanim uzupełniłem wiedzę teoretyczną i poparłem praktyką, minęło trochę czasu... Praktycznie dopiero teraz tj. od lutego mam rozpisane ćwiczenia siłowe, choć przyznam się, że dalej mam problemy z doborem ciężaru (lenistwo przy przekładaniu obciążenia).
Prawdę mówiąc nawet nie wiem co masz na myśli pisząc "wyniki siłowe" ;)
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

misiaczekm pisze:
Bzyk919 pisze: po 2 - jeśli chodzi o maksymalny deficyt kaloryczny, to można ustalić go na poziomie maksymalnego dziennego tempa spalania tłuszczu, a wg badań naukowych wynosi ono 69kcal na kg tkanki tłuszczowej na dobę i PPM nie jest tutaj żadnym wyznacznikiem. Choć staram się, jak widzisz, nie schodzić poniżej PPM.
Rozwinę troszeczkę tą teorię tłuszczową, w moim przypadku będzie to:

Mam ok 25% tłuszczu, czyli 25% x 86kg = 21,5kg 69kcal = 1483,5 kcal mogę zyskać ze spalenia samego tłuszczu.
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cały czas problemy żołądkowe, jak mam zrobić ważenie jak od czwartku nie mogę się opróżnić, a mało tego gazy i wzdęcia żądzą moim brzuszkiem :(

Przez to i ćwiczenia nie do końca wykonywane są tak jak powinny...
Bzyk919
50p
50p

Post »

Może to przez drastyczną zmianę diety? ze śmieciowego jedzenia na zdrowe? Chociaż widać że masz poukładane wszystko więc pewnie przeszedłeś płynie. Ja tak miałem jak przesadzałem z błonnikiem.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

M.in dlatego odstawiłam mięso i słodkości-brak wypróżniania przy takim zestawie to wzdęcia i gazy.
Piję na czczo 300ml woda z miodm i sok z pół cytr.,300ml świeżo mielone siemie lniane-łycha.
Od niedawna powrócił mi poranny zwyczaj wypróżniania się ,a czasem częściej.
Płyny są ważne i jedzonko,które prowokuje ruch robaczk.jelit-małe pestki.
Lekarka radziła kiwi na czczo ,ale nie próbowałam
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zachciało mi się oczyścić jelita... zacząłem brać colon c. I od tego się zaczęło....
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli za mało płynów
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja już nie wiem, przecież piję dużo płynów, siemię jem razem z płatkami owsianymi i mlekiem.
Wstaję rano od razu piję szklankę wody z cytryną, do tego jem jabłko - także pełne soków.
Po śniadaniu - szklanka wody by popić tabletki i witaminy. Po wędrówce do pracy szklanka wody by uzupełnić płyny...
kawka, herbatka, w międzyczasie popijanie wody z butelki...

Ja to czuję, że jej za dużo piję i rozrzedzam kwas w żołądku. stąd te niepełne trawienie (znaczy się gnicie) i stąd wzdęcia....
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

w którym momencie colonC?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”