Ogród Marty cz. VI
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Marty cz. VI
Martusiu nie dość że piękne, na ogół cudnie pachną to jeszcze są zdrowe. Nie spotkałam chorób piwonii, a może się mylę? Ich zapach nikogo nie drażni, każdemu się podoba. I każda ma swój urok Pogoda kompletnie się popsuła i dzisiaj nic z planów ogrodowych raczej nie będzie no to będziemy siać w domu. Miłej soboty i buziaczki przesyłam
p.s. przypominam się nieśmiało o instruktaż oprysków owocowych
p.s. przypominam się nieśmiało o instruktaż oprysków owocowych
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Gosiu,te biała piwonie to Festiva Maxima ,każda piwonia musi kwitnąć ,może za głęboko posadzona ,a może były bardzo małe karpy i muszą narosnąć ,no i trzeba dokarmiać ,bo są żarłoczne,pozdrawiam
Alu,piwonie to i moje ulubione ,mają niepowtarzany wdzięk i urodę ,są po prostu zmysłowe,pozdrawiam i buziaczki
Marysiu,piwonie też potrafią zachorować od nadmiaru wody ,łapie je szara pleśń i to sie dzieje w extremalnych dla nich warunkach ,mnie się parę lat temu przy wielkich deszczach tak stało,ale cały ogród był wtedy zamieniony na staw i to przez dłuższy czas,,ale jeden oprysk w takiej sytuacji szybko je uleczy ,u mnie przygnębiająco ,ale nie pada,trochę sieję ,do ogrodu też by się zdało iść ,ale brak mi weny ,pozdrawiam i miłego dnia życzę
Alu,piwonie to i moje ulubione ,mają niepowtarzany wdzięk i urodę ,są po prostu zmysłowe,pozdrawiam i buziaczki
Marysiu,piwonie też potrafią zachorować od nadmiaru wody ,łapie je szara pleśń i to sie dzieje w extremalnych dla nich warunkach ,mnie się parę lat temu przy wielkich deszczach tak stało,ale cały ogród był wtedy zamieniony na staw i to przez dłuższy czas,,ale jeden oprysk w takiej sytuacji szybko je uleczy ,u mnie przygnębiająco ,ale nie pada,trochę sieję ,do ogrodu też by się zdało iść ,ale brak mi weny ,pozdrawiam i miłego dnia życzę
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jeju ile kolorów
- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Piwoniowy zawrót głowy. Przecudne. Też ich trochę zakupiłam. Ale ile będę musiała czekać aż zakwitną to nie wiem.
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Śliczny ogród, wszystko zasadzone ze smakiem .Miło popatrzeć na te bajkowe zdjęcia, coraz bardziej żałuję ,że nie mogę mieć piwonii.
Marto piszesz ,że u Ciebie ziemia zmarźnięta i do tego śnieg spadł.U mnie od co najmniej tygodnia temperatura na plusie (w nocy też) a śniegu już dawno nie widziałam. Dzisiaj posadziłam pierwsze zakupy, na działce wiosennie, aż miło. Do Ciebie wiosenka też na pewno niedługo zajrzy na dobre , choć takie piwoniowe wspomnienia rekompensują wszystko.
Marto piszesz ,że u Ciebie ziemia zmarźnięta i do tego śnieg spadł.U mnie od co najmniej tygodnia temperatura na plusie (w nocy też) a śniegu już dawno nie widziałam. Dzisiaj posadziłam pierwsze zakupy, na działce wiosennie, aż miło. Do Ciebie wiosenka też na pewno niedługo zajrzy na dobre , choć takie piwoniowe wspomnienia rekompensują wszystko.
