Mój piękny ogród!! ale od czegoś najpierw trzeba zacząć :)
- bejka1970
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój piękny ogród!! ale od czegoś najpierw trzeba zacząć :)
Moniś są gminy ,które niechetnie wydają pozwolenia na wycinkę,u mnie to była prosta formalnosć ,też balam się że będą problemy ,ale jak poczytałam o karach to musiałam spróbować , bo wyliczylam ,że partyzantka mogła by mnie kosztować połowę tego co dałam za dom 

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Koleszko
- 500p
- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Poczytałam trochę na ten temat i trochę dopytałam znajomych i muszę stwierdzić że bejka to jakiś cud że Tobie tak łatwo dało się to załatwić, dzięki Tobie miałam nadzieje że jednak i ja dostane, ale czytając na internecie i gadając z ludźmi nadzieja poszła w dal, u nas jest to prawie niemożliwe i podobno opłaty są niemałe zwłaszcza że chce wyciąć koło 15 drzew na całym placu jak nie więcej... zacznę od przycinania ich i to dość konkretnie.
Dzięki Paweł! Widzę że z Ciebie młodszy specjalista do spraw ogrodnictwa, przycinania i motoryzacji z tego co kiedyś wyczytałam
Jak patrze na to co dzieje się za oknem to mam jeszcze sporo czasu na obmyślenie planu, u mnie śniegu po kolana i dalej sypie, a w radiu usłyszałam że świstak przepowiedział jeszcze 6 tygodni zimy
wiec wiosna szybko nie przyjdzie

Dzięki Paweł! Widzę że z Ciebie młodszy specjalista do spraw ogrodnictwa, przycinania i motoryzacji z tego co kiedyś wyczytałam

Jak patrze na to co dzieje się za oknem to mam jeszcze sporo czasu na obmyślenie planu, u mnie śniegu po kolana i dalej sypie, a w radiu usłyszałam że świstak przepowiedział jeszcze 6 tygodni zimy

- bejka1970
Moniś a jakie opłaty
przecież to bezpłatne jest
Zapytaj sie najpierw w gminie czy możesz się starać o takie pozwolenie ,choćby ze wzgledu na bliskość domu,nic nie ryzykujesz a może się okazać,że nie taki diabeł straszny...jak nie to masz dwie opcje....kombinować dalej,albo polubić
U mnie też sąsiedzi byli zaskoczeni ,że wystarczyło pójść i napisać podanie 

haha rzeczywiście wynikła pomyłka.. tak to jest jak się rozmawia przy drinku (albo 3)
mojemu rozmówcy chodziło o opłaty-kary za wycięcie drzew bez pozwolenia, co i tak dla mnie jest śmieszne
ale tego chyba nie zmienimy niestety. warto spróbować a może się uda Dzięki bejka

HEJ!!
Z radością informuje że moje podchody ogrodnicze zakończyły się sukcesem
tylko nie spodziewałam się że aż tak dużo sadzonek uda mi się wyhodować. Pomidorki i ostre papryczki rosną ekspresowo
teraz tylko czekać na maj a później na zbiory

Od kilku dni zakochałam się w kolejnej roślince. Przeglądając forum natknęłam się na FUKSJE W FORMIE DRZEWKA i od razu mnie tknęło
Mały krzaczek fuksji dostałam od mamy rok temu, głupio się przyznać ale właściwie w żaden sposób o niego nie dbałam, położyłam na parapecie w chłodnym miejscu i podlewałam, nic o nim nie wiedziałam. Dopiero niedawno zobaczyłam co pięknego można zrobić z fuksji i zadbałam o krzaczka. Ze starszej sadzonki nie zrobię już raczej żadnego drzewka, ale postanowiłam troche poczytać i zrobić własne sadzonki, podobno jest to naprawdę proste, zobaczymy jak będzie w praktyce
jeśli ktoś z was ma prywatne doświadczenia w formowaniu fuksji na drzewko , ile czasu rośnie i inne przydatne info to bardzo chętnie poczytam
dziś zabieram się za zrobienie sadzonki a może i kilku jeśli będę miała z czego
po prawej stronie to krzaczek od mojej mamy , a po lewej moja nowa sadzonka, którą podobno trzeba moczyć w wodzie kilka godzin zanim wsadzi się ją do ziemi

