Ogród Marty cz. VI

Zdjęcia naszych ogrodów.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VI

Post »

Gosiu,Feather top to tak piwonia z koroną ,jest inna jak wszystkie,a Nymphe ma kwiaty wielkości talerza deserowego, :wit

Iwonko,moja mama nie miała piwonii ,bo mieszkaliśmy w bloku,ale moja babcia je miała i dlatego ja musiałam je mieć ,nawet pojechałam do rodziny i przywiozłam sobie te babcine piwonie ,bo one dla mnie takie ważne,mają już koło 100 lat i pięknie kwitną w moim ogrodzie i cieszę sie ,że mogę mieć troszkę ogródka mojej ukochanej babci,miłego dnia życzę ;:3 ;:168

Justynko,u mnie, jak nie ma mrozów wcześniej jak było w tamtym roku,to maliny owocowały do listopada,i są takie pyszne,wszyscy czekamy na wiosnę ,u mnie zakwitły już ranniki,są cudne,pozdrawiam :wit i słoneczka życzę ;:3
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś, cudne, marzę, żeby zobaczyć je z lotu ptaka, ale byłby widok wszystkich razem. ;:180 Już wypatrzyłam kompozycję dla siebie różowa z irysami. ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Moja malutka wiosna

wierzba smocza
Obrazek

pierwiosnek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

piękne ranniki
Obrazek

Obrazek

grubaśne kły piwonii Scarlet O Hara
Obrazek

tak przeżyła zimę pod porządnym okryciem Gunnera,wczoraj była przewietrzana
Obrazek

Obrazek

Szczot,przestał na stojąco całą zimę i dalej stoi
Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Martuś i Ty doczekałaś się wiosny. ;:138 ;:215
Moje piwonie chyba za głęboko sadzę. Teraz widzę u Ciebie jak powinny być posadzone .
Gunnerę już nie długo będziemy podziwiać. ;:108 :wit ;:196
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś wiosenka u Ciebie jest cudna. Zresztą jak każda pora roku :) Teraz chyba każda z nas chodzi po ogrodzie i szuka oznak wiosny. Ja chociaż Piotrek na mnie krzyczy, że w końcu połamię kły to chodzę codziennie, rozgarniam korę i szukam główek tulipanów, narcyzów, hiacyntów. Jeśli znajdę to wielce ukontentowana nagarniam znów kore i idę szukać kolejnych ... a że jak zwykle nic nie oznaczyłam to szukanie u mnie jest na chybił trafił :D Ale dziś u mnie pada i wieje koszmarnie więc nie szukam, chociaż ochotę mam na to straszliwą :)

Martuś czy mogłabyś zrobić dla mnie zdjęcie całej tej wierzby smoczej? Mam małą sadzonkę i jestem ciekawa jak to wygląda w całości, bo w internecie w większości są tylko zdjęcia pojedynczych, staśmionych gałązek :lol:
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Wspaniała wiosna i u Ciebie.ranniki piękne u mnie coś kapryszą..dostała w tamtym roku kępkę..i albo padły albo je skopałam przy przerabianiu rabatki cebulowej ;:223 Gunera żywa..ja dzisiaj tez zaglądałam do swojej..coś tam się pod warstwą brązowoą zieleni..może uda się jej pożyć.Twój śaiwy piwoni już nie mogę się doczekać u Ciebie tego widoku...ja ciągle żałuję że mam tak mały ogórd ;:222
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Instrukcja na rabatkę z malinami super!
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Nie rozumiem ludzi, którzy wyrzucają rośliny, bo akurat nie są modne. Można czegoś się pozbyć jak nie pasuje do całości, jest za duże, zbyt małe, całkowicie nie ten kolor itp, ale wyrzucić bo zmieniła się moda? Przecież musielibyśmy przesadzać całe ogrody co kilka lat :roll:
Marto, ty masz Gunnerę? ;:oj WOW, ależ to ogromniasty potwór rośnie. Widziałam kilkunastoletni okaz w arboretum i normalnie wyglądałam tak ;:154
Wracając do piwonii. Zdarzyło mi się kupić piwonki na Allegroo, jakość i wielkość kłączy pozostawiała sporo do życzenia. Po dwóch latach u mnie mam nadzieję, że wreszcie w tym roku zakwitną i dowiem się czy są zgodne odmianowo ;:223 Marto, czy swoje piękności kupujesz u pana Kołodziejskiego czy masz jakieś inne sprawdzone miejsce??
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Kolory wiosny piękne, ;:196 a gunera w ogrodzie, to wyjątkowy rarytas i dużo pracy. ;:180 Maliniak opisany super.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Patrząc na kły Twojej piwonii, to moje na pewno takich nie mają
Bedzie sadzenie od nowa.Chyba, że zdołam jakoś odgrzebać je z ziemi nasypanej przez psa. Tylko czy to pomoże?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu jaki ciekawy pierwiosnek, a gunera to dopiero pokaże co potrafi ;:306 Śnieżyczki i ranniki i piwonia pcha się do życia. Dzisiaj miałam burzę z grzmotami i gradem, a pogoda była w kratkę słońce, deszcz, wiatr i na koniec burza. Życzę dobrej nocy i słodkich snów ;:196
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuniu przedwiośnie pełną gębą ;:138
Pierwiosnek Lucy Locket to omszony prawda?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto dziękuję, fosforowo - potasowy zapisałam. A instrukcja uprawy malin dla Wioli na pewno każdemu początkującemu się przyda ;:180 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”