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Marto, ja zakochałam się w twoich piwoniach Szczególnie te pustaczki są pełne uroku i jeszcze krzewiaste..matko, ale wybór. Nie rozumiem jak można je nazwać starodawnymi czy babcinymi, przecież jest tyle odmian, które są właściwie nowe i właściwie warto mieć chociaż ze dwa egzemplarze chociaż jak już ktoś kupi choć jedną tak na dwóch nie poprzestanie
-
Mati,to jeszcze nie wszystkie piwonie w moim ogrodzie,zaraz będzie dalsza ich część zapraszam
Aniu,to wszystko zależy jakie duże karpy kupiłaś,i sadzić musisz bardzo płytko,prawie na wierzchu,i zasilać odpowiednio,bo żarłoczne i ziemia ma być przepuszczalna
Beatko,u mnie śnieg jeszcze w kątach został,bo resztę deszcz wypłukał,ale śnieżyczki dzisiaj widziałam no i niespodzianka zakwitła ,czyli 4 ranniki,i nie pamiętałam ,że ich w tamtym roku zasadziłam ,a dlaczego nie możesz mieć piwonii,jak masz piaski ,to trzeba wykopać dziurę wszypać ziemi z worka ,albo wypełnić kompostem i gotowe miejsce pod piwonię,dziękuję za miłe słowa dotyczące mojego ogrodu,pozdrawiam
Sabinko,piwonie dawno były babcinymi kwiatami ,i odmian też było trochę ,ale nie było mody na nie ,a ja od początku je zbieram ,bo nigdy nie idę i nie szłam za modą ,tylko za tym co piękne,pozdrawiam i zapraszam na dalszy spacer wśród piwonii pozdrawiam
Aniu,to wszystko zależy jakie duże karpy kupiłaś,i sadzić musisz bardzo płytko,prawie na wierzchu,i zasilać odpowiednio,bo żarłoczne i ziemia ma być przepuszczalna
Beatko,u mnie śnieg jeszcze w kątach został,bo resztę deszcz wypłukał,ale śnieżyczki dzisiaj widziałam no i niespodzianka zakwitła ,czyli 4 ranniki,i nie pamiętałam ,że ich w tamtym roku zasadziłam ,a dlaczego nie możesz mieć piwonii,jak masz piaski ,to trzeba wykopać dziurę wszypać ziemi z worka ,albo wypełnić kompostem i gotowe miejsce pod piwonię,dziękuję za miłe słowa dotyczące mojego ogrodu,pozdrawiam
Sabinko,piwonie dawno były babcinymi kwiatami ,i odmian też było trochę ,ale nie było mody na nie ,a ja od początku je zbieram ,bo nigdy nie idę i nie szłam za modą ,tylko za tym co piękne,pozdrawiam i zapraszam na dalszy spacer wśród piwonii pozdrawiam
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Nie wiem czy mody nie było,czy po prostu piwonie tak jak malwy,floksy były takie pospolite,ja mam dwa kolory piwonii tych babcinych w pełnym tego słowa znaczeniu,bo sadziła je babcia jak miała naszą działkę ,one mają najpiękniejszy zapach,lubię je w wazonie,kupiłam też 2 lata temu jakąś żółtą,niestety nie kwitła,chętnie zaprosiłabym więcej do swojego ogródka,ale nie mam miejsca
-
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Martuś.
Twoje piwonie nigdy mi się nie znudzą.Spacerek udany. Dziękuję.
Twoje piwonie nigdy mi się nie znudzą.Spacerek udany. Dziękuję.
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martusiu
Wspaniały pokaz piwonii ja się w nich trochę zakochuje i postanowiłam do moich trzech rodzai, dokupić następne. Piękna kępa Festiva Maxima zachwyciła mnie też Bowe of Beauty Pozdrawiam i dziękuję za pokaz
Wspaniały pokaz piwonii ja się w nich trochę zakochuje i postanowiłam do moich trzech rodzai, dokupić następne. Piękna kępa Festiva Maxima zachwyciła mnie też Bowe of Beauty Pozdrawiam i dziękuję za pokaz
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ile ich już masz?
Wydaje mi się, że kilkadziesiąt
Moje są rozrośniete, posadzone płytko, ale chyba moja ziemia im nie odpowiada, a w dodatku w tym roku mój pies je załatwił
Wydaje mi się, że kilkadziesiąt
Moje są rozrośniete, posadzone płytko, ale chyba moja ziemia im nie odpowiada, a w dodatku w tym roku mój pies je załatwił
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Martuś w takim raju piwonii niemożna się znudzić, nie wiem którą bym wolała dokupić następną bo każda cudowna.