Z radością informuje że moje podchody ogrodnicze zakończyły się sukcesem

Od kilku dni zakochałam się w kolejnej roślince. Przeglądając forum natknęłam się na FUKSJE W FORMIE DRZEWKA i od razu mnie tknęło

po prawej stronie to krzaczek od mojej mamy , a po lewej moja nowa sadzonka, którą podobno trzeba moczyć w wodzie kilka godzin zanim wsadzi się ją do ziemi

Bardzo chciałabym prosić jeszcze o pomoc w informacjach gdzie mogę nabyć patyki hortensji kolorowych?? różowych albo niebieskich?? może ktoś z was ma nadwyżkę to chętnie kupie, albo zna kogoś kto mógłby mi odsprzedać, bardzo proszę o info
oczywiście interesują mnie również inne roślinki które można kupić w rozsądnej cenie jeśli ktoś z was ma to proszę o kontakt
naprawdę bardzo mi zależy

oczywiście interesują mnie również inne roślinki które można kupić w rozsądnej cenie jeśli ktoś z was ma to proszę o kontakt

- bejka1970
Moniś a przeglądałaś wątki sprzedażowe na forum 

- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniko JolantaG na forum ma patyczki ja u niej brałam.
super!! Dzięki za info! właśnie złożyłam zamówienie 

Patyczki w końcu do mnie dotarły kilka dni temu
- róże pnące różnych rodzajów i kolorów, datura wieloletnia żółta i być może nawet i różowa
i różowa hortensja

zabrałam się za ukorzenianie, ale było tego tak dużo że skończyłam dopiero dziś
Dziś też powstała mini szklarnia, ponieważ skończyło mi się miejsce na moje eksperymenty, może nie jest ona najpiękniejsza i idealna ale ważne że jest funkcjonalna, bardzo przydatna, no i zrobiona własnymi rękami

za pare lat może i mnie uda się wyhodować takie okazy jak u Joli 
w tak brzydką pogodę zwierzęta miały najlepsze nastroje na zabawy

zabrałam się za ukorzenianie, ale było tego tak dużo że skończyłam dopiero dziś

Dziś też powstała mini szklarnia, ponieważ skończyło mi się miejsce na moje eksperymenty, może nie jest ona najpiękniejsza i idealna ale ważne że jest funkcjonalna, bardzo przydatna, no i zrobiona własnymi rękami

w tak brzydką pogodę zwierzęta miały najlepsze nastroje na zabawy

No, no, napracowałaś się
życzę owocnego ukorzeniania
fotki roślin macierzystych przepiękne, trzeba trzymać kciuki, żeby "dzieciaki" poszły w ślady rodziców
Szklarnia świetna, choć widać, że nie tylko dla roślin się nada
Fotki psinki z kociakiem mnie chyba najbardziej urzekły
cudne!!! 

Szklarnia świetna, choć widać, że nie tylko dla roślin się nada

Fotki psinki z kociakiem mnie chyba najbardziej urzekły

- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniko moje patyczki hortensji są w wodzie i zaczynają puszczać powoli korzonki.Nie wszystkie jeszcze ale niech kilka mi się uda ukorzenić to będzie sukces tym bardziej,że robię to pierwszy raz.
A jak radość jak się uda
Powodzenia w ukorzenianiu 
A jak radość jak się uda

Szamanka "dzieciaki" chyba osiągną taką dojrzałość jak rodzice po ukończeniu 18-stu lat
Szklarenka przyda się również na tak zwany KARNY JEŻYK dla niegrzecznych osobników
A zwierzaki u mnie to banda wariatów, Malamut bawi się z małym kotkiem a shih tzu zabawia króliki, także wszystko jak w przyrodzie
beacia0088 właśnie to też jest pierwsza moja przygoda z ukorzenianiem hortensji, też trzymam je w wodzie ale dopiero od 4 dni, po jakim czasie Tobie zaczynały puszczać korzonki?? i gdzie je trzymasz?? bo ja na parapecie ale bez słońca i nie wiem czy to nie jest mój błąd

beacia0088 właśnie to też jest pierwsza moja przygoda z ukorzenianiem hortensji, też trzymam je w wodzie ale dopiero od 4 dni, po jakim czasie Tobie zaczynały puszczać korzonki?? i gdzie je trzymasz?? bo ja na parapecie ale bez słońca i nie wiem czy to nie jest mój błąd
- Koleszko
- 500p
- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Trzymak kciuki za ukorzenienie ich .