Ogród Marty cz. VI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VI

Post »

Piwonie cudne, ciekawe jakie moje będą, a za przepis dziękuję Martusiu, spisany, aż czuję smaczek grzybka z masełkiem i jajeczkami ;:215
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobry wieczór Martuś, bardzo dziękuję za przepis, ja robiłam zalewę właściwie podobną ale inne proporcje i grzybki były pyszne ale niestety nie dało się ich długo przechowywać.
Piwoniowe cuda obłędne Obrazek.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu dopiero teraz dotarłam do Ciebie, a tu czekała na mnie taka cudowna niespodzianka. Kocham piwonie coraz bardziej ;:167 i Twoja w tym niemała zasługa. Życzę miłego wieczoru i dobrej nocy ;:196
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś ta liczna kolekcja piwonii powala na kolana,piwonie znam od dawna , jeszcze z ogrodu mojej mamy,uwielbiam ich zapach,mam u siebie kilka ale tylko te pospolite,
chciało by się mieć te nowoczesne ale za mało miejsca bo one jednak potrzebują trochę przestrzeni :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Piwoniowa uczta cudowna, wyjątkowo ekskluzywna. ;:196 Kiedy mój ogród będzie miał 10 lat i takie dojrzałe kompozycje. ;:145
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Przepiękne piwonie posiadasz. Aż trudno oczy oderwać.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Marto piękne te piwonie, mogę patrzeć , podziwiać i...pozazdrościć. Kiedyś je sadziłam ale ani nie chciały kwitnąć ani się rozrastać .Najwidoczniej im u mnie nie pasowało. Mam specyficzne warunki na działce, głównie półcień a wszystkie słoneczne miejsca są obecnie zarezerwowane na róże i krzewy owocowe. Do tego piwonie tak krótko kwitną . No trochę pomarudziłam, ale musiałam się wytłumaczyć również przed sama sobą. Będę dalej podziwiać Twoje dorodne krzewy piwonii - te kwiaty są cudne.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Marto,dobrze że zdążyłam na fotorelacje piwonii. Piękny ten kwiat i ciągle podziwiam u Ciebie .
Pozdrawiam i życzę miłej nocki ;:196
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Ewuniu,czasem walczę ,czasem odpuszczam z tym zmęczeniem ,dopiero troszkę pokazałam piwonii,jeszcze będą inne ,tak je lubię,gałązki zaznaczyłam ,żeby nie zapomnieć,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Maryniu,cieszę się że przyjęłaś zaproszenie i wpadłaś na chwilkę do ogrodu,to dopiero początek piwoniowych zbiorów,a może w tym roku zobaczymy dużo innych,zawsze marzyłam,żeby ogród był najbardziej naturalny,jeżeli tak go odbierasz to już się cieszę,dziękuję za miłe słowa,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Ewciu,dziękuję :wit

Kasiu,4 piwonie to też coś ,gorzej jakby nic nie było :uszy ,z tym ruszeniem do ogrodu to nie takie proste u mnie ,po śniegu i deszczu ogród stoi we wodzie ,może głębsze warstwy jeszcze zamarznięte i nic nie wsiąka,ale kiedyś może to sie skończy i będę pracować w ogrodzie :tan ,pozdrawiam i duża buźka ;:79

Beatko,piwonie już pokazują swoje kły ,to normalne i nic im się nie stanie,dobrej nocki ;:19

Gosiu,miło ,że podobają się piwonie,a co do grzybów,to nigdy nie wyrzucam ogonków,bo niby dlaczego to miałabym robić ,wokół mnie jest dużo grzybiarzy i nikt nic nie wyrzuca oprócz robaczywych ogonków i grzybów,ale znam jedną taką osobę ,która zbiera tylko kapelusze i bardzo się dziwiłam ,że tak robi ,ale to jego problem ,ja też mielę jak potrzeba grzyby na mąkę grzybową w specjalnym do grzybów młynku do kawy ,właśnie do zup i sosów,ale zapomniałam o tym napisać,bo wszystko co robię wydaje mi się takie oczywiste i myślę ,że wszyscy to wiedzą ;:108

Iwonko,smacznego ,na pewno będziesz zadowolona ;:168

maiko,moje można trzyma 2-3 lata i nic się nie dzieje i jeszcze Ci powiem ,że jak gotuję te grzyby 20 minut to wlewam troszeczkę octu do wody ,(pół malutkiego kieliszeczka )z grzybami ,żeby utrzymały swój kolor,miło,że podobają sie piwonie,bo to moje ulubione,pozdrawiam ;:23
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale niespodzianka,wszystkim odpisałam ,posyłam a tu tyle miłych wpisów,jak odpiszę to znowu będą piwonie ,ciąg dalszy

Marysiu,bardzo sie cieszę ,że pokochałaś piwonie ,to takie poczciwe stare ,babcine kwiatuszki,i właśnie dlatego tak je kocham,a jak jeszcze mogłam spowodować ,że i Ty je pokochałaś to już sukces mam wielki :uszy ,pozdrawiam gorąco i pięknych snów ;:196

Grażynko,każde są cudne ,te stare babcine są najpiękniejsze,więc pielęgnuj je z wielką troskliwością,pozdrawiam ;:168

Soniu,nawet się nie obejrzysz jak ten czas przeleci i jak się odwrócisz popatrzyć na swój ogród ,to nie uwierzysz ,jaki on duży i Twój,miło,że podobają Ci się moje ulubione piwonie,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Justynko,to dopiero początek pokazu zaraz będą następne,pozdrawiam ;:168

Beatko,to prawda piwonia lubi słoneczko i prawda ,że kwiknie krótko,chociaż niektóre kwitną miesiąc,a co to jest w porównaniu z różą,ale ja bym się po prostu nie zamieniła i z nich nie zrezygnowała ,bo dla mnie to królowa kwiatów i zapachów,pozdrawiam i dobrej nocki :wit ;:19

Helenko,dziękuję za mile słowa i zapraszam na dalszą część,pozdrawiam i buziaczki posylam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam powtórnie na spacerek do piwoniowego ogrodu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Festiva Maxima
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Te Twoje piwonie są obłędne.
czy znasz nazwę tej białej z ostanich zdjęć?
Już nie mogę się doczekać kiedy zaczna kwitnąć, żeby się przekonać czy moje w ogóle będa miały kwiaty
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

U Marty wszytko jest piękne ;:333 zdjęcie ze ścieżką jest śliczne .Piwonie to ulubione kwiaty mojej mamy .
Zdróweczka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”