Dlaczego często ludzie oceniają człowieka po wyglądzie ?
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz Jarku rację.Ja często wolę te biedniejsze osoby bo są mądrzejsze ,sympatyczniejsze od bogatych.Te drugie kochają zadzierać nosa ,a ja tego nie znoszę.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja mieszkam na wsi i tu daje się to odczuć na każdym kroku
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
To racja, że w mniejszych grupach i środowiskach występuje potrzeba dominacji, bycia lepszym itd itp. aby się dowartościować - szczególnie osobnicy bez silnego ja z samoakceptacją i poczuciem swojej wartości (muszą to jakoś nadrobić)
W większych aglomeracjach jest bardziej anonimowo, nikt nikogo nie zna i dość równo się traktuje.
W większych aglomeracjach jest bardziej anonimowo, nikt nikogo nie zna i dość równo się traktuje.
Pozdrawiam.
Jarek
Jarek
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na rozmówcę trzeba patrzeć. Trzeba też w pewien sposób ocenić. Najpierw oceniamy wzrokowo-przecież żeby wiedzieć kto zacz, trzeba go zrentgenować wzrokiem- no bo czym ? Dla mnie ważne czy rozmawiając patrzy w oczy - czy konfabuluje szukając natchnienia na suficie i biegając oczami po bokach. Słucham jak mówi i co mówi. Ubranie jest mniej ważne- bo stylów jest tyle co ludzi. Ale sposób ubierania też wiele może powiedzieć.
Więc- patrzę , jednak wzrokowo oceniam a wnioski wysnuwam po trochę trwającej znajomości. Pierwsze wrażenie też potrafi wyprowadzić w pole !!
Więc- patrzę , jednak wzrokowo oceniam a wnioski wysnuwam po trochę trwającej znajomości. Pierwsze wrażenie też potrafi wyprowadzić w pole !!
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też tak sądzę. Zawsze byłem przykładem człowieka, który nie lubił się stroić. Od dziecka i w sumie mi to zostało do dziś.Mariola54 pisze:Nie szata czyni człowieka.
Ja nie osądzam człowieka po ubiorze, ponieważ często można się pomylić.
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)