Papryka do gruntu. Część 5
Re: Papryka do gruntu. Część 5
Tak, tylko że ja ją miałam na poletku do końca uprawy
Chyba, że jeszcze wtedy nie była dojrzała ?
Chyba, że jeszcze wtedy nie była dojrzała ?
- krynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jeśli sadziłaś późno,mogła być niedojrzała. Tu pokazałam dojrzewającą Odę. Ten owoc widoczny najniżej na zdjęciu jest prawie dojrzały. Kolory trochę przekłamane,bo zdjęcie robione z fleszem. W rzeczywistości powinna być ciemniejsza.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1092
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1092
Pozdrawiam serdecznie- Ela
- Irek6820
- 200p
- Od: 8 lut 2014, o 08:45
Na wacikach pozawczoraj pokazały się pierwsze kiełki . Przeniosłem je do mini szklarenki i czekam
- legina
- 1000p
- Od: 21 maja 2013, o 11:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje papryki już są na wierzchu.Do kiełkowania dałem 13.02. a wzeszły już w podłożu 24.02.
Kuweta biała to Trapez,w niebieskiej jest Caryca.Nasionka kupowane jednak wyglądały nieciekawie,a szczególnie Trapez bez daty ważności zdecydowałem się na wcześniejszy siew. Z 16 nasion Trapeza wzeszło 13 szt.a z 23 nasion Carycy wzeszło 19.Pikowane będą w następnym tygodniu.Papryka balkonowa Ożarowska ma już drugie liście właściwe.
Kuweta biała to Trapez,w niebieskiej jest Caryca.Nasionka kupowane jednak wyglądały nieciekawie,a szczególnie Trapez bez daty ważności zdecydowałem się na wcześniejszy siew. Z 16 nasion Trapeza wzeszło 13 szt.a z 23 nasion Carycy wzeszło 19.Pikowane będą w następnym tygodniu.Papryka balkonowa Ożarowska ma już drugie liście właściwe.
- Faworyt
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Moja papryka Yolo i California Wonder siana wprost do skrzynek 18 lutego zaczyna wychodzić na powierzchnię. Warunki temperaturowe ze względu na brak miejsca dla niej ma nie nadzwyczajne.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
- legina
- 1000p
- Od: 21 maja 2013, o 11:19
Malinowy akurat Tobie nie muszę wyjasniać,jak ważna jest temperatura właśnie dla papryki.
Ja dziś niestety swoją Carycę muszę przepikować,bo zaczyna rosnąć jak na drożdżach.Starczyło dwa dni słoneczka,a odwiedza mnie ono od wzejścia do godz.14-15.
Ja dziś niestety swoją Carycę muszę przepikować,bo zaczyna rosnąć jak na drożdżach.Starczyło dwa dni słoneczka,a odwiedza mnie ono od wzejścia do godz.14-15.
-
- 50p
- Od: 1 sie 2014, o 21:48
Dzisiaj wysiałem papryczki tobago skorpio,dostałem nasiona od znajomego ma fimla na punkcie ostrych potraw. Mam pytanie czy ta odmiana naddaje się do gruntu ,czy będę musiał ustawić jakiś inspekt,lub tunel? Pozdrawiam
- besia
- Od: 28 maja 2014, o 18:17
Moje papryczki stoją na parapecie północnego okna . Żeby im się równo rosło dostały specjalne podkładki .
Pozdrawiam, Beata.
- Ika2008
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
Takie ładne siewki tu pokazujecie a moje nasionka siedzą na wacikach i ani myślą kiełkować.
Jedynie z red cherry large mam 5 siewek, ale te były wysiane 3 tygodnie temu.
Jedynie z red cherry large mam 5 siewek, ale te były wysiane 3 tygodnie temu.
Pozdrawiam, Marta.
- Faworyt
Józiu z przyczyn na które nie miałem wpływu była moja papryka tak katowana.Od jutra na szczęście jej się polepszy i jeszcze wyprowadzę ją na ludzi. ;:306Słoneczko to w tej chwili najlepszy nawóz dla rozsad.U mnie też jest go jak na lekarstwo.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Czy paprykę, tak samo jak pomidory, trzeba pikować pod same liścienie?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Faworyt
Zalecane jest aby pierwsze liścienie znajdowały się ok. 0.5cm. nad ziemią,gdy pikówka jest prawidłowo wyrośnięta.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
MK
- Ika2008
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
Rzepka nie wiem, czy trzeba ale ja właśnie pikuję po liścienie.
Wydaje mi się, że szybciej wtedy *mężnieje*.
Wydaje mi się, że szybciej wtedy *mężnieje*.
Pozdrawiam, Marta.